MAGAZÍN Homeware

Víme co prodáváme, jako jedni z mála. A co Vy, chcete vědět, co kupujete?

Pravidelné rubriky Magazínu: Články a zajímavosti | Recepty | Návody a manuály | O našich značkách


kysané zelí receptKysané zelí

I když to možná zní troch neuvěřitelně, naši prapředci si přes zimu nemohli jen tak zaběhnout do supermarketu pro čerstvá rajčata, papriky, nebo třeba salátovou okurku. Aby přežili dlouhou zimu, museli se spolehnout za zeleninu (a samozřejmě taky na ovoce), které se jim na zimu podařilo zpracovat z vlastní produkce. Například na kysané zelí, které se našlo v každé chalupě, dnes food bloggeři označují za superpotravinu...

 

správná teplota v ledniciMáte v lednici správnou teplotu?

Víte, jaká by měla být teplota uvnitř vaší lednice? A víte, kolik tam skutečně máte? A víte taky, že se teploty na horní a na dolní polici mohou lišit klidně až o čtyři stupně Celsia? A že hodně záleží na tom, kam umístíte jednotlivé druhy potravin? Trvanlivost potravin závisí na maličkostech, které spousta lidí dělá špatně.

 

smoothie s hruškou a banánemSmoothie z podzimního ovoce

Kombinace chutí hrušky a banánu není nic nového - najdete ji i v řadě komerčních džusů nebo cukroví. Pozitivní ale je, když si toto ovoce může člověk smíchat sám bez chemie a zbytečného přidaného cukru.

Pro kýženou podzimní chuť můžeme potom experimentovat se skořicí a kakaem.

 

jablečné pyréJablečné pyré

Jablečné pyré známe z dětství všichni jako základ pro takzvané "dětské výživy" a někteří ho ještě desítky let potom nechtějí ani vidět. Škoda. Ve skutečnosti se hodí do moučníků, ale i omáček k masu a když se dobře ochutí, můžete ho přidat do jogurtu, nebo jíst chlazené jako dezert.

 

smeg toustovač novinkySMEG novinky - topinkovač TSF01

Plátek chleba se dá opéct na milion způsobů, ale z nějakého důvodu dáváme přednost tomu, co zároveň potěší oko. Nové topinkovače SMEG jsou možná první, na které se vydržíte dívat celou dobu, než topinka vyskočí hotová.

 

kuřecí tajine s meruňkamiKuřecí Tajine s meruňkami a salátem z karotky

Směs dušeného masa a zeleniny známe všichni - a část z nás na ni má z dětství vlastně spíš špatné vzpomínky. Že taková dušená směs může obsahovat taky ovoce a orientální koření, a dokonce může chutnat neobyčejně dobře, se dočtete v našem dnešním receptu.

 

dýňová polévka se smaženými šalvějovými lístkyDýňová polévka se smaženou šalvějí a mandlovou drobenkou

Podzim je čas dýňových polévek, které příjemně zahřejí v žaludku vším tím nastřádaným sluníčkem během zrání, a potěší během pošmourných dnů třeba i optimistickou barvou.

 

pečený mořský vlkPečený mořský vlk s holandskou omáčkou

Mořský vlk, nebo také mořčák chutný či mořčák evropský je velmi chutná dravá mořská ryba. Pro kvalitu svého masa se stala jednou z prvních komerčně chovaných mořských ryb.

My si dnes ukážeme, jak málo stačí k tomu, aby se proměnila k pochoutku na vašem talíři

 

Jak na domácí zmrzlinuRecept na domácí zmrzlinu

Někdy se říká, že zmrzlina patří k nejlepším vynálezům naší civilizace. O tom si můžeme každý myslet, co chceme, ale některou z jejích možných příchutí a variant milujeme všichni. S příchodem letních veder se určitě bude hodit vědět, jak si připravit zmrzlinu doma, ať už v mixéru, nebo s pomocí profi zmrzlinovače.

