Smoothie s Chia semínky a mangem

chia semínka smoothie

Dneska si do mixéru nasypeme jednu z nejznámějších "superpotravin" - chia semínka. Výsledkem bude smoothie s kokosovým mlékem, mangem a medem, čili slaďárna, takže při konzumaci myslete na figuru a dopřávejte si s rozumem.

Ok, pojďme na to. Jaro žádá vitamíny a minerály.

 

Dnešní smoothie s Chia semínky potěší zejména vyznavače bezmasé stravy. Do jídelníčku totiž doplňuje Omega mastné kyseliny, které jinak ze středoevropské zeleniny těžko dostanete.

Co jsou Chia semínka

Jako Chia se označují semínka Šalvěje hispánské, rostliny z čeledi hluchavkovitých, která je doma především v horských oblastech Střední Ameriky. Oblíbenou po celém světě se rostlina stala v moderní době, právě díky obsahu živin. NAbízí totiž vápník, antioxidanty a Omega 3 a 6 nenasycené mastné kyseliny. Semínka jsou přirozeně vhodná i pro celiaky a nečiní potíže diabetikům, navzdory slušnému obsahu sacharidů. K tomu si přičtěte sodík, železo, zinek, fosfor, hořčík, vitamín A, thiamin, riboflavin, niacin, kyselinu listovou, vitamín C a E a mangan - a pochopíte, proč se Chia semínka řadí k tak zvaným superpotravinám.

Na smoothie s mangem a kokosovým mlékem si připravíme:

  • 100 ml kokosového mléka
  • 100 g kousků manga
  • 1/2 polévkové lžíce semínek Chia
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 čajová lžička limetkové šťávy
  • led (kostky nebo podrcený)

Jak na to:

Semínka namičíme půl hodiny do kokosového mléka. Tím nám nabydou a trochu změknou. Zbylé ingredience podle potřeby nakrájíme a rozmixujeme ve stolním mixéru úplně dohladka. Poté přidáme kokosové mléko se semínky. Mixér krátce zapneme, ale tak, aby semínka v nápoji zůstala v celku, nerozmixovaná. Můžeme také místo toho pořádně semínka rozmíchat lžící.

Chia semínka jsou celkem bez chuti a proto se dají jako výživa přimíchat do celkem libovolných kombinací ovoce a zeleniny, nic nepokazí.


smeg smoothie mixérNáš tip: SMEG 50's Retro Style smoothie mixér, 0,6l

Designový stolní smoothie mixér, vyrobený ve stylu 50. let. Vyrobený v kombinaci nerezové oceli a hygienických plastů vhodných pro styk s potravinami. Součást designové řady kuchyňských pomocníků v příjemném retro vzhledu, která dnes zahrnuje toustovače, roboty, stolní nebo tyčové mixéry, toustovače, rychlovarné konvice...

 

 

 

fotografie v záhlaví: pixabay.com

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.