VELIKONOČNÍ RECEPTY

velikonoční receptyMagazín Homeware > Recepty >

Svátky jara, nového života, sluníčka, které se někdy předvede jako v létě, někdy zapomene vystrčit hlavu, někdy tak napůl. Venku je chvíli teplo, chvíli zima, vaříme a malujeme vajíčka, pleteme mrskačky a pak přemýšlíme, do čeho všeho ty vajíčka nakrájíme.

Nejveselejší svátky v roce jsou tu se spoustou svěže jarních receptů.

 

Co je nového?

recept na vánoční mazanecVelikonoční mazanec

Velikonoční mazanec patří k tradičním jídlům na svátečním stole během Velikonoc a tak společně s vánoční vánočkou patří k pečivu, které se dodnes peče téměř v každé domácnosti. V době, kdy lidé více drželi na křesťanské tradice, se pekl mazanec už na bílou sobotu, aby byl na stole ve sváteční neděli. Nejdříve ale hospodyňka s mazancem musela do kostela pro sváteční pomazání, teprve potom se mohl nakrájet na stůl. Odtud tedy jméno pečiva - mazanec.

 

Recept na velikonočního čokoládového beránkaVelikonoční čokoládový beránek

Symbolem Velikonoc je od pradávna beránek, který nesmí chybět na žádném stole o Velikonočním pondělku. Tato tradice vznikla již v pohanských dobách, kdy působili pastevci ovcí na mnoha rozsáhlých územích. Křesťané považovali ovce za boží symboly. Nevinný, čistý a poslušný beránek, jako oběť na kříži, měl uchránit věřící od hříchu a smrti. Ať už to mysleli naši předkové jak chtěli, my si na beránkovi velmi rádi pochutnáme.

 

Recept na rizoto s divokými bylinamiRizoto s divokými bylinami

V době Velikonoc, především na zelený čtvrtek, máme každý zažitý jako tradiční pokrm špenát. Kdo by však chtěl své zvyklosti pozměnit a nechat se na chvíli unést směrem na jih, může se inspirovat tradičním velikonočním jídlem střední Itálie, rizotem s divokými bylinami. Nejenže nás obohatí o nové chutě, ale je i výrazným zdrojem vitamínů a pro tělo velmi prospěšných látek, které získáme z jarních bylin použitých v receptu.

 

Velikonoční vajíčková pomazánkaVelikonoční vajíčková pomazánka

Je tomu tak každý rok, zejména pokud máte doma kluky. Lednice plná vajec natvrdo, které už nikdo jen tak s chlebem a solí nechce. Přesně to je moment, kdy se skvěle hodí naše tři netradiční recepty na vaječnou pomazánku s neobvyklou přísadou: jedna s olivami, další s červenou řepou a poslední...

 

Poznejte medvědí česnekPoznejte medvědí česnek!

Medvědí česnek je z mnoha důvodů hitem jarních recetpů. Kdo ví, kde ho hledat, vaří s ním celý březen a duben, kdo neví, usilovně hledá a ptá se známých. Čím nám tak učaroval? Pojďme se podívat na pár zajímavostí o jeho výskytu, sběru, receptech a dalším využití.

 

medové perníčky receptMedové perníčky

Medové perníčky mají mezi cukrovím zvláštní postavení. Tém, že nejsou příliš sladké, se prakticky nikdy nepřejí. Tím, že se z něj dají vykrojit libovolné tvary, je možné je nazdobit na Vánoce a na jaře využít jiné tvary...

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.