Recenze - Mixér KitchenAid vs. mixér Ninja

Agnieszka Kitchenaid vs. NinjaMagazínČlánky a zajímavosti

Když už člověk chce koupit profesionální mixér a investovat trochu větší peníze do výkonného a spolehlivého stroje, měl by mít možnost srovnání. Agnieszka Wojtowicz na svém Youtube profilu se věnuje domácím srovnávacím testům mezi mixéry, které patří ke světové špičce a mají zhruba stejné technické parametry. V tomto videu je to KitchenAid Diamond KSB1575ER a Ninja Professional NJ600. Který z nich je tedy lepší?

 

Zadání je poměrně jednoduché. Půvabná Agnieszka na svém videu do obou mixérů se srovnatelnou velikostí nádoby, srovnatelným výkonem a velice podobnou cenou dává jeden a půl hrníčku vody, pár kousků pomeranče, ananasu, jablka, mrkve a na závěr, i kvůli ochlazení a větší svěžesti směs zmrazených plodů - borůvky a jahody.

 

Průběh mixování KitchenAid vs Ninja

Na první pohled je vidět to, o čem KitchenAid píše v popisu svých výrobků. Pomalejší náběh výkonu motoru u mixéru Artisan Diamond způsobí, že obsah nádoby nevycákne do výšky, ale udrží si hladinu. Oba mixéry běžely 40 sekund na maximální výkon a je nutné říci, že rozdíl v textuře džusu je vidět už pohledem přes stěnu nádoby. mixér KitchenAid za 40 sekund vyrobil mnohem jemnější džus, než Ninja. Ale nejdůležitější bude ochutnávka

Ochutnávka a shrnutí porovnání mixérů

Model KitchenAid KSB1575ER představuje jednu čepel, kterou při mytí ani při servírování není potřeba vyjmout. Ninja Professional Blender NJ600 naproti tomu pracuje se šesti čepelmi, které při mytí vžadují vyjmutí a to je dost komplikované. Nože Ninja jsou samozřejmě velmi ostré a je potřeba je demontovat holou rukou.

Smoothie z mixéru Diamond nejen hladce vypadá, ale jak Agnieszka komentuje, je po čtyřiceti vteřinách velmi jemné. Ovoce je rozmělněné opravdu dobře a to včetně zmrzlých kousků. Mixér Ninja, který si rovněž poradil se zmrzlým ovocem za 40 sekund velice dobře, vyrobil ovšem džus s poměrně rozeznatelnými kousky ovoce a zeleniny.

Ačkoliv se oba mixéry řadí výkonem a spolehlivostí k absolutní špičce na trhu, je to KitchenAid Diamond, kdo je vítězem testu, a to přesvědčivě. Mnohem jemnější smoothie dává vyniknout chuti ovoce bez nutnosti pokousat nerozsekané zbytky.

Youtube kanál Agnieszky Wojtowicz

Agnieszka srovnává mixéry zcela bez nároku na odměnu, spotřebiče zapůjčili její příbuzní a není to reklama.

Naše doporučení - prohlédněte si naše mixéry

Mixéry KitchenAidMixér KitchenAid Diamond představuje velmi výkonný stroj s přesvědčivými výsledky. Kovové tělo z litého hliníku poskytuje mixéru dostatečnou stabilitu a zároveň umožňuje motoru americké výroby pracovat na plné obrátky bez rizika poškození. Všechny převody a uložení pohyblivých součástí jsou kovové.

Plastová nádoba o velikosti 1,75 litrů je dost velká pro celou rodinu a její tvar, který se směrem dolů zužuje k nožům, pomáhá v jemnějšímu výsledku bez neposekaných kousků.

 
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.