ČLÁNKY A ZAJÍMAVOSTI

Magazín Homeware > Články a zajímavosti

Tipy pro správný nákup:


Co je nového?

správná teplota v ledniciMáte v lednici správnou teplotu?

Víte, jaká by měla být teplota uvnitř vaší lednice? A víte, kolik tam skutečně máte? A víte taky, že se teploty na horní a na dolní polici mohou lišit klidně až o čtyři stupně Celsia? A že hodně záleží na tom, kam umístíte jednotlivé druhy potravin? Trvanlivost potravin závisí na maličkostech, které spousta lidí dělá špatně.

 

Nové energetické štítkyA++ nebo E? Jak se změnily energetické štítky

Energetický štítek nám podle evropských pravidel říká, jak úsporný je náš spotřebič na provoz. Jak moc sáhneme do peněženky při placení složenek, ale také jakou zátěž bude spotřeba představovat pro životní prostředí. Je možné, že se Vaše dosluhující lednička nebo pračka chlubí nálepkou s nápisem A+++ a nyní nevěřícně hledíte na spotřebiče v třídě D nebo E a říkáte si, kde se stala chyba. Nestala, jen se ta změna odehrála možná až příliš nenápadně.

 

Míry a váhy v kuchyniMíry a váhy v kuchyni

Každá zkušená kuchařka od oka solí, sladí, přidává máslo, mouku do těsta... no a my ostatní jsme odkázaní na kuchyňské váhy, odměrky, lžičky, hrníčky a podobně. Ale znáte to - čtete si jeden recept, kde jsou míry v hrníčcích, ale na desátém řádku je kardamom, který nemáte. Tak kliknete na jiný recept, ten je v gramech, ale zase je v něm zázvor, který vám nechutná.

 

Roboty Catler - srovnání

Značka Catler, kterou na našem trhu budeme znát hlavně kvůli dobrým výsledkům odšťavňovačů ve spotřebitelských testech, nabízí kromě jiného celkem slibně vypadající kuchyňské roboty. V současnosti nabízené modely KM 8020 a KM 8012..

 

smeg toustovač novinkySMEG novinky - topinkovač TSF01

Plátek chleba se dá opéct na milion způsobů, ale z nějakého důvodu dáváme přednost tomu, co zároveň potěší oko. Nové topinkovače SMEG jsou možná první, na které se vydržíte dívat celou dobu, než topinka vyskočí hotová.

 

kuchyňský robot artisanJak se liší modely 5KSM125, 165, 175 a 185?

V současné době jsou v nabídce KitchenAid pro Českou republiku celkem čtyři pětilitrové modely kuchyňských robotů určených pro domácnost. Jsou nástupci léta oblíbeného a dnes již ukončeného modelu 5KSM150 a liší se v detailech, které by bylo vhodné mít uvedené všechny na jednom místě.

 

litinová mřížka griluProč má litinová mřížka Broil King dvě strany?

U plynových grilů Broil King se v popiskách dočtete, že nabízejí oboustranné litinové grilovací rošty. Proč tomu tak je, jak se obě strany roštu liší a jestli se vůbec vyplatí rošt na různé druhy potravin otáčet, si povíme v následujícím článku.

 

proč je nádobí vodivéProč je nádobí vodivé?

Ve dně moderního kuchyňského nádobí se velmi často skrývá masivní hliníková deska, u některých typů je hliníkové jádro protaženo i do stěn a někdy je dokonce doprovázeno vrstvou i mědi. Proč je tepelná vodivost tak důležitá a proč se výrobci nerezového nádobí pouštějí do krkolomné sendvičové konstrukce? A proč to platí na plotně, ale v troubě ne?

 

jak brousit nožeJak doma brousit kuchyňské nože?

Že je potřeba kuchyňské nože udržovat ostré a že to není jen kvůli bezpečnosti při práci, to jistě víte. Jak si ale brousí nože kuchařští mistři? A jak si je nabrousit doma, aniž bychom to museli pořádně umět? A k čemu je ocílka?

 

výhody litinového nádobíVýhody smaltované litiny

Nádobí Staub, vyrobené ze smaltované litiny, to je vaření, pečení a smažení jako za starých časů, poctivě a s mnohem lepší chutí. Konstrukce nádobí i jeho povrchu přináší uživatelům řadu výhod, které jiné materiály, nebo dokonce konkurenční litinové výrobky nemají. Víte, na co všechno se můžete těšit?

