Štítky: Recepty na grilování
Kuřecí maso si doslova říká o kombinaci chutí medu a příjemně dřevité brandy. Pečením kuřecího v medové marinádě navíc dostanete zlatavou sladkou krustičku, která se prostě rozplývá na jazyku. Před začátkem grilování si vyhraďte 12, ale lépe 24 hodin na marinování.
Na vytvoření krásného lesku a neodolatelné chuti našeho steaku rozmícháme brandy s medem a přidáme mletý muškátový oříšek s pepřem, čímž vytvoříme glazuru, kterou budeme kuře potírat během grilování. Po ogrilování nesmíme zapomenout maso osolit. Skutečně je lepší maso osolit až po grilování, aby steak nebyl vysušený. Marináda už navíc už nějakou sůl obsahuje.
Dijonskou hořčici smícháme s olejem, sladkou sójovou omáčkou a za šlehání do ní postupně přidáváme citronovou šťávu, sladkou sójovou omáčku, sůl, pepř a skořici. Kuře vložíme do marinády a necháme v lednici odležet minimálně 12 hodin, nejlépe 24 hodin pro lepší splynutí chutí. Po vyjmutí z lednice položíme na rozpálený gril, který před tím potřeme olejem, aby se nám maso nelepilo a z každé strany grilujeme podle chuti. Každé dvě minuty potíráme maso marinádou za častého přetáčení, aby dostalo maso vynikající a nezapomenutelný lesk.
Jako přílohu k masu můžeme doporučit grilované brambory potřené česnekem s olivovým olejem.
Nejprve kukuřici a očištěné plátky papriky položíme na gril, grilujeme asi 5 minut a při častém otáčení potíráme marinádou.
Pokud se zelenina griluje, můžeme si připravit další zeleninu, do velké misky nakrájenou ředkvičku, mladou cibulku a cherry rajčata nakrájíme na kostky.
Papriku po vyjmutí z grilu nakrájíme na kostičky a spolu se zrnky kukuřice oddělených od zbytku klasu přidáme také do misky a vše jemně zamícháme.
Rozmícháme majonézu s ovocným pyré, které následně podáváme na salátu.
Příborové nože a vidličky, stejně jako běžné kuchyňské nože se ke grilu moc nehodí. S příbory se snadno spálíte (jsou na obracení masa moc krátké), kuchyňských nožů je zase kolem grilu škoda. Ideálním řešením je grilovací sada, kde jsou obracečky a kleště dostatečně dlouhé a vyrobené z kvalitního nerezu, takže snesou i horší zacházení.
Prší? Hosté jsou domluvení, maso naložené a pivo vychlazené? Pokud nemáte zrovna krytou terasu, máte asi smůlu. Respektive - zbývá plotna nebo trouba, konec konců proč ne. S dobrou grilovací pánvičkou dosáhnete na sporáku nebo v troubě velmi dobrých výsledků, jako na venkovním grilu.
Před pečením masa na prudko můžete dát přednost třeba pomalému pečení v troubě, které zachová více šťávy a dosáhne rozpadavosti masa i v hloubce, od kostí. Pro tuto bohulibou kuchařinu doporučujeme jedině kameninové nádobí, perfektně drží teplo a pomáhá pomalé přípravě.
V následujícím článku se podíváme na to, jak upéct kuře na grilu. Grilování celého kuřete totiž není úplně jednoduchou záležitostí a my chceme hned na první pokus dosáhnout co nejlepšího výsledku.
Řekneme si tedy, jak celé kuře na gril připravíme, jak postupujeme během gilování, a na závěr několik dost zásadních tipů pro optimální výsledek.
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
navštivte také eKitchenAid.cz
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.