Návod - forma na chleba Emile Henry

bochníková forma emile henryS velkou keramickou formou na pečení Emile Henry můžete doma upéct všechny typy výborného chleba včetně rustikálních, bezlepkových nebo žitných. Určitě se vyplatí vědět, jak postupovat před prvním použitím, jak se o pečící formu starat a případně jak postupovat přímo při pečení. Návod na použití keramické pečící formy na chleba Emile Henry

 

Před prvním použitím a pak při každém pečení

  • Před prvním použitím odlepte všechny nálepky z produktu, pokud je potřeba, tak s využitím jemného mycího prostředku. Poté opatrně opláchněte.
  • Tato pečící forma je určená výhradně pro použití v troubě. Klenba horního dílu formy je určena k udržení správné vlhkosti vzduchu, který obklopuje těsto.
  • Nepoužívejte pečící formu na jiných zdrojích tepla, typicky nepatří na plotnu jakéhokoliv typu - plyn, elektrická spirála, sklokeramika, indukce.
  • Díky přirozeně odolné glazuře je možné ve formě libovolně používat kovové nástroje.
  • Pokud je forma horká, zabraňte jejímu rychlému ochlazení, třeba při kontaktu s vodou nebo studenou podložkou. Umístěte ji na neutrální povrchy, jako je dřevěné prkénko nebo složená utěrka.
  • Pokud při mytí narazíte na přichycené zbytky, použijte kombinaci horké vody a octa a nechte odstát.
  • Kvalitní burgundská keramika je velmi odolná proti otěru nebo poškrábání a tak může vydržet po generace. Určitě ale může prasknout a rozbít se pádem z výšky nebo prudkým nárazem.

Pečící formy Emile HenryNáš tip: Formy na pečení Emile Henry

Domácí chléb s křupavou kůrkou, bageta jako z dovolené ve Francii, všemožné pečivo a moučníky a dokonce i maso do trouby. Prvotřídní pečící keramika Emile Henry vyrobená ve Francii z místní burgundské keramické hlíny vás oslní solidností už na první pohled a výsledky po desítky let.

 

Pár tipů na chutný a křupavý chléb

Připravte chlebové těsto a nechte ho kynout v přikryté pracovní míse kuchyňského robota, pokud možno v místě bez průvanu.

Pečlivě spodní část formy vymažte tukem, a to na dně i po stěnách, potom zaprašte moukou a přebytky vysypte ven.

Jednou nakynuté těsto znovu vypracujte, aby z něj unikl přebytek vzduchu, a poté na druhé kynutí umístěte do pečící formy. Přikryjte víkem. Nechte podruhé vykynout. Objem, do kterého nakyne těsto ve formě, už bude víceméně stejný, jako u hotového chleba.

Těsně před pečením potřete povrch těsta vodou. Pečte na 240 °C. Horní díl formy díky dobře navrženému tvaru a vnitřnímu povrchu bez glazury zajistí, že bude vzduch obklopující těsto při pečení vlhký a kůrka chleba lesklá a křupavá i bez dodatečného potírání nebo pečení s miskou vody.

Zkuste také nechat těsto poprvé vykynout v lednici v míse robotu zakryté potravinářskou fólií. Kvasnice v chladu pracují mnohem pomaleji a výsledkem bude jemnější struktura těsta a výsledného chleba.

forma na pečení chleba Emile Henry

Veškerá keramika Emile Henry se vyrábí ve Francii z místního burgundského jílu. Ručně a za použití stejných metod, jaké se používají od nepaměti. Pokud stojíte o zdravý výsledek, ale nejen o něj, užijete si také domácnost prozářenou krásnými barvami a pocitem, že se ještě dá sehnat pravá rukodělná kvalita.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.