DIETNÍ KUCHAŘKA

tajine recepty Magazín Homeware > Recepty >

Jak zdravě redukovat tělesnou hmotnost a nehladovět? Jak se vyhnout jojo efektu a poškození organismu nevhodnými dietami? To je velmi komplexní problém, který vyžaduje konzultaci s odborníkem a samostudium na internetu nemusí stačit.

Proto vám nebudeme věšet bulíky na nos a dávat nepodložené rady. Jen pár receptů, které lze označit za chutné a dietní.

 


Co je nového?

medové marinády, zálivky, dresingyMedové zálivky, marinády a dresingy

Když o něčem řekneme, že je to "jako med", máme na mysli, že je to skvělé, lahodné a ani to paradoxně nemusí být sladké. Z palety nejrůznějších řemesel a činností známe "medovou barvu" a v některých regionech používáme úsloví "medový život". Přesto medu nejíme zdaleka tolik, kolik bychom měli nebo mohli.

 

zeleninový salát s jogurtovým dresingemZeleninový salát s jogurtovým dresingem

S tím, jak se blíží plavková sezóna, je opět řada z nás nespokojená s tím, co nám ukazuje doma zrcadlo. Jak jinak, spokojený sám se sebou je vlastně málokdo. Místo hladovek a náročných diet zkuste jen odlehčit jídelníček, tělo vám poděkuje. Začněme třeba jednoduchým zeleninovým salátem s jogurtovým dresingem.

 

Zeleninové karbanátky s cizrnouZeleninové karbanátky s cizrnou

Jednou za čas (a z nějakého důvodu to bývá nejčastěji po Novém roce) se rozhodneme, že by náš jídelníček měl obsahovat méně kalorií. A zatímco skutečně můžeme další týdny konzumovat pohankové klíčky, většinou tak říkajíc dojedeme na tom, že nad námi mají naše chutě větší moc, než bychom si byli ochotní připustit.

 

Smoothie z avokáda, jablka a okurkySmoothie z avokáda, jablka a okurky

Podíváme se na přípravu výborného smoothie z domácích i exotických surovin. Chutná opravdu dobře a dodá tělu i potřebné živiny.

 

tajine s cuketou a lilkemTajine a jablko bláznů

Pokud bojujete celé jaro proti únavě, je možné, že nemáte dost provitamínu A. Než se vypravíte s igelitkou do lékárny, zkuste na to jít spíš přes jídlo. Ušetříte a pochutnáte si. Dneska se podíváme na Tajine z lilku, kterému tradiční orientální příchuť dodá zázvor a římský kmín.

 

Salát s kuřecím masemSalát s kuřecím masem

Nejrůznější saláty do dietního jídelníčku patří odpradávna a pokud nepatříte zrovna k té menšině, která se na zeleninu jako takovou dívá s odporem, pomohou vám snížit kalorický příjem bez pocitu, že se jakkoliv šidíte. Kousek libového kuřecího s pořádnou náloží listové zeleniny patří k dietním klišé...

 

Zeleninový boršč receptZeleninový boršč

Ať už je to bezprostředně po svátcích žravosti, které v našich podmínkách nastávají minimálně dvakrát ročně - na Vánoce a na Velikonoce - nebo po prohýřeném víkendu s grilovačkou - čas od času si řekneme...

 

5 jídel, která vám pomohou zhubnout5 jídel, která vám pomohou zhubnout

Chutná a plnohodnotná jídla, která pomáhají s hubnutím? To zní až příliš dobře na to, aby to byla pravda, že? Pořád platí, že je hubnutí o jednoduché matematice: na to, aby člověk ztratil na váze, musí sníst méně kalorií, než kolik vydá.

 

recept na tukožroutskou polévkuTukožroutská polévka

Jako tukožroutská polévka se označuje zeleninová polévka převážně ze zelí, cibule a rajčat, která vyniká velmi nízkou kalorickou hodnotou a relativně vysokým obsahem vláknin. Je součástí kontroverzní diety, která je založená z části na víře, že existuje...

 

4 další jídla, která vám pomohou zhubnout4 další jídla, která vám pomohou zhubnout

Chutná a plnohodnotná jídla, která pomáhají s hubnutím? To zní až příliš dobře na to, aby to byla pravda, že? Pořád platí, že je hubnutí o jednoduché matematice: na to, aby člověk ztratil na váze, musí sníst méně kalorií, než kolik vydá.

 

Smoothie z červené řepy, manga a rebarborySmoothie z červené řepy, manga a rebarbory

Dnes si uděláme zeleninovo - ovocené smoothie, kde bude spousta zdravé dužiny z červené řepy a rebarbory, ale které bude zároveň výborně chutnat díky pomeranči a mangu, takže nebude cítit ani kyselost, ani hořkost...

 

Smoothie s Chia semínky a mangemSmoothie s Chia semínky a mangem

Dneska si do mixéru nasypeme jednu z nejznámějších "superpotravin" - chia semínka. Výsledkem bude smoothie s kokosovým mlékem, mangem a medem, čili slaďárna, takže při konzumaci myslete na figuru a dopřávejte si s rozumem.

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.