 

jak vybrat ohništěOheň je lepší, než televize

Mít na zahradě u domu možnost posedět u otevřeného ohně, to by chtěl každý. Ve městě to může být problém, ale ani na venkově už nejsou výjimkou golfové trávníčky, kde popel z ohniště nemá co dělat. Podívejte se na naše tipy pro ohniště, krb nebo gril na zahradu.

 

jak vybrat kuchyňský robot kitchenaidJak vybrat správný kuchyňský robot KitchenAid?

Každý kuchař i ten úplný začátečník se jednou dostane do bodu, kdy začne přemýšlet o pořízení kuchyňského robota. Ten vám nejen ušetří spoustu času a námahy, ale nabízí i jednoduché řešení pro vícero prací, a to díky bohaté nabídce příslušenství. Díky tomu se vám čas na vaření určitě zkrátí a vaření vás bude bavit ještě víc!

 

grilování - marinovat nebo ne?Grilování - marinovat, nebo ne?

Kdo by nemiloval chuť grilovaného masa! Úspěch záleží na výběru té nejlepší marinády, je to tak? Nebo je to úplně naopak, že se celá ta léta máčením masa v oleji připravujeme o jeho nejlepší, tedy přirozenou chuť? Co se o marinádách říká a co není pravda?

 

proč nádobí připalujeProč nerezové nádobí připaluje a jak ho používat?

Nerezové a litinové nádobí má tendenci připalovat pokrmy s vysokým obsahem bílkovin, jako je maso a vejce. Čím to je, jak se tomu vyhnout a proč nezavrhovat nerezové nádobí?

 

odstranění kamene z rychlovarné konviceJak zbavit rychlovarnou konvici vodního kamene?

Vodní kámen je nepřítelem všech spotřebičů, které ohřívají (ale také chladí) kohoutkovou vodu. Zdaleka nejčastěji ale problémy s kamenem řešíme u rychlovarných konvic, které s narůstající krustou kamene ztrácí svoji efektivitu a samozřejmě taky hůř vypadají. Pojďme se podívat na všechny dostupné metody, jak se vodního kamene rychle zbavit.

 

diamantový dárek k ValentýnuDiamantový dárek k Valentýnu, jaký určitě nečekala.

Představy o vhodném dárku k Valentýnu se mohou rozcházet. Vy byste byl pro růži a malou čokoládku, pohodový večer doma, ona třeba vyžaduje dárek s pravým diamantem. A co kdyby bylo jednou po jejím, ovšem tak, že na to ještě dlouho nezapomene?

 

kuchyňské nože KitchenAidKovaný nebo vybrušovaný nůž? Výhody a nevýhody

Je možné, aby se světově nejproslulejší kuchyňský robot přestal vyrábět? Tedy model, který dal značce její světovou proslulost, logo a základ pro design celé palety dalších kuchyňských spotřebičů? To by bylo podezřelé, že?  Pojďme se podívat, jak to je ve skutečnosti.

 

konec modelu 5ksm150Kuchyňský robot Artisan 5KSM150 končí. Opravdu?

Je možné, aby se světově nejproslulejší kuchyňský robot přestal vyrábět? Tedy model, který dal značce její světovou proslulost, logo a základ pro design celé palety dalších kuchyňských spotřebičů? To by bylo podezřelé, že?  Pojďme se podívat, jak to je ve skutečnosti.

 

odšťavňovač k robotu kitchenaidOdšťavňovač k robotu KitchenAid

Milujete čerstvě vymačkanou šťávu a máte doma, nebo uvažujete o robotu KitchenAid? Přikupte si odšťavňovač. Zjistíte, že doplnit do těla vitamíny a vlákninu nikdy nebylo jednodušší.

 

FAQ BamixMixéry Bamix - FAQ

Často kladené dotazy na tyčové mixéry Bamix - co umí, jak s nimi vyrobit ledovou tříšť, majonézu nebo napěnit krémovou polévku. Budete překvapeni, jak komplexní je to pomocník.

 

kuchyňské nože mýtyKuchyňské nože - mýty a pověry

Pro milovníky praktických dárků do kuchyně: seznamte se s nejčastějšími mýty kolem kuchyňských nožů, jejich výroby, použití a údržby.