 

Španělská rajčatová polévkaŠpanělská rajčatová polévka

Tato středozemní rajčatová polévka se zahušťuje nakrájeným chlebem, jak se dosud podle tradice dělá v některých částech Španělska, a podává se s opečenou ciabatttou, bagetou, nebo rozpečeným česnekovým chlebem.

Jak si opéct bagtu nebo chléb s česnekem, aby chutnal jako ve středomořské restauraci, si povíme také.

 

čínská zelná polévkaČínská zelná polévka pak choy

Orientální a zejména potom čínská kuchařka je nevyčerpatelnou studnicí inspirce pro naše chuťové pohárky.

Dneska se podíváme na tradiční čínskou zelnou polévku, kterou najdete také pod názvy pak choy, pak čoi a spoustou dalších fonetických přepisů. Pak choy je brukev čínská, kterou v supermarketu najdete nejspíš pod názvem čínské nebo pekingské zelí.

 

Kuřecí polévka s těstovinamiKuřecí polévka s těstovinami

Sytá polévka vhodná jako pokrm k obědu či k večeři, do které můžete dát zeleninu podle vlastní chuti.

Dětem se budou líbit drobné těstoviny různých tvarů. My ostatní uvítáme možnost zpracovat do polévky i vlastní zeleninu ze zahrádky nebo z truhlíků za oknem a cítit se tak alespoň na chvíli jako soběstačný zemědělec...

 

Smažený lilek se sedmi druhy kořeníSmažený lilek se sedmi druhy koření

Jednoduchý recept perfektní právě pro konec léta, kdy na zahrádkách sklízíme lilek baklažán, ale s chutí si ho můžete díky dostupnosti lilku v supermarketech dopřát kdykoliv během roku.

Sedm druhů koření, které se v receptu zmiňují, je orientální směs, jejíž složení se může mírně lišit, podle toho, koho se zeptáte.

 

Paštika z uzené makrely a bramborPaštika z uzené makrely a brambor

Výborná paštika z uzené markely smíchané s vařeným bramborem, angreštem a kapary. Velice rychlý recept, pokud máte správné suroviny.

Recept díky čerstvému angreštu oceníme hlavně začátkem července, pokud ale čerstvý nahradíme konzervovaným, můžeme si paštiku připravit také kdykoliv během roku.

 

kuchyňský robot artisanJak se liší modely 5KSM125, 165, 175 a 185?

V současné době jsou v nabídce KitchenAid pro Českou republiku celkem čtyři pětilitrové modely kuchyňských robotů určených pro domácnost. Jsou nástupci léta oblíbeného a dnes již ukončeného modelu 5KSM150 a liší se v detailech, které by bylo vhodné mít uvedené všechny na jednom místě.

 

litinová mřížka griluProč má litinová mřížka Broil King dvě strany?

U plynových grilů Broil King se v popiskách dočtete, že nabízejí oboustranné litinové grilovací rošty. Proč tomu tak je, jak se obě strany roštu liší a jestli se vůbec vyplatí rošt na různé druhy potravin otáčet, si povíme v následujícím článku.

 

proč je nádobí vodivéProč je nádobí vodivé?

Ve dně moderního kuchyňského nádobí se velmi často skrývá masivní hliníková deska, u některých typů je hliníkové jádro protaženo i do stěn a někdy je dokonce doprovázeno vrstvou i mědi. Proč je tepelná vodivost tak důležitá a proč se výrobci nerezového nádobí pouštějí do krkolomné sendvičové konstrukce? A proč to platí na plotně, ale v troubě ne?

 

jak brousit nožeJak doma brousit kuchyňské nože?

Že je potřeba kuchyňské nože udržovat ostré a že to není jen kvůli bezpečnosti při práci, to jistě víte. Jak si ale brousí nože kuchařští mistři? A jak si je nabrousit doma, aniž bychom to museli pořádně umět? A k čemu je ocílka?

