Nepřilnavé nádobí BergHOFF Virgo, návod k použití a péči

logo berghoffMagazín Homeware > Návody a manuály

Hrnce, pánve a sady nádobí BergHOFF Virgo nabízejí v příjemném cenovém rozpětí líbivý design, výborné fyzikální vlastnosti použitých materiálů a řadu drobných funkčních vylepšení, které si zamilujete.

Dovolte, abychom vám nabídli rady a zásady ke správnému používání a údržbě.

Před prvním použitím

  • Po rozbalení vašeho nového nádobí Virgo ho umyjte v teplé vodě s čističem nádobí, měkkou hubkou. Důkladně opláchněte zbytky myčího prostředku a usušte utěrkou
  • Před prvním použitím nepřilnavého keramického povrchu doporučujeme ohřát nádobí na nízkou teplotu, potřít keramický povrch potravinovým olejem a nechat poté nádobí vystydnout. Papírovým ubrouskem poté setřete co možná nejvíc zmíněného oleje. Tato procedura mírně impregnuje keramický povrch a prodlouží jeho nepřilnavé vlastnosti. Podobný postup můžete opakovat pravidelně po čtvrt roce, nebo pokaždé, když se nádobí chystáte na delší dobu uložit a nepoužívat.

Vaření s vaším novým keramickým nádobím Virgo

  • Pokud se chystáte připravit pokrm na vrstvičce oleje, nechte olej minutu nebo dvě ohřívat na mírné teplotě, než do něj položíte další potraviny.
  • Nikdy nedopusťte, aby se nádobí vyvařilo do sucha a ohřívalo prázdné. Rovněž nezahřívejte nádobí výrazně delší dobu, než je běžné vaření.
  • Pokud není nádobí plné vody (jako třeba při vaření polévek nebo těstovin), používejte pouze nízký nebo střední výkon plotny.
  • Keramický povrch je výrazně odolnější proti mechanickému poškození, než ostatní nepřilnavé povrchy, přesto doporučujeme používání dřevěných nebo plastových nástrojů. Opatrnost prodlouží životnost vašeho nádobí.
  • Nikdy nekrájejte nožem potraviny na keramickém povrchu. Poškození nádobí ani nože při tom nelze zcela vyloučit.
  • Chraňte povrch nádobí před mechanickým poškozením, abyste udrželi co nejdéle jeho nepřilnavé vlastnosti.

Mytí a péče

  • Nechte po použití nádobí vždy dobře vychladnout, než na něj pustíte vodu
  • Nádobí s keramickým povrchem se velice dobře myje - ruční mytí bohatě postačí. Používejte prostředky určené k ručnímu mytí, vyhněte se ale koncentrovaným prostředkům s obsahem kyselin, bělidel, v žádném případě nepoužívejte prostředky určené pro údržbu pracovní plochy v kuchyni nebo vnitřku trouby, ani další abrazivní prostředky. Nepoužívejte hrubou stranu hubky a nádobí, drátěnku, ani její plastové napodobeniny. Po použití šetrného přípravku důkladně vypláchněte nádobí vodou a usušte utěrkou.
  • Pokud se na povrchu nádobí přichytí drobné kousky jídla, odstraňte je odmáčením ve vodě. Použít můžete i ohřátí vody v nádobí, nemusí se ani vařit. Neodstraněné zbytky jídla by se při příštím použití spálily a vedly by k přichycení dalších potravin a znehodnocení jejich chuti. Nepoužívejte k odstraňování ostré nebo kovové předměty.
  • Při skladování nádobí stohováním (jeden hrnec / jedna pánev do druhé) proložte jednotlivé kusy utěrkou, nebo k tomu určenými měkkými podložkami.
  • Nepoužívejte keramické nádobí ke skladování potravit (třeba v lednici). Některé v potravinách přirozeně se vyskytující látky mohou mít při dlouhodobém působení korozivní vliv na hladký povrch nádobí.
  • Nedoporučujeme mytí v myčce,může dojít k poškození.

Bezpečnostní pokyny

(bedlivě přečtěte před prvním použitím)

  • Chraňte děti před popálením během vaření a servírování jídla.
  • Chraňte své zdraví při manipulaci s horkým nádobím přiměřenou dávkou pozornosti a opatrnosti.
  • Z bezpečnostních důvodů nenechávejte nádobí na plotně bez dozoru a zejména dbejte, aby dlouhá madla nepřesahovala z varné plochy do prostoru.
  • Madla hrnců i pánví jsou vyrobena tak, aby se neohřála rychle spolu se zbytkem nádobí. Ve většině případů nebudou nepříjemně horká, ale přesto dbejte opatrnosti při manipulaci, zejména po delší době vaření, a mějte při ruce chňapku nebo utěrku.
  • Při manipulaci s plným hrncem nebo pánví používejte kvůli bezpečnosti k tomu určenou chňapku.

sada nádobí virgo

Velmi oblíbená sada nádobí BergHOFF Virgo, skládající se ze čtyř hrnců, hluboké pánve s poklicí (někdy nazývané taky jako kastrol) a standardní pánve na smažení. Naše cena: 7912 Kč

hluboká pánev BergHOFF Virgo

Všechny hrnce a pánve Virgo se samozřejmě prodávají i samostatně a v různých barvách. Jako příklad uveďme tuto velmi praktickou hlubokou pánev, se kterou si dušení masa nebo zeleniny doslova zamilujete. Naše cena: 2366 Kč

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.