Rybí kari na thajský způsob

rybí kari na thajský způsob receptJak jistě víte, názvem kari se zastřešuje celá plejáda východoasijských receptů, které jsou si rámcově podobné zastoupením tradičního koření. Samotné kari jako koření je také zastřešující termín pro lokálně odlišné směsi koření, ale to jen tak na okraj. Dnes si uděláme kari s rybím masem za 20 minut, což je perfektní kterýkoliv den, kdy se nechystáte strávit mládí za plotnou.

Připravíme si (4 porce):

  • 550 g filetů bez kůže tilápie nilské
  • 50 g červené kari pasty
  • 1 červenou papriku
  • 4 menší mrkve (asi 160 g)
  • 180 g cukrového hrášku
  • 1 lžíci oleje
  • 3 cm kousek zázvoru s trochou rezervy na zdobení nakonec
  • 3 stroužky česneku
  • 800 ml kokosového mléka
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 1 limetku
  • čerstvý koriandr na ozdobu
  • kousek kayenské papričky
  • thajskou bazalku na ozdobu
  • rýži basmati / jasmínovou

Jak na to?

Filety omyjte a usušte, třeba papírovou utěrkou. Nakrájejte je na menší 5 cm kousky a promíchejte se lžičkou kari pasty tak, abyste potřeli všechno maso ze všech stran a zároveň ho nerozmačkali. Nechte odležet

Očištěnou zeleninu nakrájejte - papriku na proužky, mrkev zčásti na proužky, zbytek na kolečka, hrášek si připravte do misky.

V hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje a najemno nakrájený zázvor a česnek na něm pěkně osmahněte. Přidejte zbytek kari pasty a 200 ml kokosového mléka, zamíchejte a nechte pomalu táhnout asi 5 minut.


hluboké pánveNáš tip: hluboké pánve na dušení

Spojení velké plochy pánve s vyššími stěnami a poklicí dělá z hlubokých pánví oblíbenou součást nádobí do kuchyně - na všechny dušené pokrmy, omáčky, ale i na smažení ve větší vrstvě oleje.


Přidejte zbytek kokosového mléka, rybí omáčku a cukr. Chvilku nechte povařit a přidejte nakrájenou zeleninu. Znovu pár minut povařte, ale jen tak, aby zelenina zůstala pevná a křupavá. Nakonec přidejte rybu, promíchejte, snižte výkon plotny na minimum a nechte přikrytou pánev probublávat asi 5 minut.

Dochucujte limetkovou šťávou, rybí omáčkou, solí nebo třtinovým cukrem, dokud nebudete spokojení s výsledkem.

Servírujte s rýží ozdobené nasekaným koriandrem, zázvorem, volitelně pálivou papričkou.Poklaďte lístky bazalky.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.