 

výhody litinového nádobíVýhody smaltované litiny

Nádobí Staub, vyrobené ze smaltované litiny, to je vaření, pečení a smažení jako za starých časů, poctivě a s mnohem lepší chutí.

Konstrukce nádobí i jeho povrchu přináší uživatelům řadu výhod, které jiné materiály, nebo dokonce konkurenční litinové výrobky nemají. Víte, na co všechno se můžete těšit?

 

špenátová roládaŠpenátová roláda

Vynikající a lahodná špenátová roláda nadívaná mozzarellou a brokolicí, která se hodí jako hlavní chod i jako předkrm. Na stole skvěle vypadá a každý vám ji pochválí.

V čase zimního vykrmování je navíc vítaným zpestřením bez masa, kterému ale nic nechybí ve výrazné chuti ani vůni.

 

kuřecí polévka s mandlemiRecept - kuřecí polévka s mandlemi

Některé kuchařské recepty máme napevno spojené s určitým ročním obdobím. Tedy ne že by se kapr nebo houbový Kuba nedaly dělat na jaře nebo v létě, ale tak nějak cítíme, že by to nebylo úplně ono. A protože si myslíme, že tradiční recepty spjaté s význačnými dny v roce patří k české tradici, kterou je potřeba podporovat, zařídili jsme pro ně na našem kuchařském blogu zvláštní oddělení.

 

ohýnek na zahraděOheň je lepší, než televize

Mít na zahradě u domu možnost posedět u otevřeného ohně, to by chtěl každý. Ve městě to může být problém, ale ani na venkově už nejsou výjimkou golfové trávníčky, kde popel z ohniště nemá co dělat. Pojďme se podívat, jaké jsou možnosti vybavení domku a zahrady ohništěm, krbem nebo grilem tak, aby bylo kde příjemně posedět.

 

srovnání robotů ArtisanJak vybrat kuchyňský robot KitchenAid?

Každý kuchař i ten úplný začátečník se jednou dostane do bodu, kdy začne přemýšlet o pořízení kuchyňského robota. Ten vám nejen ušetří spoustu času a námahy, ale nabízí i jednoduché řešení pro vícero prací, a to díky bohaté nabídce příslušenství.Jenže. Nabídka je široká a parametry matoucí. Jak docílit dobrého poměru ceny a výkonu? Jak si nepřidělat potíže do budoucna?

 

chia semínka smoothieSmoothie s Chia semínky a mangem

Dneska si do mixéru nasypeme jednu z nejznámějších "superpotravin" - chia semínka. Výsledkem bude smoothie s kokosovým mlékem, mangem a medem, čili slaďárna, takže při konzumaci myslete na figuru a dopřávejte si s rozumem.Ok, pojďme na to. Jaro žádá vitamíny a minerály.

 

grilování - marinovat nebo ne?Grilování - marinovat, nebo ne?

Kdo by nemiloval chuť grilovaného masa! Úspěch záleží na výběru té nejlepší marinády, je to tak? Nebo je to úplně naopak, že se celá ta léta máčením masa v oleji připravujeme o jeho nejlepší, tedy přirozenou chuť? Co se o marinádách říká a co není pravda?

 

proč nádobí připalujeProč nerezové nádobí připaluje a jak ho používat?

Nerezové a litinové nádobí má tendenci připalovat pokrmy s vysokým obsahem bílkovin, jako je maso a vejce. Čím to je, jak se tomu vyhnout a proč nezavrhovat nerezové nádobí?

 

odstranění kamene z rychlovarné konviceJak zbavit rychlovarnou konvici vodního kamene?

Vodní kámen je nepřítelem všech spotřebičů, které ohřívají (ale také chladí) kohoutkovou vodu. Zdaleka nejčastěji ale problémy s kamenem řešíme u rychlovarných konvic, které s narůstající krustou kamene ztrácí svoji efektivitu a samozřejmě taky hůř vypadají. Pojďme se podívat na všechny dostupné metody, jak se vodního kamene rychle zbavit.

 
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.