Salát s kuřecím masem

recept na kuřecí salátNejrůznější saláty do dietního jídelníčku patří odpradávna a pokud nepatříte zrovna k té menšině, která se na zeleninu jako takovou dívá s odporem, pomohou vám snížit kalorický příjem bez pocitu, že se jakkoliv šidíte. Kousek libového kuřecího s pořádnou náloží listové zeleniny patří k dietním klišé, ale pokud máme brát naši sbírku redukčních receptů vážně, musí tu být.

Důvodů, proč řada z nás přibírá na váze je celá řada a není to jen to naše proklínané sedavé zaměstnání. Pro komplexní zdravý přístup k vlastnímu tělu nestačí jen nazout tenisky a oběhnout dům, i když je zdravý pohyb vždycky základ změny k lepšímu. Jednou z příčin, proč se sem tam přejídáme, bývá psychický stres a únava z práce, kdy si prostě musíme dát něco chuťově výrazného a chceme, aby toho bylo hodně.

A tady přichází výhoda zeleninových salátů. Když na vás takzvaně přijde žravá, tělo vám dvě dospělé porce salátu spořádané najednou odpustí mnohem snáz, než řekněme svíčkovou se šesti knedlíky.

Na dvě porce si připravíme:

  • 250 g kuřecích prsou
  • 100 g jakékoliv listové zeleniny (polníček, ledový salát, rukola, jakékoliv směsi)
  • 8 ks cherry rajčat
  • 2 ks papriky
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 ks avokáda
  • 1 polévkovou lžíci citronové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na proužky nebo kostky a orestujeme na pánvičce s olejem, dokud není hotové uvnitř a příjemně osmahnuté na povrchu.

Oloupeme a odpeckujeme avokádu, nakrájíme na malé kousky a přelijeme citronovou šťávou, aby na vzduchu neměnilo barvu. Nakrájíme papriku, rajče a okurku, dáme do mísy, ochutíme pepřem, solí, olivovým olejem a promícháme. Pokud nechcete z rajčat udělat pyré, přidávejte je v rámci míchání naposled.

Listovou zeleninu umyjeme, necháme odkapat, natrháme nebo nakrájíme a ochutíme sladkokyselým nálevem.


pánev s odnímatelnou rukojetíNáš tip: Pánev s odnímatelnou rukojetí Woll Logic Pro XR IND

Jak vypadají po vánočním smažení vaše pánve? Nepotřebovala by některá vyměnit? A víte, že ty nejlepší dnes nabízí třeba i odnímatelnou rukojeť, aby se lépe vešly do kuchyňské linky, když je nepoužíváte?


Servírujeme buď tak, že listovou zeleninu poklademe na talíř, pokapeme olivovým olejem, zasypeme smíchanou okořeněnou zeleninou a na závěr poklademe orestovaným kuřecím, nebo podle chuti různě promícháme a jíme z misky.

Kdo si v pokrmech s velkým podílem zeleniny najde svoje chuti a zařadí je do jídelníčku bez pocitu mučení a odříkání, má v procesu redukce váhy napůl vyhráno. Mějte ale na paměti, že zdravé stravování znamená udržet cukry, tuky a bílkoviny ve správném poměru, ne svéhlavě něco vynechávat a očekávat magický výsledek.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.