Co dělat, když se u robotu šlehač dotýká mísy?

Pokud doma pracujete s kuchyňským robotem KitchenAid, může se po čase stát, že se svislý nástroj (metla, šlehač, hnětací hák) začne dotýkat při otáčení pracovní mísy. To je samozřejmě nežádoucí, ale není to závada. Jedná se o nastavení, které zvládnete s návodem a pomocí šroubováku během několika minut.

Určitě jste si všimli, že kuchyňské spotřebiče KitchenAid a zejména světově proslulé roboty Artisan vyznávají trochu jinou filozofii, než běžná spotřební elektronika - tedy neslouží k tomu, abyste je spotřebovali a vyhodili. Naopak, předpokládá se, že si je necháte opravit, vysloužilou součástku nahradíte novou, nebo že si na nich drobnou údržbu s návodem v ruce zvládnete udělat třeba i sami.

Jak vysoko má být umístěná metla nebo šlehač?

Nástroje, které z hlavy přístroje míří kolmo dolů do mísy, by se správně měly mísy na dně téměř dotýkat. Při práci opisují kružnici a při ní se téměř dotýkají stěn. Tato nepatrná vzdálenost je klíčová pro efektivitu zpracovávání surovin, protože nikde nenechává nezamíchanou vrstvu, kterou by bylo potřeba v půlce práce ručně seškrábnout stěrkou. Na druhé straně ale hrozí, že se v průběhu používání lidově řečeno rozladí.

Jak vzdálenost nástrojů od dna nádoby seřídit?

seřízení kuchyňského robotu Artisan výška šlehače v míse

Šlehač, metla nebo hák by se měly mísy téměř dotýkat. Jednou za čas je proto potřeba provést lehkou korekci.

Při této opravě nebudete s robotem hýbat a ani ho nikam přesouvat, takže se veškerá příprava omezí jen na vytažení ze zásuvky, to pro všechny případy. Potřebovat budete plochý šroubovák.

aNa přiloženém obrázku vidíte, že vyklopená hlava přístroje odhalí v horní části podstavce šroubek, ke kterému je možné se pohodlně dostat šroubovákem. Jemným pootočením proti směru hodinových ručiček osu s nástrojem zvedáte, pootočením po směru ji snižujete.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.