Tipy na vánoční dárky - víno

tipy na vánoceMagazínČlánky a zajímavosti

Naši známí se nás občas ptají - poslyšte, co byste mi dali jako dárek pro tátu / mámu / tchýni. Víš, oni jsou na ty praktické dárky.

Náš e-shop je praktického zboží plný, což o to. Ale i tak si vás dovolíme upozornit na drobnosti, které už v minulosti udělaly někomu z našich známých radost.

Dnes to bude pro milovníky vína.

 

Řeknete si - ale Vánoce jsou až za skoro tři měsíce! A budete mít pravdu. Ale přiznejte si, kolikrát jste si týden pře Štědrým dnem říkali, že jste měli něco nakoupit v předstihu a konec Adventu si už jenom užívat! Tak za rok. Tak příště. Tak a dost - letos máte přece šanci to napravit, a to právě teď.

Tipy na vánoční dárek pro milovníky vína

Samozřejmě že můžete dát milovníku vína třeba stolní mixér, proč ne. Ale uznejte, co by to asi tak bylo za radu. My se dnes soustředíme na praktické dárky do domácnosti, které nejen že s vínem přímo souvisí, ale vzhledem k jejich vyjímečnosti je nejspíš vaši blízcí ještě nemají.

Skleněná karafa na víno Peugeot Variation

Aromatičtější a zejména starší červená vína je vhodné při stolování přelít do karafy. Provzdušnění vína díky široké hladině v karafě chvíli před podáváním vede k rozvinutí jeho aroma, nebo u archivních vín k vyvětrání nežádoucích příměsí jinak ušlechtilé vůně.

karafa na víno

Karafa Peugeor Variation s uzávěrem se po naplnění převažuje na stranu a vypadá opravdu neobvykle. Prohlédněte si další fotografie v detailu položky. Cena 1749 Kč

 

Karafa na bílé víno s chladícím podstavcem Vacuvin

Bílé víno naopak při stolování vyžaduje stálou nízkou teplotu, aby si zachovalo osvěžující chuť, která se rozvíjí až v ústech. Vedle klasického kbelíku s ledem můžete využít úzkou skleněnou karafu se stojanem, do kterého se zespodu vkládá plastová chladící výplň podobně jako do přenosné lednice.

karafa na bílé víno

Úzká karafa na bílé víno na rozdíl od široké na červené pomáhá aroma chránit, spíš než rozvíjet. K tomu využijeme i chlazení - do stěn stojanu se vkládají chladící výplně, které stačí před tím ochladit v mrazáku. Podívejte se na fotografie na detailu položky. Cena 584 Kč.

 

Otvírák na víno BergHOFF Deluxe

Nezdá se to, ale bez vývrtky není ani víno, teda pokud se bavíme o nápojích, co mají nějakou slušnější úroveň. Přitom způsob, jakým se víno otevře, může v nešťastném případě uškodit jeho aroma nebo kultuře podávání - to se týká prudkého otevření nebo nadrobení korku. Výhoda automatických vývrtek, mezi které patří i tento belgický BergHOFF, je v tom, že otevře víno plynule bez vynaložení jakékoliv síly a zabrání tak případnému znehodnocení vína nebo faux pas při servírování.

otvírák na víno berghoff

Vývrtka zahrnuje stojánek s adaptérem pro nabíjení a řezačku fólie. Cena 1390 Kč.

Plánujeme:

  • Vánoční dárek pro milovníky grilování
  • Vánoční dárek pro milovníky kávy

Fotografie v záhlaví: Joe Buckingham 

 

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.