 

tipy na dárky kávaTipy na vánoční dárek - káva

Vybíráme tři užitečné dárky pro milovníky kávy. Nechte se inspirovat a potěšte své blízké. Kávu lze připravovat řadou způsobů a ani jeden není nudný.

 

dárky vínoTipy na vánoční dárek - víno

Vybíráme tři drobnosti, které se výtečně hodí jako dárek pro milovníky vína. Využijte možnost pořídit dárky v předstihu a pak si už jen užívat tu atmosféru!

 

čaje Kusmi TeaKusmi Tea, vzrušující čaje s příběhem

Společnost založená v druhé polovině devatenáctého století v carském Rusku, která ještě před první světovou expandovala do celého světa, vyrábí čaje, které jste určitě ještě neměli.

 

šnekový odšťavňovačJak funguje pomalý (šnekový) odšťavňovač?

Existuje řada lidí, kteří mají za to, že vysoké rychlosti a strouhání ovoce v odstředivých odšťavňovačích nejsou pro vitamíny a živiny úplně optimální. Tito lidé dali vzniknout a rozšířit konceptu pomalého odšťavňovače, který dužinu neodstřeďuje, ale pomalu "žvýká". Čtěte víc.

 

odšťavňovače - mýtyMýty kolem odšťavňovačů

Odšťavňovače ovoce a zeleniny, čerstvě vymačkaná šťáva a určitá rozumná detoxikace organismu jsou v lidském životě potřebné, prospěšné a vhodné. Proč ale musíme sledovat někdy až hysterická videa, jak se bez odšťavňování nedá žít?

Jak nepodlehnout přehnaným reklamám a přesto si pochutnat? Čtěte víc.

 

litinová nebo nerezová mřížkaMřížka grilu: litina nebo nerez?

Litinovou nebo nerezovou grilovací mřížku? V čem je která lepší? Má smysl nad tím bádat, nebo prostě vezmete, co vám první přijde pod ruku? Drobnost, která rozhoduje o vašem pohodlí, ale i o kvalitě grilování. Přečtěte si víc.

 

keramické pánve údržbaJak se starat o povrch keramických pánví?

Keramické pánve potřebují určitou péči, za kterou se odvděčí výrazně delší životností. Zkušenosti ukázaly, že jejich povrch netoleruje absenci tuku tak, jako teflon, ale stále se jedná o kvalitní pánev, která má své klady. Naučte se trik, kterým prodloužíte životnost keramického povrchu stejně, jak je doporučeno udržovat třeba pánvičky z litiny. Funguje skvěle!

 

je keramická pánev nepřilnavá?Je keramická pánev skutečně nepřilnavá?

Je keramická pánev skutečně nepřilnavá? Nebude za pár týdnů na vyhození? Takto se ptá každý, kdo viděl pár reklam a zvažuje, jestli si lákavě vypadající pánvičku nebo třeba i hrnec koupit. Že nejsou reklamy zcela pravdivé, ale na druhé straně není ani důvod k panice, si řekneme v tomto článku. Pojďme vyřešit zásadní otázku: Je to celé podvod, nebo je skutečně důvod si koupit keramickou pánev? Celý článek

 

flavorizérCo je to flavorizér a kde ho hledat?

Kde u moderních grilů vzniká pravá grilovaná chuť masa? Jak dosáhnout co nejzdravější přípravy masa při grilování, které se obecně za příliš zdravé nepovažuje? Mezi znalci a milovníky grilování se rychle šíří nový trend, plechová součástka plynových grilů s názvem flavorizér. Nahrazuje především starší koncepci lávových nebo keramických kamenů pod grilovací mřížkou. Mrkněte na to.

 

Pomalý, nebo odstředivý odšťavňovač?Pomalý, nebo odstředivý odšťavňovač?

S rozmáhající se oblibou domácí výroby ovocných nebo zeleninových šťáv se člověk dřív nebo později ocitne před zásadní otázkou: Koupit si pomalý (šnekový) odšťavňovač, nebo rychlý odstředivý? Je nadmíru znepokojující číst v této otázce kvanta nepodložených a zavádějících hodnocení od různých bloggerů a pseudoodborníků, tím hůř, že část z nich jsou dokonce výživoví poradci. Vědecké výsledky.

