Co dělat, když se robot sám od sebe zastaví?

Elektromotor kuchyňského robotu KitchenAid Artisan obsahuje dva uhlíky, stejně jako všechny elektromotory na světě s výjimkou těch, co se označují jako bezuhlíkové. Uhlíky se používáním robotu velmi pomalu opotřebovávají a když se zkrátí pod určitou délku, motor se vypne a robot nejde spustit. Pokud si příliš nedůvěřujete s určením příčiny, proč robot nejede, musí jít o případ, kdy nelze spustit motor bez toho, že by došlo k nějaké nehodě, jako je třeba zaseknutí šlehače v míse, namotání oblečení a podobně.

Určitě jste si všimli, že kuchyňské spotřebiče KitchenAid a zejména světově proslulé roboty Artisan vyznávají trochu jinou filozofii, než běžná spotřební elektronika - tedy neslouží k tomu, abyste je spotřebovali a vyhodili. Naopak, předpokládá se, že si je necháte opravit, vysloužilou součástku nahradíte novou, nebo že si na nich drobnou údržbu s návodem v ruce zvládnete udělat třeba i sami.

Podívejte se, v jakém jsou uhlíky stavu

Pod jednoduchou zátkou se závitem, kteoru lze vyšroubovat plochým šroubovákem, se skrývá uhlík na pružince. Opatrně ho vyndejte a změřte pravítkem. Nový uhlík měří 2 cm a teprve když se používáním zkrátí na 1 cm nebo méně, může s motorem ztratit kontakt a robot potom nejde zapnout.

uhlíky u kuchyňského robotu Artisan

Uhlíky zvládnete zkontrolovat nebo vyměnit sami s pomocí plochého šroubováku (a pravítka)

Uhlíky ke kuchyňským robotům se prodávají zvlášť a je moudré je mít v šuplíku nachystané, aby mohl být robot v provozu po několika minutách a nemusel čekat, až přijede kurýr se zbožím někde z internetového obchodu.

Uhlíky se prodávají včetně pružinky, takže není potřeba si ji od starého uhíku nechávat. Vždy vyměňujte oba uhlíky najednou.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.