TAJINE RECEPTY

tajine recepty Magazín Homeware > Recepty >

Recepty pro tradiční hliněnou nádobu Tajine, která rychle získává popularitu v evropské, ale nyní také v české kuchyni. Jedná se o pomalu dušené recepty v "jednom hrnci", kde se mísí maso, zelenina, ovoce, koření, ale třeba taky semínka a ořechy.

Samozřejmě že přidáme i vegetariánské tajine recepty :-)

 

 


Co je nového?

Kuřecí tajine s meruňkami a karotkouKuřecí tajine s meruňkami a karotkou

Směs dušeného masa a zeleniny známe všichni - a část z nás na ni má z dětství vlastně spíš špatné vzpomínky. Že taková dušená směs může obsahovat taky ovoce a orientální koření, a dokonce může chutnat neobyčejně dobře, se dočtete v našem dnešním receptu.

 

Dušené hovězí Tajine s kořením masalaDušené hovězí Tajine s kořením masala

V marocké kuchyni se snoubí vliv arabský, perský a andaluský, je záviděníhodná a unikátní. V tajine hrnci si připravíme dušený pokrm v hojně kořeněné, hedvábné omáčce. Kouzelná bude nejen lahodná chuť, ale i celý postup vaření v tradiční keramické nádobě. Tajine je znovuobjeveným konceptem pro zdravé stravování. Vynikající pro přípravu v tajine hrnci jsou téměř všechny druhy masa, my jsme pro tento recept zvolili maso hovězí.

 

tajine s cuketou a lilkemTajine a jablko bláznů

Pokud bojujete celé jaro proti únavě, je možné, že nemáte dost provitamínu A. Než se vypravíte s igelitkou do lékárny, zkuste na to jít spíš přes jídlo. Ušetříte a pochutnáte si. Dneska se podíváme na Tajine z lilku, kterému tradiční orientální příchuť dodá zázvor a římský kmín.

 

jehněčí tajine ras el hannout receptJehněčí tajine Ras El Hannout

Hrnec tajine umožňuje pěkně na mírné teplotě podusit jakékoliv tuzemské jídlo a nemusíte na to mít žádnou orientální průpravu. Autentické recepty ale dávají člověku zažít nebo alespoň ochutnat skutečnou exotiku...

 

zeleninový tajine marockýZeleninový Tajine

Zeleninový tajine se zázvorem, římským kmínem, skočicí a cayennským pepřem pro milovníky orientální kuchyně a exotických pikantnějších chutí. Zachutná vegetariánům, ale zároveň díky bohaté chuti potěší i zapřísáhlé masožrouty.

 

hovězí tajine s kořením masalaDušené hovězí Tajine masala

V marocké kuchyni se snoubí vliv arabský, perský a andaluský, je záviděníhodná a unikátní. V tajine hrnci si připravíme dušený pokrm v hojně kořeněné, hedvábné omáčce. Kouzelná bude nejen lahodná chuť, ale i celý postup vaření v tradiční keramické nádobě.

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.