 

jak vybrat plynový grilJak vybrat plynový gril?

Kvalitnější plynový gril je nemalou investicí a nabídka na trhu se zdá být nepřeberná? Na jaké parametry si dát pozor, aby člověk za své peníze dostal odpovídající zboží? V jednoduchém videu a jeho přepisu do češtiny dostaneme stručného průvodce konstrukcí a důležitými detaily kvalitního plynového grilu. Inspirujte se.

 

jak vybrat pánev wokDruhy a typy pánve wok

Wok pánve patří ke standardnímu vybavení asijských bister, kde s nimi hbité ruce personálu čarují tak, jak nedovede leckterý prvoligový šéfkuchař. Jak se zorientovat v nabídce na trhu a vybrat si správně se dočtete v našem článku. Vyberte si podle svého!

 

Představení grilovací sady BergHOFFPředstavení produktu - grilovací sada BergHOFF Cubo 5 ks

Prakticky nejoblíbenější sada grilovacího náčiní BergHOFF Cubo vypadá obyčejně, ale evidentně má své skryté kouzlo. Pojďme se podívat, co člověk při grilování vlastně potřebuje a čím to je, že je jednoduchá sada tak oblíbená.

Používáte u grilu příborovou vidličku? Pst, nedělejte to, přečtěte si proč..

 

světový den palačinekSvětový den palačinek 9. 2. 2016

Věděli jste, že na dnešek, tedy 9. 2. 2016 připadá Světový den palačinek? Samozřejmě, dnes máme nějaký ten Světový den úplně pro všechno, takže není potřeba se rozrušovat. Ale v případě palačinek má tradice opravdu hluboké kořeny, které sahají do období ranného Křesťanství a pravděpodobně ještě dál, do pohanské minulosti. 

 

příslušenství robotů kitchenaidJak vybrat příslušenství k profesionálnímu robotu KitchenAid?

Pokud vlastníte nebo jen přemýšlíte o koupi robota od společnosti KitchenAid, který bude určen pro vyšší zatížení, možná oceníte průvodce vybavením a nástavbami pro vaši kuchyni. V kategorii nejvýkonnějších robotů se podíváme na nejčastější a nejprodávanější příslušenství...

 

odšťavňovače kitchenaidSrovnání odšťavňovačů KitchenAid

Příprava šťávy nebyla nikdy jednodušší. Pokud hledáte zařízení pro rychlé a jednoduché vymačkání šťávy z pomerančů, grapefruitů, citronů i ostatních citrusových plodů, a které si hravě poradí i s kořenovou zeleninou všeho druhu tak právě pro Vás je ideálním řešením odšťavňovač od společnosti KitchneAid. V naší nabídce najdete dva růné druhy odšťavňovačů a to odstředivý odšťavňovač Artisan 5KVJ0333...

 

příslušenství robotů kitchenaidVšechno příslušenství kuchyňských robotů KitchenAid

Kulinářských dovedností je dosaženo mixem kreativity, znalostmi, smyslem pro harmonii a v neposlední řadě také správnými nástroji. Na to myslí i společnost KitchenAid, a proto ke každému robotu existuje široká škála příslušenství.

 

srovnání tyčových mixérů kitchenaidSrovnání tyčových mixérů KitchenAid

Vybíráte tyčový mixér a nevíte jaký je mezi nimi rozdíl? Nevíte jaké jsou výhody bezdrátového mixéru? My Vám níže poradíme, a pomůžeme vybrat ten nejideálnější, a díky přehlednému srovnání to nebude ani tak náročné. Vybírat můžete ze tří typů tyčových mixérů  od společnosti Kitchenaid...

 

srovnání stolních mixérů kitchenaidSrovnání stolních mixérů KitchenAid

Vybrané tři stolní mixéry KitchenAid patří svorně ke světové špičce, a to nejen přesvědčivým výkonem, ale i kvalitou řemeslného zpracování a životností. Pro který z nich se rozhodnete, bude záležet na vašich individuálních požadavcích. Prohlédněte si srovnávací tabulku i obrázky všech modelů. Přesvědčte se sami.

