French Press

Konvice na french press je válcová nádoba s pístem vybaveným velmi jemným sítkem. Účelem je přelití mleté kávy podobně jako u českého turka, ale poté důsledné oddělení sedliny od zbytku nápoje stlačením pístem. Příprava zabere podle hrubosti mletí 2,5 - 5 minut, chuť nepostrádá autentické oleje, ale nerozčiluje zrníčky mezi zuby.

Zobrazení: stručné plné

Proč pít kávu French Press?

Metod přípravy kávy je hodně. Rozhodně to není tak, jak se snaží někteří naznačovat - ristretto není jediný společensky přijatelný způsob pití černého potěšení.

French press jako metoda vychází z přípravy kávy přelitím vodou na 95°C a luhováním po dobu 2,5 - 5 minut. Proti luhování stlačenou párou vystoupí z mleté kávy jiné tóny, čokoládovější a olejovější.

V porovnání s tureckou kávou vařenou v džezvě (nebo počesku přelitou ve sklenici) vás nebudou obtěžovat zrníčka. Rozvoj chuti se také zastaví v momentě, kdy kávu stlačíte pístem, kdežto u turka pokračuje k nechtěným hořkým podtónům.

Překapávaná káva sice neobsahuje zrníčka a délka luhování je daná protečením vody přes filtr, ten ale zachytí kromě zrníček i velkou část přirozených olejů, které čerstvá káva obsahuje. French press je proto chuťově odlišný od turka i od překapávané kávy.

Přečtěte si naše články a návody:

 

jak připravit french pressNávod - jak připravit french press

Přečtěte si náš článek o přípravě french pressu a vyzkoušejte si ho doma. Dostanete tak ze své kvalitní kávy o špetku lepší chuť a aroma a to bez zbytečných nároků na šikovné ruce nebo drahé vybavení. Nechte si chutnat!

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.