PLYNOVÉ GRILY

Plynové grily se zapalují stiskem tlačítka, jsou pohodlně vysoké, přiměřeně mobilní na svých kolečkách a neobtěžují své okolí dýmem. Vybírejte si podle výkonu, velikosti grilovací plochy a počtu hořáků.

Zobrazení: stručné plné

Plynové grily a jejich zásadní výhody

Plynové grily jsou ve většině případů výrazně dražší, než grily na uhlí, mají ale řadu dost podstatných výhod, pro které jim řada lidí dává přednost. Pokud váháte, jestli je plynový gril tou správnou volbou, nebude špatné si tyto výhody připomenout.

Plynulá regulace výkonu

Pravděpodobně nejdůležitější výhodou plynových grilů proti těm na dřevěné uhlí, ale i proti elektrickým, je možnost velmi rychle snížit nebo zvýšit výkon a ještě ho mezi jednotlivými hořáky libovolně přizpůsobovat. Čím více se v grilování vyznáte, čím pokročilejší metodu pro přípravu masa vyberete, tím více tento fakt oceníte.

Plynové grily mohou dosahovat velmi vysokého výkonu, který oceníte u vysokých steaků, které mají v jádru zůstat krvavé, ale stejně šikovné jsou i v případě několikahodinového pomalého pečení, kdy bez nutnosti kontroly udrží nastavenou nízkou teplotu.

Zapalování bez zápalek, třísek a foukání

Standardní gril na uhlí vyžaduje trochu zručnosti s rozděláváním ohně a dobré plíce. Samozřejmě že můžete použít komínek na rozhoření briket, ale pořád se jedná o časově náročnou a špinavou práci, než položíte první kousek masa na rošt grilu. U grilů plynových pouze otočíte kolečkem hořáku a zmáčknete tlačítko zapalovače. To je všechno.

Nekouří, nenačichnete

Grilování na uhlí je samozřejmě romantika, to musí uznat každý. Ale nutnost vyprat všechno oblečení a dát si sprchu, protože je všechno pěkně prouzené kouřem, to už taková idylka není. Plynový gril neprodukuje při hoření žádný dým, takže nemusíte před každým grilováním varovat sousedy, aby schovali prádlo, ani si brát pokaždé montérky místo slušného oblečení.

Čištění plynového grilu

Hoření propan butanu neprodukuje žádné saze. Samozřejmě to neznamená, že by se plynový gril vůbec nečistil, ale jedná se o podstatně jednodušší a čistější práci. Kromě pravidelného odstraňování připečených zbytků z grilovacího roštu je zejména potřeba čistit plech, na kterém se sbírá stékající šťáva, a flavorizér, kde se šťáva odpařuje.

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.