Vaření v páře nebo přímo v tlakovém hrnci dělá s potravinami divy. Nebo respektive nedělá s jídlem to, co běžná pomalejší příprava - nepřipravuje zeleninu o její barvu, maso o jeho šťávu a celkově ponechá více vitamínů a původních živin. Chuťově se pak vůbec nedá srovnat a kdo jednou vyzkoušel, už nebude nikdy vařit jinak.
Proč tedy nevyzkoušíte některý z našich receptů i Vy?
Vaření v páře je často diskutovanou metodou Tepelné přípravy potravin. Pára je k potravinám šetrnější, a to nejen k zelenině, která si uchová tvar, barvu a vitamíny, ale i k masu. Kdo jednou vyzkouší jídlo, které bylo vařené na pařáku místo přímo ve vodě, pochopí. Přitom vstupní náklady nejsou vysoké a samotné vaření není o nic pracnější...
Čočka na kyselo je jednoduchý pokrm, který lze směle označit za dietní (podle toho, kolik použijeme sádla a co přidáme na dochucení) a patří k jakémusi základu každé kuchařky pro svoji jednoduchost a nepokazitelnost. Praktickým vylepšením receptu je jeho příprava v tlakovém hrnci.
Na to se dneska podíváme obzvlášť, takže s chutí do toho.
Jednou z dobrot slunné Francie, kterou můžeme vychutnat i bez náročné přípravy a dovozových surovin, jsou červené fazole připravené na slanině a červeném víně. Jednoduchý recept s trochou cviku provoní celý byt a přenese Vás na pár chvil mezi řádky vinné révy, do starobylého stavení... moment, pozor, aby se to nepřipálilo!
Pokud se pustíte do vaření rýže v tlakovém hrnci, můžete čekat výrazně lahodnější chuť a úsporu energie. Čas ušetříme také. Tlakové hrnce díky vyššímu bodu varu vody výrazně urychlují proces vaření a jídlo bývá zpravidla hotové dříve, než se v horké vodě začne ztrácet jeho přirozená barva a chuť.
V době Velikonoc, především na zelený čtvrtek, máme každý zažitý jako tradiční pokrm špenát. Kdo by však chtěl své zvyklosti pozměnit a nechat se na chvíli unést směrem na jih, může se inspirovat tradičním velikonočním jídlem střední Itálie, rizotem s divokými bylinami. Nejenže nás obohatí o nové chutě, ale je i výrazným zdrojem vitamínů a pro tělo velmi prospěšných látek, které získáme z jarních bylin použitých v receptu.
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
navštivte také eKitchenAid.cz
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.