Jak vybrat plynový gril?

jak vybrat plynový grilMagazínČlánky a zajímavosti

Kvalitnější plynový gril je nemalou investicí a nabídka na trhu se zdá být nepřeberná? Na jaké parametry si dát pozor, aby člověk za své peníze dostal odpovídající zboží?

V jednoduchém videu a jeho přepisu do češtiny dostaneme stručného průvodce konstrukcí a důležitými detaily kvalitního plynového grilu.

Pokude se zamilujete (do grilů), najdete je v našem e-shopu.

 

Na co se soustředit při nákupu nového grilu? Máme tu čtyři klíčové parametry, na které se spolu nyní podíváme na příkladu - vynikajícím plynovém grilu Broil King. Hned na začátek si připomeňme, že ať už se rozhodneme pro nejmenší z nabízených grilů, nebo si naopak pořídíme ten nejluxusnější, ve všech čtyřech klíčových parametrech výrobce používá stejné materiály a konstrukční postupy, nezřídka i identické díly.

Na prvním místě je to stabilita. Nic člověka neotráví jako neustálý strach, aby z grilu něco nespadlo, když o něj někdo nešetrně zavadí, například děti. Grily Broil King jsou v tomto ohledu velmi dobře navržené a vyrobené z jakostních materiálů.

grily broil king

Nejlépe vybavené grily v naší nabídce poskytují tolik pracovního prostoru a místa na odkládání, že suplují plně vybavenou kuchyni.

Ještě důležitější je potom mít jistotu, že byla vysoce kvalitní nerezová ocel použitá i na samotné hořáky a flavorizér. To je místo, kde se bude šťáva kapající z masa odpařovat bez toho, že by se přepálila a byla zdrojem škodlivin, nebo zanesla trysky hořáků. Odpařená šťáva pod krytem grilu dává masu nezaměnitelnou barbecue příchuť.


plynové grilyNáš tip: Plynové grily BergHOFF, Broil King, Cadac

Nabídka našich plynových grilů je opravdu bohatá a levné napodobeniny vyšperkované bezpočtem drobných závad u nás nenajdete. Naopak nabízíme grily osvěčených značek, které naprosto přesvědčí výkonem i životností a potěší komfortem obsluhy i údržby.

 

Srdcem každého grilu je ovšem grilovací mřížka. Je celkem jedno, jestli se rozhodnete pro nerezovou nebo pro litinu, je to otázka osobního vkusu. Rozhodně si pohlídejte, aby byla mřížka opravdu masivní. Potřebuje akumulovat teplo a rovnoměrně ho předat kousku masa, ošizené mřížky mají tendenci se pod masem ochladit a nedají potom úplně přesvědčivé výsledky. Velkou výhodou je například i to, když má grilovací mřížka lamelky ve tvaru písmene V. Jejich hřbetní strana dává masu krásnou kresbu vypečené mřížky, zatímco strana se žlábky zachytí více šťávy a její aroma z bezprostřední blízkosti předává zpět grilovanému masu.


grilovací náčiníNáš tip: Grilovací sady

Grilovací náčiní k venkovnímu grilování patří, a to z čistě praktických důvodů. Bezpečnost a pohodlí k nim patří především. Pokud hledáte přiměřeně velký výběr a dobré cneové rozpětí mezi malými a velkými sadami grilovacího náčiní, neváhejte.

 

Čtvrtou důležitou komponentou správného barbecue grilu je jeho poklop a samotná grilovacá komora. Grilování ve voňavém kouři spočívá nejen v regulaci odvodu spalin a jejich cirkulaci kolem grilovaného jídla, výhodou je samozřejmě i konstrukce poklopu z masivního hliníku, který přijímá a opět vyzařuje teplo grilu pro rovnoměrnější pečení. Pod vysoký poklop se navíc pohodlně vejdou i velké kusy masa a vy tak rozšíříte svůj repertoár daleko za hranice naklepaných řízečků nebo klobás.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.