 

srovnání rychlovarných konvic kitchenaidSrovnání rychlovarných konvic KitchenAid

V segmentu špičkových rychlovarných konvic už dávno nejde jen o prosté přivedení vody k varu. Kupujeme reprezentativní design a řadu pokročilých funkcí. Jak se v nabídce zorientovat a jak si vybrat rychlovarnou konvici přesně podle vlastních potřeb, se můžete snadno dozvědět v následujícím článku. Mrkněte na to.

 

srovnání food processorů kitchenaidSrovnání food processorů KitchenAid

Nabízíme možnost srovnat si na jednom místě technické parametry a základní výbavu food processorů Artisan KFP1644, P2 KFP1335 a P2 KFP0925. Tyto výkonné kuchyňské spotřebiče všechny šetří námahu i čas, ale doporučujeme vybrat si opravdu pečlivě, aby vám zvolený model opravdu "sedl". Začtěte se.

 

srovnání robotů ArtisanSrovnání modelů robotů Artisan

Technické parametry modelů 5KSM150, 5KSM7580 a 5KSM6521 v přehledné srovnávací tabulce s obrázky a videi. Věnujte chvilku nastudování vlastností, aby vám nový robot sloužil k naprosté spokojenosti. Zjistěte detaily


 

srovnání robotů Heavy Duty a ProfessionalSrovnání robotů Heavy Duty a Professional

V oblasti profesionálních kuchyňských robotů určených pro gastronomický provoz nabízí KitchenAid tři hlavní modelové řady. Srovnejte jejich technické parametry pomocí přehnedné tabulky a vyberte si přístroj přesně na míru. Zjistěte detaily


 

Barevná škála robotů KitchenAid Artisan

Kuchyňské roboty Artisan KitchenAid vynikají širokou škálou barevných provedení. Vedle mimořádné kvality provedení robotů tak dostáváte možnost přizpůsobit si interiér kuchyně jako designový skvost celého domu a sladit třeba víc kusů vybdohromady. Prohlédněte si všechny barvy!


 

jak na palačinkyJak na palačinky?

Stát se palačinkovým mágem můžete i s minimální výbavou. Pokud chcete ale podávat vyrovnaně kvalitní výkony a udržovat své strávníky neustále spokojené, je možné, že radši dáte přednost některým z námi doporučovaných pomůckám. Například taková litinová pánev na palačinky - víte, jak se o ni starat? Staňte se palačinkovým mágem!


 

jak vybrat tlakový hrnecJak vybrat tlakový hrnec?

Tlakové hrnce jsou k dostání ve velikostech cca od 3 do 12 litrů, různí výrobci nabízejí v některých detailech odlišná řešení uzavírání a bezpečnosti, dostupnost náhradních dílů je také důležitá. Zjistěte víc...


 

jak funguje indukceJak funguje indukce?

Ve velké části domácností denně funguje přístroj, který by ještě před dvěma generacemi lidé považovali za naprostý zázrak a před sto lety možná rovnou za černou magii. Jak vlastně fungují indukční vařiče a proč vyžadují specifické nádobí, vám jednoduše vysvětlíme v následujícím článku. Zjistěte víc...


 

jak vybrat nádobíJak vybrat nádobí podle materiálu?

Dumáte nad tím, jestli by vaše dva nové hrnce měly být nerezové, litinové nebo třeba měděné? Přemýšlíte nad zapékací keramikou do trouby, ale nevíte, jestli bude lepší, než starý plechový pekáč? Sepsali jsme výhody a nevýhody všech materiálů používaných v kuchyni. Přečtěte si sérii kratších článků...


 

french press návodJak připravit kávu ve french pressu?

French press bude chutnat všem, kteří nedají dopustit na osvědčeného turka, ale vadí jim sedlina mezi zuby. Také těm, kdo milují překapávanou kávu, ale párkrát se jim stalo, že cítili chuť papírového filtru i v samotném nápoji. A nejlépe poslouží všem, kteří pro dobrou kávu obětují jen 2,5 minuty svého času. Podívejte se na video...


 

jak funguje moka konviceJak funguje moka konvice?

Žijeme v době, kdy pití kávy na italský způsob dominuje trhu i médiím, tak zvaný "turek" je skoro vulgární slovo a všemožní kávoví znalci poskytují moudré rady, jako že piccolo neexistuje, nebo že šest barů tlaku páry není devět a že se takhle pokaždé espresso nedá pít. Podívejte se na video...


