Grilování patří hlavně k létu, ale praví milovníci šťavnatého masa a pikantní grilované zeleniny si dokážou najít místo i čas pro grilování i jindy v průběhu roku. Receptů pro rozpálenou mřížku vašeho grilu není nikdy dost... nebo myslíte, že je? Určitě ne.
Nechte jednou předem připravené kusy masa nebo klobásy pěkně v regálu supermarketu, a zkuste něco lepšího.
Co je nového?
Ruku na srdce, moc receptů, kde by se horké maso kombinovalo s balkánským sýrem, kolem sebe neuvidíte. Bohužel ani těch, kde je jednou z hlavních surovin pěkně ugrilovaná paprika. Ale což, jsme tady od toho, abychom zkoušeli nové věci, takže pojďme na to.
Když o něčem řekneme, že je to "jako med", máme na mysli, že je to skvělé, lahodné a ani to paradoxně nemusí být sladké. Z palety nejrůznějších řemesel a činností známe "medovou barvu" a v některých regionech používáme úsloví "medový život". Přesto medu nejíme zdaleka tolik, kolik bychom měli nebo mohli.
Jedním z lehce exotických receptů na gril, který najdete v jídelníčku znalců od Balkánu až někam do Persie, jsou špízy z mletého masa zvané kofta. Způsobů a variací koření se nabízí samozřejmě bezpočet a to je dobře.
My si dneska zkusíme koftu s mátou a koriandrem, chybu ale neuděláte ani s čubricou, která do kofty regionálně pasuje ještě lépe.
Pokud se doma pustíte do vlastních hamburgerů z mletého masa, znamená to, že to s grilováním myslíte vážně. Jak nezklamat natěšenou návštěvu, nezničit kvalitní hovězí maso a nezanevřít na tuto mistrovskou disciplínu grilování, si řekneme v následujícím článku.
Kousli byste si? My taky, honem na to.
Jak se do grilování masa správně pustit, aby se člověk vyhnul několika začátečnickým chybám, vyvaroval se zbytečné práce a nadto dosáhl lepší chuti grilovaných potravin?
V následujícím článku se podíváme na to, jak upéct kuře na grilu. Grilování celého kuřete totiž není úplně jednoduchou záležitostí a my chceme hned na první pokus dosáhnout co nejlepšího výsledku.
Barbecue (BBQ) omáčka ja při přípravě masa tak populární, že dala jméno i pomalé přípravě masa v zavřeném grilu. Vhodná je pro všechny typy masa a plejádu dalších receptů. I když se koření, které dává BBQ marinádě její finální chuť může lokálně měnit...
Omáčka Barbecue charakterizuje jednu z nejoblíbenějších metod přípravy masa na grilu - pomalé grilování nad doutnajícími uhlíky a vydatné dochucení některou z mnoha grilovacích omáček.
Kuřecí maso si doslova říká o kombinaci chutí medu a příjemně dřevité brandy. Pečením kuřecího v medové marinádě navíc dostanete zlatavou sladkou krustičku, která se prostě rozplývá na jazyku.
Čerstvá paprika je sice bohatá na vitamíny, šťavnatá a svěží, ale pečená a zbavená slupky je ještě lepší: voňavá, měkká a lahodná, prostě skvělá. Grilováním paprika změkne, ale také se zvýrazní její pikantní chuť.
Steak ve sladkokyselé marinádě ze třtinové melasy, octa balsamico, limetky a chilli je chuťovým koncertem, který může ladit jako na premiéře, nebo vrzat jako při první ostré zkoušce orchestru.
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
navštivte také eKitchenAid.cz
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.