Jak vybrat správný kuchyňský robot KitchenAid?

srovnání robotů ArtisanMagazínČlánky a zajímavosti

Každý kuchař i ten úplný začátečník se jednou dostane do bodu, kdy začne přemýšlet o pořízení kuchyňského robota. Ten vám nejen ušetří spoustu času a námahy, ale nabízí i jednoduché řešení pro vícero prací, a to díky bohaté nabídce příslušenství.

Ať už jste přišli na chuť doma pečenému chlebu, nebo jste se pustili do vysoké cukrařiny, i když pečete jen pro své děti, nebo máte naopak prosperující cukrárnu, najdete v nabídce KitchenAid robot přesně pro sebe. Ale jak?

 

Proč si koupit kuchyňského robota právě od společnosti KitchenAid?

Správný kuchyňský robot především pomáhá ušetřit čas a vynaloženou energii. Ale jak se zorientovat v nabídce většího počtu modelů?

Jak vybrat kuchyňský robot

Některé rozdíly jsou pro správné použití robotů klíčové, jiné zjistíte, až když je postavíte vedle sebe. Přečtěte si podrobnosti a vyberte si správně.

Každý z nabízených kuchyňských robotů má své parametry a výhody, každý je určený někomu jinému na mírně odlišnou práci. Pojďme se v tom zorientovat a vybrat vám model na míru.

Od nejmenšího Artisan mini 5ksm3311, který je ideální do menších prostor, až přes nejprodávanější modely Artisan 5KSM150, 5KSM156, 5KSM125 a 5KSM175, které se liší hlavně výbavou příslušenství, které obsahují už v základním balení.

jak si vybrat kuchyňský robot podle velikosti

Jedním z parametrů, které byste měli zvážit hned na začátku, je kapacita pracovní nádoby. Kolik sušenek, koláčů nebo bochníků chleba najednou se chystáte upéct?

Samostatnou třídou, kterou tu nyní nebudeme rozebírat, jsou poloprofesionální robot Artisan 5KSM7580 a Robot Heavy Duty 5KPM5 nebo profesionální Heavy duty 5KSM7591 a Professional 5KSM7990.

Důležité při výběru robota je si stanovit priority, co od kuchyňského robota očekáváte, jak často bude robot využívaný, jaké množství surovin budete zpracovávat, případně pro kolik osob budete vařit atd.

výběr kuchyňských robotů KitchenAid

Kuchyňské roboty KitchenAid Heavy Duty a Professional jsou proti modelům pro domácnost vybavené bezpečnostními pojistkami vyžadovanými v gastronomickém provozu.

Pro domácí použití je určena řada Artisan, která vám svou velikostí a výkonem bude zcela vyhovovat. Navíc na tyto přístroje je záruka 5 let.

Pro každodenní domácí pečení a do provozu jako jsou restaurace, jídelny, cukrárny, školy atd. je určen model Heavy Duty a Professional.

Heavy Duty se výkonem příliš od Artisanu neliší, největší rozdíl je ve velikosti robota a ve výkonu. Záruka na tyto přístroje je pouhý rok! Model Professional je nejvýkonnějším robotem od společnosti KitchenAid a je rovněž určen převážně do provozu, hodí se ideálně tam, kde jsou vyžadovány bezpečnostní prvky jako bezpečnostní rychlovypínač či ochranná klec.


kuchyňský robot KitchenAid heavy dutyNáš tip: Velké pečení? Heavy Duty 5KSM7591

V kategorii Heavy Duty, která je určena především pro gastronomické provozy, také najdete pětilitrovou a sedmilitrovou variantu, stejně jako v kategorii Artisan. Rozdílem jsou bezpečnostní prvky, jako ochrana motoru před přetížením, elektronická regulace otáček a funkce soft start.

Samozřejmě že můžete i v restauraci používat model pro domácnost. Ale taky můžete využít něco ještě lepšího.

 

Pokračování článku...

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.