 

Multifunkční mixér Novis Vita JuicerOdšťavňovače Vita Juicer Novis - představení produktu

Tento krásně navržený, ve Švýcarsku vyvinutý odšťavňovač patří právem k nejlepším na trhu, pokud rovnou není světovou jedničkou. Díky němu v mžiku vyrobíte džus s dužinou, čistý džus bez dužiny nebo smoothie, případně můžete využít nástavec - citrusovač a využít jeho sílu k odšťavňování pomerančů. 4 v 1 a to celé v těle z litého hliníku, bez použití plastů. Nechte se inspirovat...


 

Agnieszka Kitchenaid vs. NinjaRecenze - Mixér KitchenAid vs. mixér Ninja

Když už člověk chce koupit profesionální mixér a investovat trochu větší peníze do výkonného a spolehlivého stroje, měl by mít možnost srovnání. Agnieszka Wojtowicz na svém Youtube profilu se věnuje domácím srovnávacím testům mezi mixéry, které patří ke světové špičce a mají zhruba stejné technické parametry. V tomto videu je to KitchenAid Diamond KSB1575ER a Ninja Professional NJ600. Který z nich je tedy lepší? Mrkněte na to...


 

Fenomén - mixéry BamixFenomén - mixéry Bamix

Pan Pohlreich pro nás na trhu objevil mixéry Bamix, tedy výrobky švýcarské poslečnosti, která si před dávnými roky nechala elektrický mixér patentovat. Za povšimnutí stojí vedle šviháckého outfitu pana kuchaře zejména to, že se mixéry Bamix vyrábějí výhradně ve Švýcarsku a každý jednotlivý kus je ručně kontrolován před expedicí. Nechte si povyprávět...


 

co je to tajineCo je to Tajine?

Tajine nebo někdy také Tagine je typickým nádobím pocházejícím ze severní Afriky, ale také názvem pro dušenou směs masa, zeleniny nebo dokonce ovoce a ořechů, která se v typickém Tajine hrnci vyrábí. Proč je zrovna Tajine jiný nebo lepší, než klasické evropské nádobí? Inspirujte se...


 

jak vybrat kuchyňský nůžJak vybrat kvalitní kuchyňský nůž?

V našem e-shopu najdete průřez celkem slušnou nabídkou kuchyňských nožů několika značek. Velmi často se nás ptáte, jak vybrat správnou sadu, jak poznat kvalitní nože, případně za jakou cenu člověk dostane slušný nůž. Nejjednodušší nám tedy přišlo sepsat tento návod. Přečtěte si více...


 

vaření v pářeVaření v páře

Vaření v páře je často diskutovanou metodou tepelné přípravy potravin. Je totiž mnohem šetrnější, než vaření ve vodě - zachová větší díl původní barvy a vzhledu potravin, více původní chuti a hlavně vitamínů a živin. Pro vaření v páře doporučujeme nástavce z varného skla. Nástavce pasují na běžné velikosti hrnců a nahradí tak neskladný spotřebič - parní hrnec s vlastním napájením. Mrkněte, jak na to...


 

keramické nožeJak to je s keramickými noži a vitamíny?

Doba, kdy na nás keramické nože útočily ze všech stran a mluvilo se o jejich zázračných vlastnostech, je dávno pryč. Keramické nože zaujaly důstojné místo v kuchyni vedle univerzálnějších nožů ocelových, a pro jejich několik unikátních vlastností je používáme na specifické činnosti při vaření, ale i při přípravě nevařené zeleniny nebo ovoce. Pojďme se podívat pod pokličku některým mýtům a polopravdám. Přečtěte si více...


 

vaření v pářeVýhody kameninového nádobí

Moderní kamenina je oblíbeným materiálem pro zapékací nádoby a pekáče. Disponuje odolným nepřilnavým povrchem, odolává vysokým teplotám a skvěle drží teplo i po vytažení z trouby. V kameninových nádobách můžete klidně jídlo i servírovat. Vydrží dlouho teplé a na stole vypadá červená kamenina skvěle. Začtěte se...


