DOMÁCÍ TĚSTOVINY

domácí těstoviny Magazín Homeware > Recepty >

Milujeme těstoviny. Jeden z nejlepších italských vynálezů všech dob má v české kuchařce také letité zastoupení, ale stále jaksi převažuje kabanos, cibule a kečup. S tím se ovšem nesmíříme a půjdeme po stopách chuti až do země, která dala světu krásné opery, rychlá auta a... těstoviny.

Příprava domácích těstovin vyžaduje určitou zručnost, kterou zase na druhé straně všichni obdivují. Pořiďte si jednoduchý strojek na těstoviny a budete za profíka už při prvním pokusu.

 

domácí lasagne s mletým masemDomácí lasagne s mletým masem

Lasagne jsou velmi chutné italské jídlo, ostatně jako by snad existovalo nějaké italské, které by chutné nebylo. I když se jedná o velkou skupinu receptů, které mají společné jen kladení plochých těstovinových plátů na vrstvenou náplň, za lasagne pravé nebo klasické považujeme ty s mletým masem, rajčaty a sýrem. Pojďme na to.

 

špenátové těstoviny receptŠpenátové těsto na domácí těstoviny

Přidáním špenátu do těsta na klasickou domácí pastu získáte nebývale živou barvu na talíři, jemnou chuť a nejedno ocenění vlastního kuchařského umu. Svěží zelená barva na talíři vypadá skvěle v každém ročním období, v zimě ale obzvlášť.

Nechte se inspirovat a připravte svým blízkým nečekaně nápaditou dobrotu!

 

domácí bezlepkové těstoviny receptTěsto na domácí bezlepkové těstoviny

Klasické těstoviny jsou jedním z jídel, které si celiaci a další lidé s nesnášenlivostí na lepek nemohou prostě dovolit jíst. Naštěstí jsou tu recepty na bezlepkové těstoviny, které otevírají lidem s dietetickým omezením pestrou škálu chutných pokrmů, které by jinak byly nedostupné.

Po zvládnutí základů se již nekladou omezení vaší fantazii! Dobrou chuť!

 

domácí pasta - ručně vyrobené těstovinyTěsto na domácí těstoviny

Základem pro chuťově vydařený těstovinový pokrm jsou samozřejmě samotné kvalitní těstoviny. Určitě neuděláte chybu, když se podíváte po dobré italské značce v obchodě, ale my Vás chceme naučit, jak si těstoviny připravit doma. Oslňte svého partnera, návštěvu, nebo klidně půlku ulice.

Domácí těstoviny si naše babičky zvládaly dělat samy. Byla to dost úmorná práce, ale vzpomeňte si, jak skvěle chutnaly. My se do toho můžeme pustit třeba s ručním strojkem na těstoviny, profi výsledek pak bude zaručen.

 

 

 

 

 

 
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.