Štítky: Recepty na grilování
Omáčka Barbecue charakterizuje jednu z nejoblíbenějších metod přípravy masa na grilu - pomalé grilování nad doutnajícími uhlíky a vydatné dochucení některou z mnoha grilovacích omáček.
My se podíváme na recept na kuře v maninádě Barbecue, lahůdku hodnou mistrů domácího grilování.
Předehřejeme si gril na cca.180 °C. Všimněte si, o kolik je to méně, než běžné rozehřátí trouby (250 °C). Barbecue znamená pomalé grilování na doutnajících uhlících.
Vyrobíme si marinádu, a to tak, že ve středně velké míse pečlivě smícháme dohromady všechny přísady na marinádu a necháme chvilku odstát.
Připravíme kuře na 6 - 8kusů. Potřeme připravenou marinádou, nebo (v lepším případě) necháme kousky kuřete marinovat 2 - 3 hodiny v lednici. Pokud čtete recept poprvé a hosté už nervózně pokašlávají u stolu, na lednici zapomeňte.
Kousky kuřete potřené (nebo prostoupené) marinádou Barbecue naklademe na mřížku grilu. V průběhu opékání a obracení ještě marinádou masou potíráme. Grilujeme pomalu a důkladně, aby se maso začalo dobře dělit od kosti a nezůstaly v něm nedopečená růžová místa. Obyčejmě stačí cca 25 minut.
Příborové nože a vidličky, stejně jako běžné kuchyňské nože se ke grilu moc nehodí. S příbory se snadno spálíte (jsou na obracení masa moc krátké), kuchyňských nožů je zase kolem grilu škoda. Ideálním řešením je grilovací sada, kde jsou obracečky a kleště dostatečně dlouhé a vyrobené z kvalitního nerezu, takže snesou i horší zacházení.
Prší? Hosté jsou domluvení, maso naložené a pivo vychlazené? Pokud nemáte zrovna krytou terasu, máte asi smůlu. Respektive - zbývá plotna nebo trouba, konec konců proč ne. S dobrou grilovací pánvičkou dosáhnete na sporáku nebo v troubě velmi dobrých výsledků, jako na venkovním grilu.
Před pečením masa na prudko můžete dát přednost třeba pomalému pečení v troubě, které zachová více šťávy a dosáhne rozpadavosti masa i v hloubce, od kostí. Pro tuto bohulibou kuchařinu doporučujeme jedině kameninové nádobí, perfektně drží teplo a pomáhá pomalé přípravě.
V následujícím článku se podíváme na to, jak upéct kuře na grilu. Grilování celého kuřete totiž není úplně jednoduchou záležitostí a my chceme hned na první pokus dosáhnout co nejlepšího výsledku.
Řekneme si tedy, jak celé kuře na gril připravíme, jak postupujeme během grilování, a na závěr několik dost zásadních tipů pro optimální výsledek.
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice
Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE
navštivte také eKitchenAid.cz
Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
© HOMEWARE s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o. Zobrazit panel o souborech cookie.