Keramické nože Homeware

Keramické nože Homeware - využijte věčně ostré nože z keramiky na ovoce, zeleninu i maso, zjistíte, že krájí  a řežou skoro samy! Keramické nože není potřeba brousit a jejich povrch je netečný k chutím, vůním i vitamínům.

Zobrazení: stručné plné

Keramické nože Homeware

Keramické nože se na českém trhu již slušně zabydlely a taky je už vlastní tisíce spokojených lidí. V čem je jejich kouzlo? Čím si získaly na svoji stranu tolik českých kuchařů a kuchařek? Především je to jejich dlouho trvající vysoká ostrost. K dalším velmi vítaným vlastnostem potom patří chemická stálost a povrch, který nepodporuje přenos chutí a vůní. 

Keramické nože se brousí každé dva - tři roky

Díky převratnému keramickému materiálu, zvanému oxid zirkonia, jsou čepele keramických nožů výrazně tvrdší, než ocel. Správně nabroušený keramický nůž při každodenním používání neztratí svoji ostrost ani po roce nebo dvou. Keramické nože se díky minimální hmotnosti a vysoké ostrosti velice příjemně ovládají.

Oxid zirkonia propůjčuje keramickým nožům tvrdost odpovídající minerálu Korundu, který se používá pro broušení a obrábění kovů. Historický český název Korundu je Smirek a podle něj dostal název smirkový papír. Jistě si dokážete představit, jaké výhody má nůž s takto tvrdou čepelí. Keramické nože krájí potraviny o poznání snáz i díky velké hladkosti čepele. Nelepí se na ně maso, sýry, ani zelenina, takže kloužou při krájení jako po másle.

Keramické nože je po několika letech potřeba nabrousit. Ani jedovatě ostrá čepel z oxidu zirkonia nevydrží věčně, navíc se může po chvilce neopatrnosti udělat na ostří nože malý zoubek. Vůbec nezoufejte, protože v naší firmě brousíme naše nože zdarma a menší poškození jsme schopní napravit. Keramické nože není možné brousit běžným brouskem na ocel, není pro keramiku dost tvrdý. Neodbornými pokusy si můžete keramický nůž zničit! Pro broušení keramických nožů se používají elektrické brousky s diamantovými kotouči, proto raději zavolejte a domluvte se s námi, pokud nůž pošlete poštou, nabrousíme Vám ho zdarma.

Keramické nože a vitamíny

Jistě jste slyšeli něco o keramických nožích a tom, jak pomáhají zachovat vitamíny v krájeném ovoci. Jistě jste si také řekli, že na tom nebude všechno úplně podle pravdy - inu, znáte obchodníky. Pravda je taková, že vitamíny v rozkrojeném ovoci ničí především kyslík procesem oxidace. Celá věc kolem keramických nožů a vitamínů je nicméně založená na pravdě - při krájení ocelovou čepelí se mikroskopické částečky kovu otírají a zůstávají v krájeném ovoci (tak konec konců ztrácí ocel svoji ostrost i v měkkém materiálu). Tyto mikroskopické kousky zoxidovaného železa urychlují oxidaci vitamínů nebývalou měrou - a v tom je jádro celého příběhu. Keramické nože na krájené potraviny chemicky nijak nepůsobí a ani se neotírají a nic neuvolňují.

Keramické nože nepřenáší pachy, chutě, bakterie

Pokud byste se na ocelový nůž podívali pod mikroskopem, zjistíte, že na pohled hladká ocel obsahuje hodně nerovností a pórů. V nich se mimořádně daří bakteriím usazeným v kouscích jídla. Zachycené šťávy a kousky jídla přenášejí při krájení chuť a aroma a proto jednoduše nemůžete stejným nožem krájet syrové maso a hned potom si s ním nakrájet zeleninu na jídlo. Ostatně to také nikdo nedělá. Keramické nože mají povrch jako ze skla a pro bakterie jsou extrémně nehostinné. Nepřijímají z krájených potravin ani šťávy, barvu, pachy, ani chuť. Proti ocelovým nožům není potřeba keramické nože usilovně umývat, stačí opláchnout a utřít. Ale zrovna při utírání si dejte pozor, keramické nože jsou jako břitva a mohla by to odnést utěrka nebo i neopatrná ruka.

Pokud spatřujete v keramických nožích pouze výhody spojené s krájením zeleniny a ovoce, dopouručujeme si je pořídit jako funkční doplněk k běžným kovovým kuchyňským nožům.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.