VAŘENÍ V PÁŘE NEBO TLAKOVÉM HRNCI

vaření v páře a tlakovém hrnci Magazín Homeware > Recepty >

Vaření v páře nebo přímo v tlakovém hrnci dělá s potravinami divy. Nebo respektive nedělá s jídlem to, co běžná pomalejší příprava - nepřipravuje zeleninu o její barvu, maso o jeho šťávu a celkově ponechá více vitamínů a původních živin. Chuťově se pak vůbec nedá srovnat a kdo jednou vyzkoušel, už nebude nikdy vařit jinak.

Proč tedy nevyzkoušíte některý z našich receptů i Vy?

 

Vaření v pářeZdravé vaření v páře

Vaření v páře je často diskutovanou metodou Tepelné přípravy potravin. Pára je k potravinám šetrnější, a to nejen k zelenině, která si uchová tvar, barvu a vitamíny, ale i k masu. Kdo jednou vyzkouší jídlo, které bylo vařené na pařáku místo přímo ve vodě, pochopí. Přitom vstupní náklady nejsou vysoké a samotné vaření není o nic pracnější...

 

čočka na kyselo v tlakovém hrnci receptČočka na kyselo v tlakovém hrnci

Čočka na kyselo je jednoduchý pokrm, který lze směle označit za dietní (podle toho, kolik použijeme sádla a co přidáme na dochucení) a patří k jakémusi základu každé kuchařky pro svoji jednoduchost a nepokazitelnost. Praktickým vylepšením receptu je jeho příprava v tlakovém hrnci.

Na to se dneska podíváme obzvlášť, takže s chutí do toho.

 

červené fazole na slanině a červeném víněČervené fazole na slanině

Jednou z dobrot slunné Francie, kterou můžeme vychutnat i bez náročné přípravy a dovozových surovin, jsou červené fazole připravené na slanině a červeném víně. Jednoduchý recept s trochou cviku provoní celý byt a přenese Vás na pár chvil mezi řádky vinné révy, do starobylého stavení... moment, pozor, aby se to nepřipálilo!

 

rýže v tlakovém hrnciRýže v tlakovém hrnci

Pokud se pustíte do vaření rýže v tlakovém hrnci, můžete čekat výrazně lahodnější chuť a úsporu energie. Čas ušetříme také. Tlakové hrnce díky vyššímu bodu varu vody výrazně urychlují proces vaření a jídlo bývá zpravidla hotové dříve, než se v horké vodě začne ztrácet jeho přirozená barva a chuť.

 

bylinkové rizoto s kopřivamiRizoto s divokými bylinami

V době Velikonoc, především na zelený čtvrtek, máme každý zažitý jako tradiční pokrm špenát. Kdo by však chtěl své zvyklosti pozměnit a nechat se na chvíli unést směrem na jih, může se inspirovat tradičním velikonočním jídlem střední Itálie, rizotem s divokými bylinami. Nejenže nás obohatí o nové chutě, ale je i výrazným zdrojem vitamínů a pro tělo velmi prospěšných látek, které získáme z jarních bylin použitých v receptu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.