 

vaření v pářeProč vařit v tlakových hrncích

Tlakový hrnec je nedílnou součástí většiny českých kuchyní. Vaření v tlakovém hrnci je rychlejší, stojí méně energie a pokrmy jsou chutnější. Přehřátá pára s vysokým tlakem efektivně zkracuje dobu přípravy potravin a tím i pomáhá uchovat většinu původního vzhledu, chuti a obsahu vitamínů a živin. Moderní tlakové hrnce jsou dokonale bezpečné a funkční. Zjistěte další výhody...


 

keramické nožeNávod na použití keramických nožů

Keramické nože jsou skvělým pomocníkem, pokud počítáte i s několika jejich zvláštnostmi a slabinami. Za opatrnější používání se pak odvděčí trvalejším ostřím, snadnějším krájením a absencí slabého kovového pachu a chuti, které zanechávají nože ocelové. Přečtěte si, jak s keramickými noži pracovat. Mrkněte na to...


 

vaření v páře

Návod na použití příborů Berndorf Sandrik

Příbory Berndorf Sandrik, to je téměř 120 let tradice výroby luxusních příborů na Slovensku, která sahá mnoho let do éry Rakouska - Uherska. Pokud chcete zažít sváteční chvíle při použití příborové sady od výrobce, jehož nože, vidličky a lžičky používala vídeňská šlechta, bohatí měšťané a honorace všeho druhu, vězte, že luxusní příbory značky Berndorf - Sandrik jsou dnes k mání všem zájemcům, a to stále v prvotřídní kvalitě. Získejte další informace...


 

keramické škrabkyKeramické škrabky na ovoce a zeleninu Homeware

Keramické škrabky na zeleninu a ovoce pracují se stejnou výhodou, jakou mají keramické nože - tlakově zpevněná keramika vyrobená z oxidu zirkoničitého je velice tvrdý materiál, mnohem tvrdší, než běžná v kuchyni používaná ocel, a díky tomu ostří škrabky z továrny vydrží dlouhá léta krájení. Nadto je velmi hladký povrch keramiky odolný vůči uchycení bakterií nebo přenášení chutí a pachů. Podívejte se na detaily...


 

stojany na keramické nožeStojany na keramické nože Homeware

Pokud chcete své keramické nože uchovat v dobré kondici a zabránit jejich nechtěnému poškození v zásuvce vedle ostatních nožů, máte na výběr - buď je po použití schovat do plastových návleků, které dostanete při zakoupení, nebo si na ně pořídit pěkný stojan na nože. 


 

dřevěná prkénkaDřevěná prkénka na krájení

Dřevěná prkénka na krájení masa, zeleniny, sýrů,  nebo prostě všeho, co je v kuchyn i potřeba, jsou nejen praktickým pomocníkem, ale i kousíčkem přírody v přetechnizovaném městě, když se to tak vezme. Správně udržované kuchyňské prkénko pěkně voní a při přípravě potravin dělá radost, nejen skvělou službu.


 

broušení keramických nožůBroušení keramických nožů

Keramické nože zpravidla brousíme zhruba po dvou letech používání, nebo pokud se na jejich ostří objeví nějaký ten zoubek. Proti broušení ocelových nožů se ovšem jedná o trochu náročnější operaci, kde může nezkušená ruka více pokazit, než opravit. Pojďme se podívat, jak se to dělá, a čemu se naopak vyhnout. Podívejte se na to...


 

Vše o keramických nožích

Základní informace ke keramickým nožům Homeware. Jak se vyrábějí, jak je používat, aby vám dlouho vydržely, k čemu jsou obzvláště dobré a jak se vyhnout jejich poškození, případně jak je brousit, pokud k nějakému poškození dojde. Zjistěte více...


