Zkuste kávovar na překapávanou kávu SMEG

Jediná správná káva má mít přesně 20 ml a má se jí říkat Ristretto, nijak jinak. Souhlasíte? Pokud se trochu ošíváte, že kromě italského originálu někdy přece potřebujete pořádný hrnek k snídani a že káva vařená v džezvě je něco úplně jiného a na frenchpressu není nic špatně, mluvíte nám z duše. Pití kávy se bezpečně datuje někam do 13. století a metod její přípravy je dostatek pro každou chuť a každý vkus.

Pokud jste trochu dál, než jen u "potřebuji něco hořkého do úst", určitě jste si všimli, že odlišný stupeň pražení, jiná hrubost mletí a rozdílné metody vyluhování vodou dávají pokaždé nejen jinou chuť, ale i barvu, aroma a obsah olejů. Módní vlna italského espressa a nápojů odvozených ze stejné přípravy vysokým tlakem páry nás přiměla zapomenout, že jsme pili i něco jiného a že to kromě příjemně vyvážené chuti mělo i praktický význam. Mluvíme o překapávané kávě.

kávovar na překapávanou kávu Smeg DCF02CREU

Klasika do každé kanceláře, ke každé hotelové snídani formou švédského stolu a nakonec i na doma, pokud jste zvyklí lahodnou kávu upíjet během celého dne. Fotografie: Překapávač SMEG

Jak překapávač funguje?

Proti automatickým espressům si kávu sám nenamele (většinou). Příprava začíná nasypáním pomleté kávy do sítka, které se u moderních přístrojů obejde bez problematického papírového filtru. Přístroj poté sám přivede vodu k varu a více nebo méně sofistikovaným způsobem ji nechá protéct přes namletou kávu a vykapat do konvice. Tato skleněná karafa je zpravidla usazená na plotýnce, která její obsah udržuje delší dobu na správné teplotě.

sítko překapávače

Proč si koupit překapávač spíš, než něco jiného?

Všechny metody přípravy kávy mají svoje výhody. Espresso nabízí nejintenzivnější chuť, český turek je jednoduchý na přípravu, jeho prapředek - arabská káva vařená v džezvě zase dovolí objevit v kávě nové chuti, které se nezničí pražením na vysokou teplotu. Frenchpress je blízký českému turkovi, ale neobtěžuje množstvím sedliny. Překapávač umožňuje vyrobit větší množství kávy bez sedliny s konstantní chutí a udržovat ji na správné teplotě například právě v průběhu hotelové snídaně, pracovního dopoledne v kanceláři, ordinačních hodin v čekárně. Dovoluje každému nalít si do hrníčku tolik, kolik považuje za správné - od malého hrníčku na espresso až po velké hrnky na snídani. A třeba i uvařit si a na teple podržet stejnu metodou výborný čaj.


kávovar smegNáš tip: Kávovar na přelévanou kávu SMEG DCF02

Krásný kávovar italské výroby kombinující decentní pastelové barvy a výrazné chromované prvky jako z padesátých let. Spotřebič, který upoutá nejen vzhledem, ale i velmi precizním zpracováním do nejmenších detailů, výkonem a životností, kterou by mu lecjaké jiné přístroje mohly závidět.

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.