RECEPTY NA GRILOVÁNÍ

grilované maso Magazín Homeware > Recepty >

Grilování patří hlavně k létu, ale praví milovníci šťavnatého masa a pikantní grilované zeleniny si dokážou najít místo i čas pro grilování i jindy v průběhu roku. Receptů pro rozpálenou mřížku vašeho grilu není nikdy dost... nebo myslíte, že je? Určitě ne.

Nechte jednou předem připravené kusy masa nebo klobásy pěkně v regálu supermarketu, a zkuste něco lepšího.

 

 


Co je nového?

Burger s grilovanou paprikouBurger s grilovanou paprikou

Ruku na srdce, moc receptů, kde by se horké maso kombinovalo s balkánským sýrem, kolem sebe neuvidíte. Bohužel ani těch, kde je jednou z hlavních surovin pěkně ugrilovaná paprika. Ale což, jsme tady od toho, abychom zkoušeli nové věci, takže pojďme na to.

 

medové marinády, zálivky, dresingyMedové zálivky, marinády a dresingy

Když o něčem řekneme, že je to "jako med", máme na mysli, že je to skvělé, lahodné a ani to paradoxně nemusí být sladké. Z palety nejrůznějších řemesel a činností známe "medovou barvu" a v některých regionech používáme úsloví "medový život". Přesto medu nejíme zdaleka tolik, kolik bychom měli nebo mohli.

 

grilované špízy kofta receptGrilované špízy kofta

Jedním z lehce exotických receptů na gril, který najdete v jídelníčku znalců od Balkánu až někam do Persie, jsou špízy z mletého masa zvané kofta. Způsobů a variací koření se nabízí samozřejmě bezpočet a to je dobře.

My si dneska zkusíme koftu s mátou a koriandrem, chybu ale neuděláte ani s čubricou, která do kofty regionálně pasuje ještě lépe.

 

hamburger z mletého masaJak na hamburger z mletého masa?

Pokud se doma pustíte do vlastních hamburgerů z mletého masa, znamená to, že to s grilováním myslíte vážně. Jak nezklamat natěšenou návštěvu, nezničit kvalitní hovězí maso a nezanevřít na tuto mistrovskou disciplínu grilování, si řekneme v následujícím článku.

Kousli byste si? My taky, honem na to.

 

pár základních rad pro grilováníZákladní tipy pro grilování

Jak se do grilování masa správně pustit, aby se člověk vyhnul několika začátečnickým chybám, vyvaroval se zbytečné práce a nadto dosáhl lepší chuti grilovaných potravin?

 

recept na grilované kuřeJak správně grilovat celé kuře?

V následujícím článku se podíváme na to, jak upéct kuře na grilu. Grilování celého kuřete totiž není úplně jednoduchou záležitostí a my chceme hned na první pokus dosáhnout co nejlepšího výsledku.

 

recept na barbecue marináduRecept na Barbecue (BBQ) omáčku a marinádu

Barbecue (BBQ) omáčka ja při přípravě masa tak populární, že dala jméno i pomalé přípravě masa v zavřeném grilu. Vhodná je pro všechny typy masa a plejádu dalších receptů. I když se koření, které dává BBQ marinádě její finální chuť může lokálně měnit...

 

kuře barbecueKuře v marinádě Barbecue

Omáčka Barbecue charakterizuje jednu z nejoblíbenějších metod přípravy masa na grilu - pomalé grilování nad doutnajícími uhlíky a vydatné dochucení některou z mnoha grilovacích omáček.

 

Kuřecí steak na brandy s medemKuřecí steak na brandy s medem, salát s rukolou

Kuřecí maso si doslova říká o kombinaci chutí medu a příjemně dřevité brandy. Pečením kuřecího v medové marinádě navíc dostanete zlatavou sladkou krustičku, která se prostě rozplývá na jazyku.

 

grilovaná paprikaPaprika na ohni

Čerstvá paprika je sice bohatá na vitamíny, šťavnatá a svěží, ale pečená a zbavená slupky je ještě lepší: voňavá, měkká a lahodná, prostě skvělá. Grilováním paprika změkne, ale také se zvýrazní její pikantní chuť.

 

Pikantní grilované masoSteak v pikantní sladkokyselé marinádě

Steak ve sladkokyselé marinádě ze třtinové melasy, octa balsamico, limetky a chilli je chuťovým koncertem, který může ladit jako na premiéře, nebo vrzat jako při první ostré zkoušce orchestru.

 
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.