Artisan 5KSM150 končí. Opravdu?

5ksm150

Jako kdyby automobilka Volkswagen zrušila svůj model Golf nebo Opavia přestala vyrábět Zlaté oplatky. KitchenAid ruší svoji vlajkovou loď - kuchyňský robot Artisan 5KSM150, který dal značce její světovou velikost, logo, barevnou škálu i designový základ pro ostatní zboží.

Nebo je to celé jinak?

 

Samozřejmě že není důvod k panice - ikonický celokovový robot, který proslul svojí nezničitelností a obrovským výkonem až do té míry, že se stal v USA nejchtěnějším svatebním darem, se nikam neztratí. V zásadě je to právě na opak. Z jednoho oblíbeného modelu se stanou dva.

Jak se liší jednotlivé modely?

V detailech, ale přece. Z rodičovského modelu 5KSM150 se oddělil model 5KSM125 v menší škále barev a s trochu menším vybavením, a 5KSM175 v původní škále barev s vybavením, které je naopak rozšířené proti modelu 5KSM150.

kuchyňský robot Artisan 5KSM150

Původní model 5KSM150, stálice amerického i evropského trhu. Velmi rozsáhlá paleta barev a základní vybavení skládající se z nerezové mísy 4,83 l, plochého šlehače, hnětacího háku, drátěné šlehací metly a průhledného krytu pracovní nádoby s plnící násypkou. Knižní kuchařka k tomuto modelu byla zdarma po vyplnění formuláře.

kuchyňský robot 5KSM125

Zjednodušený model 5KSM125 nepostrádá ve své strojovně byť jen jediný šroubek nebo matičku ze svého předchůdce. Je to identický robot až na odlišně vyvedené logo na čele přístroje, pouze bude v dostání v těchto základních čtyřech barvách a ze standardní výbavy zmizí průhledný štít na nádobu a možnost objednat si kuchařku.

kuchyňský robot Artisan 5KSM175

Rozšířený model 5KSM175 nabízí kromě pozměněného loga celou původní barevnou škálu plus nějaké nové barvy, jako švestková, borůvková a saténově růžová. Pokud jde o nástroje, budou zde všechny standardní a k tomu velmi oblíbený šlehač s měkkým okrajem a druhá nádoba. Shrňme si to: plochý šlehač, plochý šlehač s měkkým okrajem, drátěná šlehací metla, hnětací hák na těsto, mísa 4,83 l, mísa 3 l a průhledný štít s náskypkou. Samozřejmostí je i tištěná kuchařka po vyplnění formuláře.

A co my, kuchaři. Ztratíme, nebo získáme?

Dá se předpokládat, že až se zklidní vody vánočních a povánočních akcí a výprodejů, ustálí se jednodušší model cenově pod dnešní "sto padesátkou" a vylepšený model nad ní. Nová barevná škála jednoduššího modelu 5KSM125 nyní přesně odpovídá barevné škále P2, ve které se vyrábějí například sekáčky, food processory, kávovary, nebo ruční šlehače a tyčové mixéry. Pro majitele některého z uvedených zařízení tak bude jednodušší doplnit si sadu kuchyňských potřeb ve stejné barvě.

Naproti tomu rozšířený model 5KSM175 nabídne v základu nejčastěji dokupované komponenty - plochý šlehač s měkkou stěrkou na okraji a druhou pracovní nádobu. Nabídka tak bude pružnější a uspokojí větší počet zákazníků.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.