Fenomén - mixéry Bamix

Pohlreich Bamix

Pan Pohlreich pro nás na trhu objevil mixéry Bamix, tedy výrobky švýcarské poslečnosti, která si před dávnými roky nechala elektrický mixér patentovat. Za povšimnutí stojí vedle šviháckého outfitu pana kuchaře zejména to, že se mixéry Bamix vyrábějí výhradně ve Švýcarsku a každý jednotlivý kus je ručně kontrolován před expedicí.

 

Pan Pohlreich ve spolupráci se společností Potten Pannen vybrali sérii kuchyňských spotřebičů a kuchyňského vybavení, pod které mistr kuchař propůjčil svůj podpis a vznikla tak limitovaná edice Pohlreich Selection. Jedním z propagovaných výrobků jsou i tyčové mixéry Bamix vyrobené ve Švýcarsku. Pojďme si prohlédnout reportáž pana Pohlreicha a shrnout si, co je na mixérech Bamix hodné pozornosti, prostě proč si Bamix koupit místo jiných značek.

Společnost Bamix - první mixér na světě

V roce 1954 v zemi, kterou považujeme celkem právem za technologickou velmoc, někoho chytrého napadlo ušetřit hospodyňkám, kuchařkám, ale i profesionálním kuchařům práci při sekání, mletí, krájení a porcování potravin do pokrmů, omáček, sťáv a příloh. Vymyslel jednoduchý elektrický přístroj, který náročnou práci při přípravě základních surovin zvládá sám, rychleji, bezpečněji a s velkým přehledem. Jak říká mistr Pohlreich, skutečně to byla revoluční myšlenka. A nebyli by to Švýcaři, aby si nepodrželi ani po půl století výroby perfektní kvalitu. Jak na videu říká jeden ze spolumajitelů továrny, mixér Bamix je možné v případě nutnosti i opravit, což se u řady značek vyrobených ve východní Asii říci nedá.


Tyčový mixér Swissline M200 červenýNáš tip: Tyčový mixér Bamix Swissline M200 z kolekce Pohlreich Selection

Šikovná sada s několika výměnnými noži, stojanem, pracovní nádobou a sekáčkem. Univerzální pomocník do kuchyně, ovšem s motorem a výkonem vhodným i pro zkušené profíky. Švýcarská kvalita nezklame.

 

Bamix - to je jeden mixér

Společnost Bamix vyznává strategii jednoho produktu. To je celkem kuriozní a neobvyklá věc, ale je to tak. Bamix vyrábí pouze jeden jediný produkt, a to typický tyčový mixér. Lákadlu schovat pod zaběhnutou značku další a další produkty, a vydělat tak na věcech, které by samy o sobě takový věhlas třeba ani nezískaly, ve společnosti Bamix prostě odolali. Místo toho sázejí na co nejpoctivější práci a na díly a komponenty švýcarské provenience. Denně v továrně Bamix vyrobí 1500 - 1600 mixérů, a to nikoliv do skladu, ale na konkrétní objednávky prodejců.


Bamix toGO 180 W tyčový mixér, limetkovýNáš tip: Tyčový mixér Bamix toGo 180 W

Model v pěkné paletě veselých barev, mířící na vyznavače zdravého životního stylu. V sadě s termohrnkem, do kterého si ráno uděláte smoothie a můžete jít. Kuchařka s řadou zdravých receptů se pak hodí vždycky.

 

Mixéry na míru odběrateli, specifickému trhu i napětí v rozvodné síti

Už u vinutí elektromotoru, tedy srdce budoucího mixéru, se rozlišuje, pro jaký trh bude mixér určen. Odlišné napětí v eletrické síti v USA a v Evropě znamená také odlišnou konstrukci motoru pro evropský respektive americký trh. Pohyblivá část motoru, tedy rotor, prochází procesem dokonalého vyvážení, aby se při použití předešlo vibracím. Vibrace nebo nečistý chod by nesvědčily ani dobrému jménu značky, ale hlavně ani životnosti mixéru.


Tyčový mixér Classic M160 červenýNáš tip: Tyčový mixér Classic M160

Klasika bez příslušenství, které možná nepotřebujete. Čím více trávíte v kuchyni času, tím méně používáte univerzálních spotřebičů. Pokud nechcete tyčovým mixérem nahrazovat sekáček nebo kuchyňský robot, ale jen pěkně homogenizovat polévky a omáčky, je toto váš šampion.

 

Pokud přemýšlíte o tyčovém mixéru, nehleďte na korunku a kupte si něco, co vám vydrží celý zbytek života, a s čím bude každé vaření opravdová radost.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.