Zwilling Four Star blok s noži 7 ks buk
Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Zwilling Four Star blok s noži 7 ks buk

Výrobce:
Katalog. číslo:35066-000
Dostupnost:Skladem
Původní cena: 7880 bez DPH, 9535 vč. DPH
Naše speciální cena: 4807 Kč bez DPH, 5816 Kč vč. DPH
SLEVA:39%
Doprava:ZDARMA
DORUČENÍ:Zboží odesíláme následující pracovní den. Doručení objednaného zboží funguje nadále bez omezení za pomocí kurýrní služby.
Počet: ks

Tato exkluzivní sada v našem e-shopu je složena z profesionálních mrazem kalených kuchařských nožů, ocílky, domácích nůžek a praktického bukového stojanu. Díky metodě kalení čepelí Friodur vydrží nože dlouho ostré.

Pokud některá část vybavení kuchyně opravdu nesnese kompromisy, jsou to kuchyňské nože. Souhlasíte? Potom bude některá ze sad nožů německého výrobce Zwilling určená přesně pro vás. Brzy po prvním vyzkoušení poznáte, proč jsou kuchyňské nože Zwilling Four Star lepší, než cokoliv jiného.

Řada nožů Four Star

S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů, byla využita i revoluční technologie s bezspárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem. Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí.

V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé?

Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní kvality, z níž je základní tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti otupení.

Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.

Důvodem proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.

Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®- jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi.

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge s naprosto bechybnou geometrií.

Rukojeť každého nože se skládá z robustního plného plastu. Každý nůž je ergonomicky tvarovaný a opatřený hladkým přechodem od rukojeti k čepeli a poskytuje tak optimální a přesné zacházení v každém kroku procesu vaření. Ostří bylo vykované z jediného kusu oceli a následně bylo upraveno speciálním vytvrzením v ledu. Výsledkem je, že nože jsou vždy pevné, pružné a odolné proti korozi.

Technologie a výroba

  • Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.
  • Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
  • Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
  • Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
  • Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný proti nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Rukojeť je k zakryté střence pevně přichycena, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

Vlastnosti:

  • Čepel kalená mrazem, metodou Friodur
  • Záštita pevnou součástí ocelové části nože, slouží i jako protiváha
  • Střenka z černého syntetického materiálu a nerezové oceli dokonale padne do ruky a je spojena s ocelovou částí bez jakékoliv zřejmé spáry, takže vyhovuje i náročným hygienickým předpisům pro profesionální gastronomii.
  • Blok vyrobený z bukového dřeva a umožňuje bezpečné uložení 4 nože, ocílky a nůžek. Decentní logo výrobce Zwilling J. A. Henckels

Sada obsahuje:

  • dřevěný blok na uložení 4 ks nožů, ocílky a nůžek – bukové dřevo
  • špikovací nůž 100 mm
  • univerzální nůž 130 mm
  • kuchařský nůž 200 mm
  • nůž na chléb 200 mm
  • ocílka 210 mm
  • univerzální nůžky

Mytí a čištění nožů Zwilling

  • Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
  • Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
  • Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
  • K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
  • Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů.
  • Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
  • Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
  • Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž

       

Video:

Naši zákazníci k tomuto zboží ještě přikoupili

Zpět na předchozí stránku.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.