Pečený mořský vlk s holandskou omáčkou

recept pečený mořský vlkMagazín Homeware > Recepty > Recepty pro kuchyňský robot

Mořský vlk, nebo také mořčák chutný či mořčák evropský je velmi chutná dravá mořská ryba. Pro kvalitu svého masa se stala jednou z prvních komerčně chovaných mořských ryb.

My si dnes ukážeme, jak málo stačí k tomu, aby se proměnila k pochoutku na vašem talíři.

 

Připravíme si:

  • 4 - 6 filetů (150 g) mořského vlka s kůží
  • 250 g teplého rozpuštěného másla (nebo přepuštěného másla Ghí)
  • 100 ml čerstvě vymačkané sladké citrusové šťávy
  • 4 žloutky
  • 1 lžičku medu
  • 1 šalotku
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžíci másla
  • zelený chřest (příloha)
  • trochu citronové šťávy
  • sůl a čerstvě mletý bílý pepř

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 5KSM185PSEPHNáš tip: Kuchyňský robot Artisan 5KSM185, lososová

Celokovový kuchyňský robot použitý v tomto receptu. V základní výbavě najdete kromě standardu (šlehací metla, hnětací hák, plochý šlehač, nerezová mísa) také plexi kryt mísy a menší doplňkovou 3l mísu.

Do oddělení: Kuchyňské roboty Artisan 5KSM185


Začněte holandskou omáčkou:

Holandská omáčka je vlastně taková teplá majonéza dochucená citronovou šťávou. Pokud chcete experimentovat jako my v našem receptu, můžete použít i pomerančovou šťávu, nebo třeba červený grep.

Šalotku nakrájejte na plátky pomocí plátkovacího bubnu na krouhači / kráječi na rychlost 4. Dejte do malého rendlíku se šťávou z červeného pomeranče a s medem. Přiveďte k varu a zredukujte na polovinu. Přeceďte do pracovní nádoby kuchyňského robotu.

Přidejte žloutky a šlehejte pomocí šlehací metly na rychlost 8 až do zpěnění. Za stálého míchání přidávejte rozpuštěné máslo  - nejprve po kapkách a až začne holandská omáčky houstnout, pak slabým proudem. Okořeňte solí a pepřem a trochou citronové šťávy. Zakryjte a udržujte teplé.


sada 5KSMFPPCNáš tip: Příslušenství - sada 5KSMFPPC

Sada mlýnku, krouhače a lisu na ovoce, vše k připojení na hlavu kuchyňského robota. Rozšiřte pole své působnosti s jednoduchým příslušenstvím k brilantním robotům KitchenAid

Do oddělení: Příslušenství ke kuchyňským robotům KitchenAid


Opečte rybu na pánvi:

Okořeňte rybí filety pouze na straně bez kůže. Rozehřejte olivový olej a máslo a v litinové pánvi pak pečte filety kůží dolů na vysoký výkon, dokud nebudou hotové. Obaťte a 18 sekund opečte i na druhé straně.

Filety položte na ohřáté talíře kůží nahoru, dochuťe podle potřeby a přelijte holandkou omáčkou. Podávejte se zeleným chřestem vařeným v páře.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.