Kuřecí polévka s mandlemi

recept kuřecí polévka s mandlemi

Vynikající vývarová polévka ozvláštněná tenkými plátky mandlí. Pokud se vám zachce naladit chuť do zvěřiny, použít můžete bažantí prsa místo kuřecích a jako základ použít vývar ze zvěřinových zbytků.

Jednoduchý a v pravdě klasický recept, který může při nápaditém provedení nadchnout i hodně zkušené strávníky.

Dobrou chuť!

Na kuřecí polévku s mandlemi pro 4 osoby si připravíme:

  • 1 velká nebo 2 menší kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • 4 úhlopříčně jemně pokrájené jarní cibulky
  • 1 na proužky nakrájenou mrkev
  • 7 dl kuřecího vývaru
  • jemně nastrouhanou kůru z 1/2 citrónu
  • 40 g (1/3 hrnečku) mletých mandlí
  • 1 lžičku světlé sójové omáčky
  • 1 lžičku citronové kůry
  • 25 g (1/4 hrnečku) opražených mandlových lupínků
  • sůl a pepř

Postup vaření:

Nakrájejte prsíčka po délce na 4 pruhy a pak každý z nich pokrájejte přes vlákna na kousky.

Rozehřejte v pánvi wok olej a otáčejte s ním, aby se důkladně prohřál

Přidejte jarní cibulku a smažte 2 minuty, pak přidejte kousky kuřete a smažte je za neustálého míchání 3-4 minunty, dokud se po všech stranách neosmahnou a uvntř nepropečou. Přidejte proužky mrkve a ještě chvíli smažte.

Přidejte do woku vývar a uveďte jej do varu. Přidejte citronovou kůru, mleté mandle, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Znovu uveďte do varu a za občasného míchání vařte dalších pět minut na mírném plameni.


litinový wok berghoffNáš tip: Litinová wok pánev Geminis

Velmi oblíbená a cenově dostupná litinová pánev wok od belgického výrobce BergHOFF. Komfortní nerezové madlo a druhé madlo naproti pro pohodlnější manipulaci.

 

 

Přidejte podle chuti sůl a pepř, část opražených mandlových lupínků a povařte další 1-2 minuty.

Polévku podávejte vařící, každému ve zvláštní misce, a posypte ji zbývajícími osmaženými mandlovými lupínky.

Výživné hodnoty:

  • kalorie: 219
  • bílkoviny: 18 g
  • sacharidy: 2 g
  • cukry: 2 g
  • nasycené tuky: 2 g

Náš tip: pro zručné kuchaře

Na vývar ze zvěřiny nalámejte obraný bažantí trup a kusy vložte do hrnce s 2 l vody. Pomalu přiveďte do varu a sbírejte pěnu. Přidejte 1 bouquet garni, 1 oloupanou cibuli a sůl a pepř. Zakryjte hrnec pokličkou a vařte na mírném plameni 1 1/2 hodiny. Přeceďte a sesbírejte z povrchu veškerý tuk.


 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.