Tipy na vánoční dárky - káva

tipy na dárek kávaMagazínČlánky a zajímavosti

Kávu pije naprostá většina lidí v civilizovaném světě, což dělá z různých hrníčků, konviček nebo kávovarů doslova univerzální a velmi oblíbený dárek.

Pojďme se podívat, co pro milovníky lahodné kávy může nabídnout náš e-shop - není toho totiž málo a na své si přijdou občasní pijáci, i vášniví milovníci hořkých nápojů.

 

Opět tu máme několik tipů pro všechny, kdo mají chuť letošní Vánoce řešit s bezpečným předstihem a na Advent si pak nechat už jen popíjení svařeného vína. Tentokrát se budeme věnovat kávě a praktickým dárkům, které se k přípravě nebo pití kávy dají využít.

Samozřejmě že jako dobře zásobený e-shop nabízíme například špičkové pákové kávovary. Pro ty, kdo si s kávou neradi hrají, zase nabízíme oblíbené kávovary na kapsle Cremesso. Co by to bylo ale za vánočního poradce, kdybychom zůstali u tak nutných tipů?

Tipy na vánoční dárek pro pijáky kávy

Chuť a aroma kávy se může znatelně lišit, když použijete jinou hrubost mletí a jinou metodu přípravy. A zdaleka neplatí, že jediný správný způsob vaření kávy je italské espresso. Dnes si něco povíme o metodách French Press, o použití moka konvičky a o překapávači, který dávkuje horké povzbuzení rovnou do termohrnku na dlouhé cesty do práce.

French press Eileen 0,35 l Bodum

Ve French Pressu připravujeme jemně nebo středně hrubě mletou kávu. Píst s jemným sítkem použijeme po vyluhování kávy ke stlačení sedliny ke dnu a servírujeme tak kávu chuťově podobnou českému "Turkovi", ovšem bez obtěžujících zrnek, které by se zachytily mezi zuby. Více o přípravě kávy ve French Pressu si přečtěte v našem starším článku s videem.

french press

French press se vyrábí nejčastěji skleněný, ale máme i nerezové konvice se stejným pístem, pokud chcete něco extra. Když už máte v košíku náš French Press, zvažte, jestli nepotřebujete i rychlovarnou konvici nebo filtrační konvici Brita na odstranění pachuti kohoutkové vody. Cena za French Press: 1530 Kč.

Moka konvice Express 1 Barazzoni 50 ml 

Když vaříte vodu v uzavřené nádobě, vznikající pára zvyšuje tlak na vodní hladinu. Když pod hlavinu vroucí vody ponoříte trubici vedoucí z nádoby ven přes sítko plné namleté kávy, tlak páry postupně vytlačí všechnu vřelou vodu z nádoby ven, v případě moka konvice do jejího horního patra. Přesně tak celá věc funguje, více zde. Moka konvice se používá na plotýnce. Jestli je daný model vhodný na indukci, se dočtete v popisu každého výrobku.

Moka konvice

U moka konviček hodně lidí tvrdí, že musejí být vyrobené z hliníku. Na něm z kávy vzniká časem určitá patina a ta prý dodává kávě specifickou lahodnou chuť. Pokud o nějakou patinu nemáte zájem, jsou tu ještě moka konvice z nerezové oceli. Cena konvičky Barazzoni: 445 Kč

Osobní kávovar P2 5KCM0402 královská červená, KitchenAid

Sychravé ráno za volantem nebo v tramvaji po cestě do práce neláká nikoho, ať má práci sebelepší. Řada lidí si momenty nepříjemného probouzení zpříjemňuje kávou na cestu (coffee to go), ideálně v termohrníčku, takže jim nevystydne během prvních několika minut.

A teď si představte, že takový termohrnek s kávou na cestu dostanete doma přímo z kávovaru po stisknutí jedhoho tlačítka. Ano, plnohodnotný termohrnek, bez jakéhokoliv přelévání z konvice.

osobní kávovar

Tak zvaný osobní kávovar totiž vaří kávu do termohrnku. Nikdo netvrdí, že s ní musíte ihned běžet na ulici, mezi dvojitými stěnami káva vydrží dlouho horká a když ji budete nalévat návštěvě do malého hrníčku, nikdo neřekne půl slova. Cena: 3690 Kč

Všechny uvedené konvice a spotřebiče samozřejmě máme ve všech variantách na trhu, barvách a velikostech. I tak se jedná jen o zlomek našeho kávového sortimentu, takže je jen na vás, co si nakonec vyberete.

V sérii už vyšlo:

Plánujeme:

  • Vánoční dárek pro milovníky grilování

Fotografie v záhlaví: Wikimedia commons

 

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.