PÁNVE NA SMAŽENÍ

Jako pánve na smažení se označují univerzální pánvičky střední velikosti, vhodné pro běžnou přípravu masa nebo zeleniny. Lze v nich i dusit nebo naopak připravovat omelety, ale lepší je k tomu použít pánev speciální. Stejně tak, pokud chcete péct maso, zkuste spíš grilovací pánev.

Zobrazení: stručné plné

« předchozí 1 2 3 4 5

Pánev na smažení a výběr materiálů

Střední velikost je pro veškerou práci v kuchyni nejuniverzálnější a v podstatě na ní lze smažit, péct, dusit i vařit omáčky. Díky standardním rozměrům na ni bude přesně sedět jakákoliv poklice od hrnce. Pojďme se ale podívat na nabízené materiály.

  1. Hliníková pánev s nepřilnavým povrchem. Pánev, která prokázala službu už předchozím generacím - lehká do ruky a nepřilnavá, pro většinu domácího pečení a smažení. Pozor jen na poškození povrchu.
  2. Hliníková pánev s keramickým povrchem. Novinka posledních let, nepřilnavé pánve na bázi teflonu, nebo nověji syntetických pryskyřic, z trhu nevytlačila, ale našla si své zákazníky. Smaltu podobný keramický povrch je velmi tvrdý a v nepřilnavosti ho překonávají jen kvalitnější zde zmíněné nepřilnavé povrchy.
  3. Nerezová pánev. Ideální na plyn a vysoké teploty. Jednou ze dvou variant, co si pořídit, pokud rádi pracujete na profi plynovém hořáku, vysokém plameni, flambujete a vůbec dokážete krotit vysoké teploty. Nerez je nejodolnější a proto ho dodnes kuchaři používají, i když nejhůř vede teplo.
  4. Litinová pánev. Vodivější litina je ekonomičtější na všech zdrojích tepla, než nerezová ocel. Je ale citelně těžká a ve variantách bez povrchové úpravy smaltováním náchylná ke korozi.
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.