Burger s grilovanou paprikou

recept na burger s grilovanou paprikou a balkánským sýremRuku na srdce, moc receptů, kde by se horké maso kombinovalo s balkánským sýrem, kolem sebe neuvidíte. Bohužel ani těch, kde je jednou z hlavních surovin pěkně ugrilovaná paprika. Ale což, jsme tady od toho, abychom zkoušeli nové věci, takže pojďme na to.

Připravíme si:

  • 600 g mletého masa na burgery
  • 150 g balkánského sýra
  • 4 housky na burgery
  • 4 červené papriky kapie
  • hrst listové petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Jak na to:

Papriku umyjeme, osušíme, propícháme vidličkou, namažeme trochu olejem a vložíme na středně rozehřátý gril. Opékáme cca 15 až 20 minut, až pěkně zčerná. Potom je potřeba ji položit stranou, zakrýt a nechat zapařit, aby se lépe loupala.

Tak tedy papriku oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na tenké nudličky. Dáme do misky, pokapeme citronovou šťávou a olivovovým olejem, lehce osolíme a opepříme.


grilyNáš tip: grilujte s námi!

K létu patří grilování stejně jako koupání nebo slunění. Kdo ale dobře pořídí, snadno zjistí, že téměř stejně pohodlně se dá grilovat v průběhu celého roku. Sice s hotovým masem jdete zpátky do kuchyně, ale výslednou chuť a strukturu mu pod střechou většinou nedáte. Chcete to zkusit?


Z mletého masa vytvoříme 4 karbenátky (ok, správně bychom měli říkat burgery) a těsně před grilováním je opět lehce osolíme a opepříme (pozor, balkán sám je dost slaný). Gril rozpálíme na vyšší teplotu a maso grilujeme z obou stran dohromady asi 10 minut. Pokud vydržíte burgerem moc nehýbat a jen ho v půlce překlopíte, dostanete hezčí a chuťově výraznější grilovací stopy od mřížky grilu.

 


grilovací nářadíNáš tip: grilovací nářadí

Zapomeňte na vyřazenou příborovou vidličku, s tou se nad grilem leda tak spálíte. Pořiďte si odolné nerezové nářadí a dopřejte si to pohodlí a kontrolu nad tím, co na grilu děláte.


U rozkrojené housky se velmi vyplatí ji lehce opéct a trochu promáznout máslem, nebo pokapat olejem. Ne že by nebylo v burgeru mastného dost, ale houska hodně ráda nasaje šťávu z masa a zeleniny a ve výsledku chutná celé jídlo suše.

Rozdrobíme balkán, umyjeme a osušíme petržel a pustíme se do kladení surovin dovnitř žemle. Dobrou chuť!

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.