KVALITNÍ KERAMICKÉ NOŽE

Keramické nože se napevno zabydlely v našich kuchyních. Naučili jsme se je používat, využívat jejich nesporných výhod, jako je trvalá ostrost, a dávat pozor na jejich vyšší křehkost. Jak ale odlišíme kvalitní keramické nože od nekvalitní neznačkové produkce?

kvalitní keramické nože

Některé keramické nože jsou nádherné a určitě jste slyšeli už o jejich zvláštních vlastnostech, díky kterým zaujaly svoje místo v kuchyních mnoha lidí vedle tradičních ocelových nožů. Jak ale poznat kvalitní keramické nože od nekvalitních?

Kvalitní keramické nože - co by měl splňovat výrobce

Každý výrobce keramických nožů na českém trhu by měl vlastnit certifikát o zdravotní nezávadnosti platný v zemích EU. Jistě jste také slyšeli o řadě různých výrobků z Asie, které uvolňovaly při používání nebezpečné látky, a jistě byste si něčím takovým nechtěli doma krájet potraviny. Určitě se svého prodejce ptejte, jestli může zdravotní nezávadnost svých produktů doložit.

Solidní prodejce se pozná podle přístupu k zákazníkům. Můžete mu kdykoliv zavolat? Na cokoliv se zeptat? Zavolá Vám při dokončení objednávky, aby Vás ujistil o doručení zboží, záruce a servisu? Zákaznická linka je nečím, co prodejci na tržnici neposkytují.

Srozumitelné obchodní podmínky by měly být v naší zemi samozřejmostí, ale divili byste se, kolika obchodníkům skočíte lidově řečeno na špek. Pokud chcete koupit kvalitní keramické nože a mít jistotu, že jsou Vaše práva zákazníka náležitě hájena, určitě se podívejte, jak jsou obchodní podmínky formulované a jaké jsou záruky.

Vrácení zboží, reklamace, oprava - i kvalitní keramické nože mohou přijít jako dárek nevhod, mohou se poškodit po doslova chvilce nepozornosti, nebo se mohou naskytnout jakékoliv jiné komplikace. Mít jistotu, že výrobce a prodejce dodržuje obvyklé, nebo dokonce nadstandardní podmínky, je jistě skvělé. Kvalitní keramické nože se zpravidla ztupí až po několika létech používání, ale je dobré vědět, že je výrobce ochotně zdarma přebrousí.

Kvalitní keramické nože - co by měl splňovat výrobek

Logo výrobce na čepeli i obalu je první známkou toho, že se nejedná o tuctový výrobek pochybné kvality. Solidní výrobce přistupuje ke každému kusu individuálně a péče, kterou mu věnuje v továrně, potom znamená, že kvalitní keramické nože budou sloužit zákazníkům řadu let bez komplikací.

Srozumitelný návod v češtině - víte, jak kvalitní keramické nože používat, čistit, skladovat, aby nedošlo k nepříjemnostem? Ujistěte se, že tyto informace skutečně obdržíte ke své spokojenosti.

Určitě jste se, stejně jako sousta dalších lidí, nechali někdy v minulosti zlákat levnými noži v obchodním domě. Už při rozbalení jste na první pohled poznali, jak moc jste se spletli, a levné nekvalitní nože často zůstaly ležet v zásuvce bez dalšího užitku. Kvalitní keramické nože by se měly vyznačovat precizním dílenským zpracováním, které na první pohled i při důkladném zkoumání oceníte. Přesné vybroušení keramické čepele a přesné zhotovení rukojeti bez znatelných spár nebo přebytků plastu jsou známkou toho, že si výrobce dal záležet, aby kvalitní keramické nože našly svého spokojeného zákazníka.

kvalitní keramické nože Homeware

Kvalitní dílenské zpracování, logo výrobce, ergonomická rukojeť z příjemného protiskluzového materiálu a bezpečnostní zarážka před posunutím prstů na ostrou čepel. Takové jsou kvalitní keramické nože Homeware.

Bezpečnost a ergonomie. U kuchyňských nožů jsou dvě důležité vlastnosti, které zajistí bezproblémové používání bez nutnosti být neustále na pozoru. Kvalitní keramický nůž Vám při prvním uchopení dokonale padne do ruky. To má na svědomí dokonale ergonomická rukojeť s protiskluzovou úpravou, která se perfektně drží i mokrou rukou, nebo rukou od oleje. Zapomeňte na módní celokovové kuchyňské nože, pokud se nechcete jednou ve spěchu nepříjemně pořezat. Rukojeť může být dřevěná, tedy pokud chcete neustále hlídat, jestli nůž neleží ve vodě, ale přednost mají jednoznačně moderní syntetické materiály, které jsou hebké na dotek a skvěle se s nimi pracuje.

Velmi důležitým prvkem bezpečnosti je zábrana před sklouznutím prstu na čepel. Řešena bývá zarážkou přímo na rukojeti (lepší varianta), nebo vybráním na čepeli, které ovšem u keramických nožů zavání rizikem snadnějšího zlomení.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.