GRILOVACÍ PÁNVE

Masivní pánve s vroubkovaným dnem určené zejména na grilování masa. Keramický, titanový, nebo smaltovaný povrch.

Zobrazení: stručné plné

« předchozí 1 2

Jak funguje grilovací pánev?

Jako grilovací pánev označujeme zpravidla čtvercovou nebo obdélnou pánvičku masivnější stavby s výraznou mřížkou na dně. Jejím účelem je totiž opečení masa převážně v horkém proudícím vzduchu a vytvoření tradičních hnědých grilovacích stop. Jak je zajištěno, že maso z grilovací pánve chutná stejně jako z grilu a ne jako z pánve na smažení?

  1. Maso neleží ve šťávě. Grilovací pánev umožňuje šťávě stéct do hlubokých žlábků, zatímco samotné maso se griluje sálajícím horkem a dotýká se pouze "hřbetů" grilovací mřížky.
  2. Šťáva se v hlubokých žlábcích peče a odpařuje, což dává masu grilovanou chuť.
  3. Mřížka grilovací pánve vypálí do masa autentické tenké tmavé proužky, kde je maso nasládle připečené, opět jako na grilu.
  4. Grilovací pánev je natolik masivní, že výrazně sálá teplo a nedochází k lokálnímu ochlazení při kontaktu s masem. Použité materiály (litina nebo hliník) tomu pomáhají.

Znáte grilovací pánev na panini?

Výrobce KitchenAid, který proslul hlavně světoznámou řadou kuchyňských robotů, vytvořil tak trochu neobvyklou grilovací pánev z litiny, s těžkou litinovou poklicí, která je rovněž vroubkovaná. Po důkladném nahřátí je možné vložit naplněné panini, nebo jakékoliv jiné pečivo, maso nebo zeleninu, a grilovat kontaktně mezi dvěma litinovými pláty.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.