Štítky: Recepty na grilování
Jedním z lehce exotických receptů na gril, který najdete v jídelníčku znalců od Balkánu až někam do Persie, jsou špízy z mletého masa zvané kofta. Způsobů a variací koření se nabízí samozřejmě bezpočet a to je dobře. My si dneska zkusíme koftu s mátou a koriandrem, chybu ale neuděláte ani s čubricou, která do kofty regionálně pasuje ještě lépe.
Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme nebo utřeme (bez soli).
Mleté maso promícháme v míse s kořením, cibulí a česnekem. Nejlépe to jde samozřejmě rukama, protože máte lepší představu o rovnoměrném rozmíchání koření a konzistenci směsi. Maso by mělo ve výsledku lepit, což zabere asi pět minut hnětení a ručního míchání.
Teprve potom, osolíme a opepříme a vmícháme dvě třetiny bylinek.
Vytvarujeme protáhlé šišky na špejlích, jako na obrázku. Potřeme olejem.
Rozfoukat pusou uhlíky v grilu je sice romantika, ale jednou nastane den, kdy vás to přestane bavit. Jednou z elegantnějších variant je gril plynový, kdy prostě přijdete, otočíte knoflíkem a grilujete. Odpadají otlačená kolena, načichlé oblečení a popel do očí. Ale to je v pohodě, ne?
Kofta se peče na středně roztopeném grilu zhruba 10 minut, aby nevyschla, ale zároveň aby uvnitř nebyla syrová. Servírujeme posypanou zbytkem bylinek.
Ideální přílohou jsou zeleninové saláty na balkánský způsob, nebo třeba tzatziky.
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
navštivte také eKitchenAid.cz
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.