Víme co prodáváme, jako jedni z mála. A co Vy, chcete vědět, co kupujete?
Pravidelné rubriky Magazínu: Články a zajímavosti | Recepty | Návody a manuály | O našich značkách
Kombinace chutí hrušky a banánu není nic nového - najdete ji i v řadě komerčních džusů nebo cukroví. Pozitivní ale je, když si toto ovoce může člověk smíchat sám bez chemie a zbytečného přidaného cukru.
Pro kýženou podzimní chuť můžeme potom experimentovat se skořicí a kakaem.
Jablečné pyré známe z dětství všichni jako základ pro takzvané "dětské výživy" a někteří ho ještě desítky let potom nechtějí ani vidět. Škoda. Ve skutečnosti se hodí do moučníků, ale i omáček k masu a když se dobře ochutí, můžete ho přidat do jogurtu, nebo jíst chlazené jako dezert.
Plátek chleba se dá opéct na milion způsobů, ale z nějakého důvodu dáváme přednost tomu, co zároveň potěší oko. Nové topinkovače SMEG jsou možná první, na které se vydržíte dívat celou dobu, než topinka vyskočí hotová.
Směs dušeného masa a zeleniny známe všichni - a část z nás na ni má z dětství vlastně spíš špatné vzpomínky. Že taková dušená směs může obsahovat taky ovoce a orientální koření, a dokonce může chutnat neobyčejně dobře, se dočtete v našem dnešním receptu.
Podzim je čas dýňových polévek, které příjemně zahřejí v žaludku vším tím nastřádaným sluníčkem během zrání, a potěší během pošmourných dnů třeba i optimistickou barvou.
Dnes se podíváme na variantu s šalvějovými listy dokřupava osmaženými na olivovém oleji.
Mořský vlk, nebo také mořčák chutný či mořčák evropský je velmi chutná dravá mořská ryba. Pro kvalitu svého masa se stala jednou z prvních komerčně chovaných mořských ryb.
My si dnes ukážeme, jak málo stačí k tomu, aby se proměnila k pochoutku na vašem talíři
Někdy se říká, že zmrzlina patří k nejlepším vynálezům naší civilizace. O tom si můžeme každý myslet, co chceme, ale některou z jejích možných příchutí a variant milujeme všichni. S příchodem letních veder se určitě bude hodit vědět, jak si připravit zmrzlinu doma, ať už v mixéru, nebo s pomocí profi zmrzlinovače.
Tato středozemní rajčatová polévka se zahušťuje nakrájeným chlebem, jak se dosud podle tradice dělá v některých částech Španělska, a podává se s opečenou ciabatttou, bagetou, nebo rozpečeným česnekovým chlebem.
Jak si opéct bagtu nebo chléb s česnekem, aby chutnal jako ve středomořské restauraci, si povíme také.
Orientální a zejména potom čínská kuchařka je nevyčerpatelnou studnicí inspirce pro naše chuťové pohárky.
Dneska se podíváme na tradiční čínskou zelnou polévku, kterou najdete také pod názvy pak choy, pak čoi a spoustou dalších fonetických přepisů. Pak choy je brukev čínská, kterou v supermarketu najdete nejspíš pod názvem čínské nebo pekingské zelí.
Sytá polévka vhodná jako pokrm k obědu či k večeři, do které můžete dát zeleninu podle vlastní chuti.
Dětem se budou líbit drobné těstoviny různých tvarů. My ostatní uvítáme možnost zpracovat do polévky i vlastní zeleninu ze zahrádky nebo z truhlíků za oknem a cítit se tak alespoň na chvíli jako soběstačný zemědělec...
Jednoduchý recept perfektní právě pro konec léta, kdy na zahrádkách sklízíme lilek baklažán, ale s chutí si ho můžete díky dostupnosti lilku v supermarketech dopřát kdykoliv během roku.
Sedm druhů koření, které se v receptu zmiňují, je orientální směs, jejíž složení se může mírně lišit, podle toho, koho se zeptáte.
Výborná paštika z uzené markely smíchané s vařeným bramborem, angreštem a kapary. Velice rychlý recept, pokud máte správné suroviny.
Recept díky čerstvému angreštu oceníme hlavně začátkem července, pokud ale čerstvý nahradíme konzervovaným, můžeme si paštiku připravit také kdykoliv během roku.
