Co dělat, když se robotu kýve hlava?

Pokud máte doma kuchyňský robot KitchenAid s výkyvnou hlavou (což jsou prakticky všechny modely určené pro domácnost), může se po čase stát, že se po čase hlava během mixování začne hýbat do stran. Není to správně, ale není to ani závada. Jedná se o uvolněný šroubek, který si zvládnete dotáhnout sami a my vám ukážeme jak.

Určitě jste si všimli, že kuchyňské spotřebiče KitchenAid a zejména světově proslulé roboty Artisan vyznávají trochu jinou filozofii, než běžná spotřební elektronika - tedy neslouží k tomu, abyste je spotřebovali a vyhodili. Naopak, předpokládá se, že si je necháte opravit, vysloužilou součástku nahradíte novou, nebo že si na nich drobnou údržbu s návodem v ruce zvládnete udělat třeba i sami.

Proč je hlava vlastně výkyvná?

Existují dva koncepty, jakými svislé pracovní nástroje (metla, šlehač, hnětací hák) zapustíte do pracovní nádoby. Buď stojí nádoba na konzolích, které se pákou zvedají nebo klesají, nebo je nádoba napevno a vyklopí se celá hlava s motorem. Ten druhý příklad je praktičtější pro roboty do domácnosti, kde se nečeká taková zátěž, jako u robotů pro gastronomické provozy.

Jak hlavu dotáhnout?

oprava kuchyňský robot kitchenaid artisan uvolněná hlava

Šroubek umístěný v dutině podstavce přístroje je zodpovědný za vůli výkyvné hlavy a její odstranění.

Když hlava v zamčené poloze (nerezová páka) jeví trochu vůle, je na čase ji dotáhnout. Myslete prosím na to, že je robot poměrně těžký, a než se do něčeho pustíte, položte si na pracovní desku deku nebo několikrát složený ručník, abyste si nepoškrábali stůl, neskřípli prsty nebo neodřeli samotný robot. Vypojte robot ze zásuvky, jako jste zvyklí u všech spotřebičů, se kterými se chystáte manipulovat, nebo je čistit.

Vezměte si baterku, nebo dbejte na to, abyste měli dostatek světla. Otočte robot vzhůru nohama a podívejte se do dutiny podstavce. Šoubek najdete podle přiložené fotografie.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.