NOŽE SANTOKU

Nože Santoku charakterizuje typický tvar se širokou čepelí a téměř rovným ostřím. S nožem Santoku budete mistry asijské kuchyně, ale oslníte i při přípravě evropských jídel.

Zobrazení: stručné plné
Profi-Line nůž Santoku 17 cm Berndorf HANAMAKI nůž Santoku 20,5 cm damascénský Zwilling Professional“S“, Santoku nůž 180 mm
NOŽE SANTOKU Profi-Line nůž Santoku 17 cm Berndorf
NOŽE SANTOKU HANAMAKI nůž Santoku 20,5 cm damascénský
NOŽE SANTOKU Zwilling Professional“S“, Santoku nůž 180 mm
Dostupnost: SklademDostupnost: SklademDostupnost: Na objednávku
Výrobce: Berndorf-Sandrik
Výrobce: Berndorf-Sandrik
Výrobce: Zwilling J.A.Henckels
Katalog. číslo: 375163200 Katalog. číslo: 375163220 Katalog. číslo: 1001641
délka čepele: 17 cm délka čepele 20,5 cm
délka rukojeti 13 cm
čistá hmotnost nože 0,32 kg
čepel: mrazem tvrzená (Friodur® technologie)
délka čepel: 180 mm
Cena:
464 Kč bez DPH, 562 Kč vč. DPH
Cena:
3802 Kč bez DPH, 4601 Kč vč. DPH
Cena:
2793 Kč bez DPH, 3380 Kč vč. DPH

Nože Santoku zastanou v kuchyni tři činnosti

Nože typu Santoku pocházejí z Japonska a nejčastěji je uvidíte právě v rukou východoasijských kuchařů. Ti jsou známí svojí zálibou pro víceúčelové nože s velmi širokou čepelí a nůž Santoku je přesně nástrojem pro tento typ prace.

Původ názvu Santoku

Slovo Santoku původně pochází z japonštiny a překládá se jako "tři umění" nebo "tři práce". Jedná se o plátkování, krájení na kostky a jemné sekání na kousíčky, čili tři činnosti související s přípravou klasických asijských jídel. Nože Santoku se z Asie rozšířily pro svoji variabilitu do celého světa.

Tvar nože Santoku

Nože s širokou čepelí zpravidla dělíme na západní nebo také německý styl, a právě nože Santoku. Zatímco západní kuchařské nože umožňují díky obloukové čepeli kolébavý pohyb při krájení, nože Santoku kvůli téměř rovné čepeli spoléhají pouze na pohyb shora dolů. Tím ale rozdíly nekončí.

Nože Santoku jsou kalené na vyšší tvrdost

Proti běžným západním nožům, které mají kvůli větší houževnatosti relativně měkčí ocel, ale masivnější čepel, mají nože Santoku čepel velmi tenkou, zato kalenou na vyšší tvrdost. Právě to je jedním z důvodů, proč je s nimi hravě možné krájet i malé kousky potravin, třeba čtvrtit olivy. Nože Santoku se od evropských zpravidla liší i úhlem broušení, ale to bychom už zabíhali do zbytečných detailů..

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.