Čaje Kusmi Tea

čaje KusmiMagazínČlánky a zajímavosti

Nudí vás čaje běžně dostupné v supermarketech? Chcete zjistit, jestli vám ve světě chutí a vůní něco celý život neutíká?

Společnost založená v druhé polovině devatenáctého století v carském Rusku, která ještě před první světovou expandovala do celého světa, vyrábí čaje, které jste určitě ještě neměli.

 

Čaj vyráběný výhradně ručně z celých čajových lístků, v souladu s původními tradicemi. Delikátní vůně přísad a vzácných extraktů, jako je vanilka z Madagaskaru, bergamot z Kalábrie nebo ovoce a květiny z Grasse. Čajové llístky z Číny, Indie a Srí Lanky. Dostanete to koupit v místním supermarketu? Vsaďte se, že ne.

Pokud chcete pití čaje povýšit na něco lepšího, než je pouhé zahnání žízně a prohřátí krku, doporučuji vám vyzkoušet některý z čajů, které se vyrábějí tradičním způsobem už 140 let pod značkou Kusmi.

Čaj pro carský dvůr

Jak jistě víte, carské Rusko bylo jednou z kolébek čajové kultury. Právě tam se narodil Pavel Michailovitch Kousmichoff, který se trnitou cestou z prostého poslíčka stal ještě za svého života majitelem prosperující sítě čajoven a dodavatelem čajových směsí na carský dvůr.

Útěk do Francie - před válkou i bolševiky

Ještě před první světovou válkou rodinný podnik otevřel pobočky v Londýně a Paříži a s prvními výstřely první světové války se podařilo rodině právě do Paříže uprchnout a přesunout výrobu. Během několika dalších let vznikly pobočky v New Yorku, Hamburku a Konstantinopoli a značka Kusmi se etablovala na celosvětovém trhu s čajem.

Druhá polovina dvacátého století sice pro značku Kusmi Tea nebyla úplně dobrá a tak byli potomci zakladatele nuceni firmu prodat, ale od roku 2003 došlo ke kompletní obnově výrobních i obchodních kontaktů pod vedením rodiny Orebiů, nových majitelů.

čaje Kusmi

Obnovená tradice ve Francii - fotografie: wikimedia.commons.org

Obnovená tradice ve 21. století

Dnes ti tak můžete dopřát čaj v ručně šitých mušelínových sáčcích, do kterých je pečlivě naváženo devět gramů směsi, a to celé zabalené v dárkové plechové krabičce, jako za starých časů. Ručně šitý mušelín neobsahuje lepidlo ani kovovou sponku, takže se můžete těšit na opravdu ryzí chuť exotických čajových variací, kterých je dnes na trhu něco přes 70.

Čaje Kusmi se prodávají mimo jiné i v krásných dárkových plechových krabičkách.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.