Představení produktu - grilovací sada BergHOFF Cubo 5 ks

grilovací sada Berghooff CuboMagazínČlánky a zajímavosti

Prakticky nejoblíbenější sada grilovacího náčiní BergHOFF Cubo vypadá obyčejně, ale evidentně má své skryté kouzlo. Pojďme se podívat, co člověk při grilování vlastně potřebuje a čím to je, že je jednoduchá sada tak oblíbená.

Až se léto zeptá, co jste dělali v předjaří, můžete říci, že jste své grilování pozvedli na slušnou úroveň s novou sadou náčiní.

 

Kdo myslí své grilování trochu vážně, neměl by se u grilu spoléhat na vyřazenou příborovou vidličku a "nějaký ten nůž", co se na závěr trochu opláchne, aby manželka nenadávala. Grilovací sada nářadí má své opodstatnění a nejedná se jen o příležitost, jak machrovat před sousedem. Typ a tvar jednotlivých nástrojů pro hobby použití je ustálený a opakuje se u všech výrobců, z toho lze usoudit, že jsou za ním desítky let zkušeností profesionálních kuchařů spíš než móda a špetka designu.

Všechno, co u grilu budete potřebovat, dostanete v kompaktní sadě BergHOFF Cubo 5 ks, ale abychom nezůstali jen u suchého konstatování, pojďme se podívat konkrétně.

Vše, co nesmí chybět v žádné sadě

Veškerá práce kolem grilu má svá ustálené postupy a optimální sadu pěti nástrojů. Především jsou to grilovací kleště, kterými manipulujeme s grilovaným masem, uzeninami, ale i zeleninou, bez neustálého píchání, které nás stojí ve výsledku hodně šťávy a chuti. Kleště v sadě BergHOFF Cubo jsou dostatečně masivní a pevné, ale přitom díky duté rukojeti lehké. Pokud místo kusu masa preferujete burger, dobře víte, že se neobejdete bez šikovné grilovací obracečky. U burgerů je pomůckou číslo jedna, ale i v případě dalších chuťovek, jako jsou kousky zeleniny nebo třeba zabalený hermelín, je dobré ji mít po ruce.

grilovací náčiní BergHOFF Cubo

Co dělá grilovací nářadí v zimě? Ztrácí se, nebo rezaví, jak jinak. V obalu, kde má každý díl své místo, kam ho už jen kvůli pocitu nestrčíme špinavý nebo mokrý, se zpravidla nic neztratí a ani nezrezaví.

Grilovací vidlice a velký nůž překvapivě neslouží k řezání syrového masa na místě a k přemisťování na roštu pícháním, jak by si člověk myslel, ale prakticky výhradně jen k ořezu velkých kusů masa, třeba při rožnění selete, vepřové kýty a podobných radovánkách. U velkých kusů masa citlivým píchnutím poznáte, jestli je maso dostatečně propečené do hloubky, a s pomocí vidlice a nože provádíme ořez. Na manipulaci s menšími kousky masa máme kleště a obracečku!

Grilovací nářadí BergHOFF Cubo

Kleště, obracečka, vidlice, nůž a štětec. Všechno dostatečně dlouhé, takže se nepopálíte, dostatečně pevné, takže se nic neohne ani pod dvoukilovým steakem, a přitom díky dutým střenkám dostatečně lehké a šikovné.

Štětec, nebo někdy taky mašlovačka, potom slouží k potírání masa - steaků, řízků, ale i zmíněného selátka, přímo nad zdrojem tepla. Zapomeňte na polévání zbytky oleje z misky, kde se před tím maso marinovalo. Olej by se do uhlíků vůbec dostat neměl, o hořáku plynového grilu ani nemluvě. Jenom štětec na místo dopraví přesně tolik šťávy, kolik je potřeba. Když chceme, aby se šťáva s kořením dostala víc do hloubky, můžeme si povrch kýty naříznout.

BergHOFF Cubo 5 ks se dobře prodává a není divu

Všechny zmíněné díly obsahuje kompaktní a dobře přenosná sada BrgHOFF Cubo v měkkém textilním obalu. Nízká cena a celkově jednoduchý vzhled by ale neměl člověka mást, rozhodně se nejedná o žádné kompromisní řešení. Rukojeti všech nástrojů jsou dostatečně dlouhé a nástroje dostatečně pevné, vyrobené jsou z kvalitní nerezové oceli a rozhodně se nejedná o náhražku na jednu sezónu. Dá se říci, že pro základní práci stačí i vysloveným profesionálům a rozsáhlejší sady většinou staví na stejném základě, ale přidávají další díly se specifičtějším zaměřením.

Pokud se podíváte třeba na největší, 33 ks sadu BergHOFF Geminis, najdete tam ty stejné základní nástroje, ale k nim sadu steakových příborů, jehly na špízy a držáky na kukuřici, slánku s pepřenkou a kartáč se škrabkou na čištění grilu. Pokud bydlíte u kukuřičného pole, ještě to zvažte.

Grilovací sada BergHOFF Geminis

A pro porovnání - plně profesionální sada Geminis v hliníkovém kufru. Vidíte stejné základní kousky? To jen tím, že i malá sada je poctivým kouskem řemesla belgické firmy BergHOFF.

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.