 
Vše o keramických nožích | Keramické nože | Dřevěná prkénka | Stojany na nože | Keramické škrabky | Broušení keramických nožů | Proč vařit v tlakových hrncích | Vaření v páře | Výhody kameninových zapékacích mís | Jak vybrat kuchyňský nůž? | Co je to tajine? | Míry a váhy v kuchyni | Fenomén - mixéry bamix | Recenze - mixér kitchenaid vs. mixér ninja | Odšťavňovače vita juicer novis - představení produktu | Jak funguje moka konvička | Příprava kávy french press | Jak vybrat nádobí podle materiálu | Používáme přírodní litinu | Jak funguje indukce | Jak vybrat mezi tlakovými hrnci? | Jak na palačinky? | Barevná škála robotů kitchenaid artisan | Srovnání robotů kitchenaid heavy duty 5kpm5 / 5ksm7591 a professional 5ksm7990 | Srovnání robotů kitchenaid artisan 5ksm150, 5ksm7580 a 5ksm6521 | Jak vybrat food processor kitchenaid? | Jak vybrat rychlovarnou konvici kitchenaid? | Jak vybrat ten správný stolní mixér kitchenaid? | Jak vybrat ten správný tyčový mixér kitchenaid? | Jaké vybrat příslušenství k robotu kitchenaid? | Jak vybrat odšťavňovač kitchenaid? | Jaké vybrat příslušenství k profesionálnímu robotu kitchenaid? | Světový den palačinek 9. 2. 2016 | Představení produktu - grilovací sada berghoff cubo 5 ks | Druhy a typy pánve wok | Jak vybrat plynový gril? | Grilování - marinovat nebo ne? | Pomalý, nebo odstředivý odšťavňovač? | Co je to flavorizér? | Je keramická pánev nepřilnavá? | Jak se starat o keramické pánve? | Litinová nebo nerezová mřížka ke grilu? | Mýty kolem odšťavňovačů | český smalt - jaký je rozdíl mezi černým a bílým vnitřním povrchem? | Jak funguje pomalý odšťavňovač? | čaje kusmi tea | Tipy na vánoční dárky - víno | Tipy na vánoční dárky - káva | Kuchyňské nože - mýty a pověry | Bamix - často kladené dotazy | Už máte k robotu odšťavňovač? | Artisan 5ksm150 končí. opravdu? | Je to kastrol nebo rendlík? | Kovaný nebo vybrušovaný nůž? výhody a nevýhody | žádá po vás k valentýnu diamanty? tohle ji dostane. | Jak zbavit rychlovarnou konvici vodního kamene? | Proč nádobí připaluje? | Potřebuje smaltovaná litina seasoning? | Smoothie nebo džus? co je zdravější? | Jak vybrat správný kuchyňský robot kitchenaid? | Oheň lepší než televize - jaký vybrat na zahradu? | Co umí a proč koupit tyčový mixér? | Proč je smaltované litinové nádobí tak skvělé? | Jak doma brousit kuchyňské nože? | Proč musí být nádobí vodivé? | Oboustranný litinový rošt broil king | Jak se liší modely 5ksm125, 165, 175 a 185? | Umění uvařit dobrou kávu | Recenze: kuchyňský robot smeg smf03 | Smeg novinky - topinkovač tsf01 | Smeg novinky - rychlovarná konvice klf03 | Smeg novinky - rychlovarná konvice klf04 | Recenze rychlovarné konvice smeg klf03 | Recenze rychlovarné konvice smeg klf04 | Recenze 2 plátkového topinkovače smeg tsf01 | Recenze 4 plátkového topinkovače smeg tsf03 | Recenze lis na citrusy smeg cjf01 | Recenze napěňovače mléka smeg mff01 | Recenze nízkootáčkový odšťavňovač smeg sjf01 | Recenze - blok s noži zwilling professional s, 8 ks | Recenze stolní mixér smeg blf01 | Recenze tyčový mixér smeg hbf02 | Recenze pákový kávovar smeg ecf01 | Recenze kávovaru na přelévanou kávu smeg dcf02 | Recenze mlýnek na kávu smeg cgf01 | Jak na jaře vyčistit plynový gril? | Jak vybrat pánev nebo pánve do kuchyně? | Je lepší litina přírodní, nebo smaltovaná? | Kuchyňské roboty catler - srovnání typů | Jak vybrat správný mixér kitchenaid? | Proč vakuovat potraviny? | Jak dlouho vydrží vakuované potraviny? | Zkuste překapávanou kávu | Litinový hrnec ve tvaru rajčete | Zwilling enfinigy - italský design, německá kvalita | Co je to konvice s husím krkem? | Jaký je nejlepší olej na smažení? | Jak na sekání ořechů? | Jaká je správná teplota vody pro různé čaje? | Jaká je káva z moka konvice? | A++ nebo e? jak se změnily energetické štítky | Zero nebo freshess zóna - co to je? | Máte v lednici správnou teplotu?
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.