Recenze lis na citrusy SMEG CJF01

Citrusovač SMEG ze série 50´s Retro Style jde na trh s cenovkou přes tři tisíce korun. Ano, vypadá moc pěkně, ale je taková cena podložená i něčím dalším? Třeba kvalitní konstrukcí, použitými mateirály a přívětivým používáním?

Jako citrusovače si označujeme strojky speciálně uzpůsobené k lisování citrusových plodů. Používají stejný vroubkovaný kužílek, jaký měly doma už naše babičky, ale místo kroucení zápěstím využívají motorek.

citrusovače smeg

Vzhled a dojmy po rozbalení

První, čeho si všimnete je to, jak SMEG pečlivě drží designovou linii napříč sérií inspirovanou padesátými léty. Lesklé lakované povrchy, pastelové barvy, lesklé chromované prvky. Když citrusovač postavíte vedle jakéhokoliv dalšího spotřebiče SMEG (kávovar, topinkovač, rychlovarná konvice...)

Krásně tvarované hliníkové tělo přístroje je k dispozici v sérii barevných laků (krémová, pastelově zelená, růžová, červená a další) a vždy je ozdobené výrazným logem SMEG s lesklou chromovou úpravou. Pochromovaný podstavec potom nabízí možnost svinutí kabelu a nastavení optimální délky pro každé umístění na kuchyňské lince.

Přístroj je shora zakrytý kopulí z hygienického plastu, zejména kvůli ochraně před prachem v době, kdy přístroj nepoužíváte. Pod ním se dostanete ke třem odnímatelným dílům - vroubkovaný kužel z nerezové oceli, nerezové sítko na dužinu a plastová miska na šťávu, ze které vede hubička vymačkaný džus ven z přístroje. Všechny části lze mýt v myčce.

Příjemně se pracuje se zmíněnou hubičkou. Na to, aby šťáva tekla z přístroje, je potřeba ji sklopit dolů. Naopak, když ji po práci vyklopíte nahoru, zabrání se nechtěnému odkapávání šťávy po stole.

Přístroj nemá žádné tlačítko on / off. Spouští se zatlačením na kužílek a jakmile tlak povolí, přístroj se vypne. To je velmi šikovné a zároveň i bezpečnější na ovládání. Sítko na dužinu je nastavené tak akorát, aby zachytilo pecky a velké kousky, ale jemnou drť propustilo do sklenice na pití.

lis na citrusy smeg nabídka barev

Jak se citrusovač SMEG osvědčil?

První, co vás překvapí, je to, jak tiše běží. Těžko si vzpomenete na nějaký podobný drobný spotřebič, který by byl takhle potichu. Přitom je 70W motor dost silný. Jakkoliv zatlačíte pomerančem na nerezový kužílek, stěží zaznamenáte nějaké zpomalení.

Odšťavnění normálně velké půlky pomeranče trvá asi deset sekund. Díky tvaru nerezového kužele není potřeba nástavce měnit na malé plody, třeba limetky.

Demontáž a mytí v myčce jsou dětsky jednoduché. Dokonce i když se rozhodnete odnímatelné díly mýt v ruce, nečeká vás žádný zádrhel.

Koupit nebo nekoupit citrusovač SMEG?

Lis na citrusy SMEG CJF01 je dalším z řady krásně navržených, kvalitně vyrobených a hladce a příjemně fungujících drobných spotřebičů od tradičního italského výrobce. Je radost ho používat a snadno se čistí. Na trhu najdete stejně dobré přístroje za násobek ceny - a možná nebudou ani tak dobře vypadat - a stejně tak i kvalitní přístroje s výrazně nižší cenovkou, které ovšem vypadají jako šedé krabice.

Jestli máte rádi design a zároveň čerstvě vymačkanou šťávu, byla by chyba si SMEG CJF01 nekoupit.


lis na citrusy SMEG CJF01Kupte si: Lis na citrusy SMEG CJF01

Jaký je? Jak funguje? Jak příjemně se s ním pracuje? Koupit nebo nekoupit?

 

RecenzeNávod: Lis na citrusy SMEG CJF01 (pdf)

Popis výrobku, popis dílů, rady před prvním použitím, obsluha a údržba.

 

Video:

Vzhled a materiály:

  • Tělo přístroje: hliníkový odlitek, barevný plastový kryt
  • Základna: plast
  • Filtr: nerezová ocel
  • Hubice přístroje: nerezová ocel
  • Horní kryt: průhledný Tritan (plast bez BPA)
  • Nádoba na vymačkanou šťávu: nerezová ocel

Technické parametry:

  • Výkon motoru 70 W
  • Rozměry 281 x 166 x 166 mm
  • Hmotnost 2,56 kg
  • Délka kabelu 1 m
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.