V současné době jsou v nabídce KitchenAid pro Českou republiku celkem čtyři pětilitrové modely kuchyňských robotů určených pro domácnost. Jsou nástupci léta oblíbeného a dnes již ukončeného modelu 5KSM150 a liší se v detailech, které by bylo vhodné mít uvedené všechny na jednom místě.
U plynových grilů Broil King se v popiskách dočtete, že nabízejí oboustranné litinové grilovací rošty. Proč tomu tak je, jak se obě strany roštu liší a jestli se vůbec vyplatí rošt na různé druhy potravin otáčet, si povíme v následujícím článku.
Ve dně moderního kuchyňského nádobí se velmi často skrývá masivní hliníková deska, u některých typů je hliníkové jádro protaženo i do stěn a někdy je dokonce doprovázeno vrstvou i mědi. Proč je tepelná vodivost tak důležitá a proč se výrobci nerezového nádobí pouštějí do krkolomné sendvičové konstrukce? A proč to platí na plotně, ale v troubě ne?
Že je potřeba kuchyňské nože udržovat ostré a že to není jen kvůli bezpečnosti při práci, to jistě víte. Jak si ale brousí nože kuchařští mistři? A jak si je nabrousit doma, aniž bychom to museli pořádně umět? A k čemu je ocílka?
Nádobí Staub, vyrobené ze smaltované litiny, to je vaření, pečení a smažení jako za starých časů, poctivě a s mnohem lepší chutí.
Konstrukce nádobí i jeho povrchu přináší uživatelům řadu výhod, které jiné materiály, nebo dokonce konkurenční litinové výrobky nemají. Víte, na co všechno se můžete těšit?
Vynikající a lahodná špenátová roláda nadívaná mozzarellou a brokolicí, která se hodí jako hlavní chod i jako předkrm. Na stole skvěle vypadá a každý vám ji pochválí.
V čase zimního vykrmování je navíc vítaným zpestřením bez masa, kterému ale nic nechybí ve výrazné chuti ani vůni.
Některé kuchařské recepty máme napevno spojené s určitým ročním obdobím. Tedy ne že by se kapr nebo houbový Kuba nedaly dělat na jaře nebo v létě, ale tak nějak cítíme, že by to nebylo úplně ono. A protože si myslíme, že tradiční recepty spjaté s význačnými dny v roce patří k české tradici, kterou je potřeba podporovat, zařídili jsme pro ně na našem kuchařském blogu zvláštní oddělení.
Mít na zahradě u domu možnost posedět u otevřeného ohně, to by chtěl každý. Ve městě to může být problém, ale ani na venkově už nejsou výjimkou golfové trávníčky, kde popel z ohniště nemá co dělat. Pojďme se podívat, jaké jsou možnosti vybavení domku a zahrady ohništěm, krbem nebo grilem tak, aby bylo kde příjemně posedět.
Každý kuchař i ten úplný začátečník se jednou dostane do bodu, kdy začne přemýšlet o pořízení kuchyňského robota. Ten vám nejen ušetří spoustu času a námahy, ale nabízí i jednoduché řešení pro vícero prací, a to díky bohaté nabídce příslušenství.Jenže. Nabídka je široká a parametry matoucí. Jak docílit dobrého poměru ceny a výkonu? Jak si nepřidělat potíže do budoucna?
Dneska si do mixéru nasypeme jednu z nejznámějších "superpotravin" - chia semínka. Výsledkem bude smoothie s kokosovým mlékem, mangem a medem, čili slaďárna, takže při konzumaci myslete na figuru a dopřávejte si s rozumem.Ok, pojďme na to. Jaro žádá vitamíny a minerály.
Kdo by nemiloval chuť grilovaného masa! Úspěch záleží na výběru té nejlepší marinády, je to tak? Nebo je to úplně naopak, že se celá ta léta máčením masa v oleji připravujeme o jeho nejlepší, tedy přirozenou chuť? Co se o marinádách říká a co není pravda?
Nerezové a litinové nádobí má tendenci připalovat pokrmy s vysokým obsahem bílkovin, jako je maso a vejce. Čím to je, jak se tomu vyhnout a proč nezavrhovat nerezové nádobí?
Vodní kámen je nepřítelem všech spotřebičů, které ohřívají (ale také chladí) kohoutkovou vodu. Zdaleka nejčastěji ale problémy s kamenem řešíme u rychlovarných konvic, které s narůstající krustou kamene ztrácí svoji efektivitu a samozřejmě taky hůř vypadají. Pojďme se podívat na všechny dostupné metody, jak se vodního kamene rychle zbavit.
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
navštivte také eKitchenAid.cz
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.