Představujeme Vám novinku - poklici Zwilling Pro S, která je dokonalým doplňkem vaší sady pomocníků pro vaření metodou sous-vide. Byla designována pro použití s vařičem Enfinigy Zwilling a vyrobena z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 o průměru 24 cm.
S její pomocí můžete vařit metodou sous-vide i s poklicí, tedy bez tepelných ztrát, kterým musí čelit konkurenční značky. Poklice je multifunkční. Díky silikonové vložce ji můžete vdomácnosti používat i pro běžné vaření. Navíc byla opatřena saténovým povrchem, který je odolný proti poškrábání.
S použitím poklice ušetříte během vaření metodou sous-vide až 50 % energií, neboť poklice zabraňuje úniku páry a tepla a ohřívač se nemusí tak často zahřívat. Skutečnost, že se sous-vide vařič nemusí tak často zahřívat pak samozřejmě prodlužuje i jeho životnost. Poklice Zwilling Pro S se hodí se pro všechny kastroly a hrnce o průměru 24 cm. Poklici s praktickým saténovým povrchem, jenž je odolný proti poškrábání, lze také mýt v myčce nádobí.
Jde o vaření vakuovaných potravin ve vodní lázni udržované při stálé teplotě, při němž se zachovávají výživové hodnoty potravin. Pro vakuování se používají kvalitní potraviny a opakovatelně použitelné sáčky uzavíratelné na zip, které jsou šetrnější k životnímu prostředí. Díky tomu, že suroviny nepřichází do přímého kontaktu s vodou a vaří se ve vlastní šťávě, ponechávají si svou původní barvu, mají výraznější chuť a jsou šťavnatější. Maso je křehké, přitom ale pevné, zelenina al dente. Metoda sous-vide je snadná a navíc zajišťuje dokonalé výsledky vaření. Jsou pro ni důležité dva faktory: teplota suroviny v jejím jádře a čas nezbytný k jejímu uvaření. Záleží na tom, jakou potravinu chcete připravovat. Ryby se vaří například při teplotách mezi 41 a 65 °C, hovězí maso při teplotách mezi 60 a 65 °C, vepřové maso, drůbež či zvěřina pak mezi 50 a 75 °C. Ovoce a zelenina vydrží 65 až 85 °C. Luštěniny a obiloviny se zase vaří při teplotách blízkých varu.
Pro optimální funkčnost vařiče sous-vide Enfinigy potřebujete větší hrnec o objemu 6–20 litrů, vakuovací sáčky Fresh & Save, které odolají i vysokým teplotám, a vakuovací pumpu ze stejné kolekce. Při jisté zručnosti si vystačíte pouze s vakuovacími sáčky, ze kterých vymačkáte vzduch, ale to se nemusí vždy povést na 100 %. Místo uzavíratelných zip-lock sáčků můžete pro sous-vide používat také sous-vide sáčky se silnými švy, plastovou potravinářskou fólii či zavařovací sklenice. U všech plastových produktů je potřeba kupovat kvalitní produkty určené pro styk s potravinami a vhodné pro vaření ve vysokých teplotách. Vakuované potraviny vložíte do nádoby, na tu nasadíte ohřívač Enfinigy, nastavíte čas a teplotu a přiípadně dolijete vodu do hrnce. Pokud chcete dosáhnout lahodné chuti pečeně či grilovaného masa, můžete maso ještě opéct v troubě, na grilu či grilovací pánvi.
Při vaření nemusíte tolik organizovat čas a také nějaký navíc ušetříte. Zbavíte se nepříjemných pocitů kvůli tomu, zda se vám podaří maso správně propéct nebo zda jídlo nevystydne do doby, kdy přijede rodina.
Pokud čekáte hosty na nedělní grilování, maso si v klidu v pátek večer vložíte i s marinádou či kořením do vakuovacích sáčků a necháte přes noc vařit při nízké teplotě. Až přijdou hosté, pouze masíčko vložíte na gril a pěkně opečete, aby bylo zlatavé dle vašich představ. Hosté mají zpoždění? Nevadí! Středně udělaný steak zůstane středně "propečený", i kdy by zůstal ve vodě o dvě hodiny déle. Díky ohřívači Zwilling Enfinigy získáte jistotu, že je maso uvnitř správně šťavnaté a uvařené i v jeho jádru, a to bez ohledu na jeho tloušťku.
Maso dokonce neztrácí ani svůj objem. Teplota vody, ve kterém připravujete potraviny, ať už jde o maso, rybu, zeleninu či ovoce, nikdy nepřesáhne bod varu. Nehrozí tak převaření či spálení vašich surovin.
*oproti běžnému skladování potravin bez využití vakua
Chytrá mobilní aplikace Zwilling culinary world (pro iOS i Android) ve spojení s QR kódem na každé dóze a sáčku vám pomůže lépe plánovat nákup i pohlídá termín spotřeby uskladněných potravin. Doporučí i recept, který z uskladněných potravin můžete připravit a pomůže i se sepsáním nákupního seznamu.
čepel: mrazem tvrzená (Friodur® technologie)
délka čepel: 160 mm
Zpět na předchozí stránku.
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
navštivte také eKitchenAid.cz
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.