Konvice na french press je válcová nádoba s pístem vybaveným velmi jemným sítkem. Účelem je přelití mleté kávy podobně jako u českého turka, ale poté důsledné oddělení sedliny od zbytku nápoje stlačením pístem. Příprava zabere podle hrubosti mletí 2,5 - 5 minut, chuť nepostrádá autentické oleje, ale nerozčiluje zrníčky mezi zuby.
Metod přípravy kávy je hodně. Rozhodně to není tak, jak se snaží někteří naznačovat - ristretto není jediný společensky přijatelný způsob pití černého potěšení.
French press jako metoda vychází z přípravy kávy přelitím vodou na 95°C a luhováním po dobu 2,5 - 5 minut. Proti luhování stlačenou párou vystoupí z mleté kávy jiné tóny, čokoládovější a olejovější.
V porovnání s tureckou kávou vařenou v džezvě (nebo počesku přelitou ve sklenici) vás nebudou obtěžovat zrníčka. Rozvoj chuti se také zastaví v momentě, kdy kávu stlačíte pístem, kdežto u turka pokračuje k nechtěným hořkým podtónům.
Překapávaná káva sice neobsahuje zrníčka a délka luhování je daná protečením vody přes filtr, ten ale zachytí kromě zrníček i velkou část přirozených olejů, které čerstvá káva obsahuje. French press je proto chuťově odlišný od turka i od překapávané kávy.
Přečtěte si náš článek o přípravě french pressu a vyzkoušejte si ho doma. Dostanete tak ze své kvalitní kávy o špetku lepší chuť a aroma a to bez zbytečných nároků na šikovné ruce nebo drahé vybavení. Nechte si chutnat!
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
navštivte také eKitchenAid.cz
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.