Čokoládové palačinky s pudinkovým krémem

čokoládové palačinky recept

Palačinky v jakékoliv podobě jsou hříšné potěšení, jakby ne. Pokud je naplníte vanilkovým pudinkem, můžete se vsadit, že se budete olizovat až za ušima. Ale když nadto přidáte do těsta čokoládu, je jasné, že objevíte něco, co vás nenechá spát.

Čokoládové palačinky navzdory dostupnosti všech surovin moc často neuvidíte. Není to důvod je co nejdřív zkusit?

 

 

Největším rizikem při přípravě takové dobroty je, že při ochutnávání sníte část surovin předem. Abyste tomu zabránili, doporučujeme dechové cvičení na uklidnění, nebo pokud nepomůže, koupit si víc čokolády, aby zbyla.

Suroviny na přípravu:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g hořké čokolády
  • 400 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • olej

Na přípravu krému:

  • 250 g tvarohu
  • 1 pudink v sáčku (bez vaření), doporučujeme vanilku, ale může být třeba i kokos
  • 1,5 lžíce cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml mléka
  • trocha rumu
  • ovoce, může být i kompot

Postup:

Na plotnu postavíme oblíbený rendlík s dlouhým držadlem a rozpustíme v něm čokoládu s mlékem. Prošleháme metličkou až do úplného rozpuštění čokolády. Pozor, ať čokoládu nepřipálíte, chce to často míchat.

Mléko s rozpuštěnou čokoládou necháme vychladnout, poté přidáme vejce, prosátou mouku se špetkou soli a opět důkladně prošleháme, aby se suroviny spojily. Poté necháme těsto chvilku odpočinout, aby v něm vznikly bublinky.

Vezmeme pánvičku na palačinky a potřeme ji olejem. Necháme rozehřát a vesele se pustíme do výroby palačinek. Někdo těsto rozhrnuje do plochy naběračkou, někdo ho rozlévá kolébáním pánve do stran, chce to vyzkoušet, jaké triky vám budou vyhovovat. Pokud máte litinovou pánev, můžete použít i kovovou obracečku, na ostatních pánvích se doporučuje plastová. Kocháme se tím, jak těsto na pánvi mění barvu a nezapomínáme po kapkách přidávat olej, abychom nesmažili nasucho.

A nyní se podíváme na krém. Všechny ingredience šleháme dohromady metličkou, dokud krém nezhoustne. Mléko přidáváme odhadem, dokud je třeba.

Velmi se vyplatí si tvaroh rozšlehat samostatně, abychom se vyhnuli hrudkám. Můžeme ho přitom osladit a přidat mléko, aby měl odbrou konzistenci. Samotný prášek na pudink už sladký je, takže doslazujeme až na závěr, kdy je krém smíchaný, podle chuti.

Hotové palačinky servírujeme podle libosti. Plníme krémem, ovoce můžeme použít buď na ozdobení (pokud je čerstvé), nebo dovnitř, pokud je ze skleničky.

Na výrobu palačinek s krémem využijete:

 

pánev na palčinkyPánev na palačinky

Pánvičky, které používáme na omelety, lívance a palčinky, mají velmi nízké okraje. Tím je na maximum usnadněné otáčení pomocí obracečky bez rizika potrhání křehkého těsta. Samozřejmě že můžete použít i univerzální pánev na smažení, ale při obracení budete mít trochu problém dostat se pod okraj.

 

ruční šlehačRuční šlehač

Odložte už konečně ruční metličku, ať si neuženete do ruky potíže s karpálními tunely. Pohodlný ruční šlehač vyšlehá jakýkoliv krém, sníh, nebo těsto lépe, než bychom zvládli sami. Je to univerzální pomocník, kterého využijete i při spoustě dalších receptů.

 

kuchyňský robotKuchyňský robot

Kupovat si poměrně nákladného kuchyňského robota jen kvůli lásce k palačinkám asi nemá smysl. Na druhé straně - jakmile ho jednou máte, přestane dávat smysl používat ruční nástroje nebo holé ruce. V našem případě použijeme plochý šlehač, nebo jeho variantu s měkkou stěrkou, a v pracovní nádobě připravíme jak těsto, tak krém.

 
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.