Bamix - často kladené dotazy

tyMagazín > Články a návody

Abyste se svým novým tyčovým mixérem Bamix byli opravdu spokojení, je vhodné do detailu vědět, k čemu a jak vám může posloužit, případně jaká jsou omezení.

Sebrali jsme nejčastěji kladené dotazy, takzvané FAQ z naší zkušenosti, srovnávačů zboží a z webu výrobce, a připravili tuto ucelenou instruktáž.

 

Jste tu omylem? Možná spíš hledáte oddělení mixérů Bamix?


Ještě než začneme, uveďme si pár důležitých faktů. Společnost Bamix je tím, kdo tyčové mixéry na začátku vymyslel a první začal vyrábět. Na rozdíl od řady supermarketových značek, Bamixy se montují ručně ve Švýcarsku a každý model prochází ruční kontrolou jakosti. Možná to někomu přijde staromódní, ale u Bamixů se nepředpokládá, že byste si za svého života museli kupovat ještě něco dalšího.

Jak vyrobit ovocnou zmrzlinu?

Dejte zmrazené ovoce do pracovní nádoby mixéru nebo do vysokého džbánu. Vrstva by ovšem neměla být vyšší, než 8 cm. Přidejte mléko, smetanu, nebo podobné tekutiny podle vašeho gusta, v množství jedné pětiny vůči hmotnosti ovoce. Přidejte cukr nebo sladidla.

Zapněte tyčový mixér Bamix na dvojku ještě před tím, těsně před tím, než se tyč mixéru dostane ke zmrazenému ovoci.

Pozor, důležité - abyste předešli zaseknutí mixéru, rychle pohybujte tyčí nahoru a dolů. Netlačte mixér do zmrzlého ovoce silou, mohlo by dojít právě k jeho zaseknutí.

Servírujte ihned, nebo zmrazte pro pozdější konzumaci.

Proč na dně nádoby po výrobě zmrzliny zůstávají nerozsekané kousky ovoce?

Aby čepele mixovacího nože nepřišly do kontaktu se dnem nádobí, je tyč mixéru zakončena košíčkem, který mezi nožem a dnem nádoby udržuje malý odstup. I když vířivý pohyb nože nasává suroviny ode dna a zpravidla vzniku zbytků předejde, v hustém prostředí vznikající zmrzliny tam skutečně malé kousky ovoce zůstat mohou.

Není ale nejmenší důvod je zahazovat. Pokud se vám v textuře vyrobné zmrzliny nelíbí, přidejte do zbytku v nádobě další mléko nebo jogurt, a vyrobte si chutné smoothie.


mixéry bamixProhlédněte si mixéry Bamix v naší nabídce

Nabízíme několik modelů světoznámého tyčového mixéru, které se liší vybavením, ale všechny v sobě spojují řemeslnou bravuru švýcarských mistrů. Není divu, že s výrobky Bamix spojují své jméno známé světové kuchařské celebrity. Z těch našich jmenujme alespoň Zdeňka Pohlreicha, který dokonce stál i u vzniku speciální designové řady Pohlreich Selection.

 

Jak drtit led?

Pro výrobu suché ledové tříště použijte naprosto zmrzlé (ne rozteklé) kostky ledu z mrazáku. Mokrý led má tendenci lepit a mohl by zkomplikovat sekání, nebo zablokovat mixér.

Nasaďte do tyčového mixéru Bamix univerzální nůž ve tvaru S. Zapněte mixér na dvojku těsně před tím, než se dotknete tyčí ledových kostek. Pracujte rychlými pohyby nahoru a dolů, abyste předešli zablokování rotoru. Na mixér netlačte. Tříšť použijte bez prodlení.

Tip: pro výrobu ledové tříště můžete využít i přídavné zařízení - sekáček

Jak našlehat mléko na pěnu?

Ohřejte mléko a do mixéru Bamix připevněte šlehací disk. Držte košíček mixéru těsně pod hladinou mléka, zapněte na jedničku. Vyčkejte, dokud se mléko nenapění a okamžitě podávejte.

Lze tyčovým mixérem Bamix mixovat horké polévky?

Ano, kovová tyč mixéru Bamix vydrží i teplotu polévky přímo na sporáku a při mixování nestříká.

Jak napěnit polévky a omáčky?

Po přidání smetany do polévky ji opět začněte zahřívat na sporáku. Do mixéru Bamix připevněte šlehací disk. Držte košíček mixéru těsně pod hladinou polévky, zapněte na jedničku. Vyčkejte, dokud se nevytvoří pěna a okamžitě podávejte.

Nedaří se mi vyrobit majonézu, co dělám špatně?

Používejte čerstvá vejce, stačí pár dní v lednici a už budete mít potíže. Všechny suroviny by také měly být na pokojové teplotě. A nezapomeňte na lžíci octa, kyselina pomůže emulgaci oleje.

Na zvolený objem vajec dejte 4x až 5x více oleje, protože každé vejce potřebuje jiné množství oleje na kompenzaci objemu vody.

Dejte všechny suroviny do pracovní nádoby. Na tyč mixéru Bamix připevněte šlehací disk. Ponořte tyč mixéru akorát tak, aby byl ponořen krycí košík a zapněte mixér na dvojku. Šlehejte a sledujte, jak se směs mění před očima. Poté mixér nakloňte a vytahujte pomalu pod úhlem 45 ° a přesvědčte se, že jsou všechny suroviny dobře promíchané.

Majonéza může být uložena v lednici při 4 °C až dva týdny. Přidáním surovin, jako je zelenina a bylinky, nicméně snižuje trvanlivost majonézy na 2 dny.

Tip: pokud chcete servírovat ochucenou majonézu, připravte si čistou a s přísadami ji smíchejte až na poslední chvíli.

Lze na výrobu majonézy použít olivový olej?

Ano, ale olivový olej v kombinaci s ostatními surovinami nechá v majonéze hořkou chut. Pokud chcete majonézu s olivovým oleje, přidejte 1-2 polévkové lžíce až na konci přípravy.

Je možné zpravovávat ovoce a zeleninu bez přidání tekutin?

Ano, vařenou i syrovou zeleninu nebo ovoce lze sekat a mixovat Bamixem velmi dobře. Vyjímkami jsou chřest, špenát, rebarbora a další druhy zeleniny se silnými vlákny uvnitř.

Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na 2m kousky a naplňte jimi pracovní nádobu. Nasaďte na tyč mixéru Bamix univerzální nůž ve tvaru S. Mixér uveďte do chodu na stupni 2, těsně než se čepel dotkne ovoce / zeleniny. Mixujte rychlými pohyby nahoru a dolů tak, aby nedošlo k zaseknutí mixéru, dokud materiál nedosáhne požadované konzistence.

Jaké různé druhy potravin lze zpracovat mixérem Bamix?

Syrová, vařená a mražená zelenina i ovoce, maso, ořechy, ořechy nebo sýr. Díky vysoké rychlosti mixování se Bamix hodí i pro moderní molekulární kuchyni a dokonce i pro výrobu přírodní kosmetiky.

S použitím příslušenství - sekáčku můžete také - namlet cukr, obilniny, kávu, muškátový oříšek a koření obecně. Můžete na prášek namlet semínka nebo vyrobit burákové máslo, rozdrtit led, sekat zázvor, křen nebo připravit kořenící směsi s podílem soli a kořenící pasty.

S použitím příslušenství - food processoru - také můžete ovoce a zeleninu krájet na plátky do salátů, sekat na kousky, a to nejen zeleninu, ale i ořechy, rybu nebo maso, ideálně na kabanátky nebo do burgerů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.