Nádobí Zwilling J. A. Henckels návod k použití a péči

Magazín Homeware > Návody a manuály

Gratulujeme vám ke skvělé volbě kuchyňského nádobí na vaření od firmy ZWILLING J.A. HENCKLES. Před první použitím svého nového kuchyňského nádobí na vaření si, prosím, pozorně přečtěte následující pokyny.

 

 

1. Před prvním použitím

1.1. Své nové nádobí na vaření omyjte horkou vodou, čisticím prostředkem a houbou, poté je ihned osušte, abyste zabránili vzniku skvrn.

2. Tipy pro uživatele

2.1. Předtím, než budete nádobí na vaření používat, se ujistěte, že je suché. Předejdete tak skvrnám vzniklým kvůli připalování oleje nebo skvrnám od vody.
2.2. Nikdy nerozpalujte prázdné nádobí. Mohou se objevit změny barevnosti, byť bez vlivu na funkčnosti nádobí. V extrémním případě může dojít k poškození dna nádoby. Dojde-li k přehřátí, nikdy nádobí neodstraňujte z plotny a rozhodně ho nechlaďte vodou. Namísto toho vypněte plotnu nebo hořák a nechte nádobí pozvolna vychladnout.
2.3. Používáte-li plynový vařič, ujistěte se, prosím, že plamen hořáku nepřesahuje přes dno nádoby na vaření. Chcete-li se vyhnout popáleninám, používejte prosím při manipulaci látkovou chňapku nebo utěrku.
2.4. Nádobí na vaření s umělohmotnými držadly nebo knoflíky není vhodné k použití v troubě.
2.5. Pro vaření v troubě je možné používat nádobí s důkladnými držadly z nerezové oceli. Mějte na paměti, že madla se v troubě ohřejí na vysokou teplotu, a používejte chňapky nebo utěrku.
2.6. Pro nejlepší výsledek vaření vybírejte vždy velikost nádoby tak, aby byla zaplněna maximálně na 70 - 80 %. Takové vaření je ekonomické a zároveň předejdete vykypění při varu.
2.7. Sůl vždy přidávejte do vroucí vody a ihned zamíchejte. Přidání soli do studené vody může vést ke vzniku skvrn na dně nádobí. Ani skvrny od soli však nemají negativní vliv na správné fungování nádobí.
2. V nádobí na vaření nikdy neponechávejte po delší dobu žádné zásadité nebo kyselé látky.

3. Mytí a údržba

3.1. Doporučujeme nádobí na vaření mýt ihned po použití – zbytkové teplo usnadní mytí – a ihned po umytí osušit, což zamezí vzniku skvrn.
3.2. Své nádobí na vaření nikdy bezprostředně po použití neplňte studenou vodou, mohla by ho poškodit, popřípadě zkomplikovat mytí.
3.3. Ideálními čistícími nástroji jsou houba nebo měkký hadřík.
3.4. Pro odstranění přischlých nebo připečených zbytků jídla můžete nádobu naplnit vodou a přivést k varu.
3.5. Některé druhy jídla a tvrdá voda mohou uvnitř nádoby na vaření zanechávat šedé nebo bílé sedimenty. Tyto bude snadné odstranit trochou octa nebo citrónové šťávy. Naplňte nádobí vodou, přiveďte k varu a přidejte ocet nebo citrónovou šťávu.
3.6. Duhově zbarvené skvrny je možné snadno očistit běžně dostupným čistícím prostředkem. Tyto skvrny jsou způsobeny přehřátím solí a minerálů, nemají však vliv na funkčnost.
3.7. Nádobí ZWILLING J.A. HENCKELS lze mýt v myčce nádobí, může ale docházet ke vzniku estetických vad (skvrn). I když nemají vliv na správné fungování nádobí, pro zachování pěkného vzhledu doporučujeme ruční mytí a sušení utěrkou.

4. Užitečné tipy pro vaření

4.1. Když smažíte maso, je potřeba, aby olej byl velmi žhavý a uzavřel tak rychle všechny póry v mase, a tak zabránil ztrátě šťávy.
Když smažíte rybu, vejce nebo něco moučného, počkejte několik minut, než jídlo obrátíte, protože jídlo se přichytne ke dnu. Chvíli počkejte a obrácení půjde snadno.
Když vaříte ve woku, ujistěte se, prosím, že všechny ingredience jsou zcela suché.
4.2. Úspora energie
- Vaše nové nádobí na vaření má extrémně dobré tepelně vodivé vlastnosti, proto můžete záhy snížit stupeň zahřívání a jídlo dokončit na středním stupni.
- Průměr varné desky či plotýnky by se měl shodovat s průměrem dna nádoby.
4.3. Když je jídlo takřka uvařené a vy je chcete okořenit, varnou desku či plotýnku buď vypněte, nebo zvolte nižší stupeň.
4.4. Z důvodu přesně padnoucí poklice může podtlak způsobit, že poklici nepůjde odklopit. Nádobu na vaření opětně po několik minut zahřejte na nízký stupeň a poklici odstraňte.

Záruka jakosti

  • Nádobí pro vaření firmy ZWILLING J.A. HENCKLES reprezentuje skvělou kvalitu a trvalou hodnotu. Toto zaručujeme po dobu 10 let.
  • Je-li nádobí na vaření firmy ZWILLING J.A. HENCKLES v domácnosti používáno normálním způsobem, bude každé nádobí s vadami pocházejícími z výroby nebo řemeslného zpracování bezplatně vyměněno, nebo opraveno.

Záruka pozbývá platnosti, když:

1. není možné předložit originální záruční list nebo daňový doklad.
2. jsou informace v něm neúplné, nebo došlo ke změně data nákupu, či údajů o výrobku, nebo je bez správného razítka autorizovaného prodejce.
3. je poškození následkem neuposlechnutí pokynů uvedených výše.
4. nesprávné používání, nebo mytí přinese následky v podobě škrábanců, skvrn nebo změny barevnosti.
5. jsou škody výsledkem přehřátí nebo upuštění nádoby na vaření.
6. ze záruky jsou výslovně vyloučeny vizuálně patrné stopy způsobené normální používáním v domácnosti.
7. smluvní podmínky záruky se nevztahují na normální opotřebení kovových povrchů a madel.


V případě stížností během platné záruční doby vraťte prosím veškeré poškozené zboží spolu se záručním listem a dokladem o zakoupení nejbližšímu prodejci autorizovanému firmou ZWILLING J.A. HENCKLES, nebo nás kontaktujte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.