SMOOTHIE RECEPTY

smoothie recepty Magazín Homeware > Recepty >

Je libo pravidelnou raní dávku vitamínů, sytou svačinu do práce, zásobu vitamínů pro děti, nebo vám ovocné a zeleninové šťávy s dužinou prostě chutnají? Podíváme se na nějaké recepty pro začátečníky i pokročilé, vyzkoušíme nejrůznější chuti a kombinace. Pamatujte pouze na to, že smoothie nenahradí vyváženou stravu a pokud to s pokusem o detox přeženete, moc si neprospějete. Smoothies jsou každopádně pochoutkou a kvalitním příspěvkem k dobré životosprávě, pojďme na to.

 

 


Co je nového?

smoothie banán jahodaSmoothie banán jahoda

Všichni víme, že nejíme tolik rostlinné stravy, kolik by si jí naše tělo zasloužilo. A taky tušíme, že to nejsou samé banány a jahody, co nás vytrhnou.

Ale ruku na srdce - nepijete smoothie spíš kvůli tomu, že je zatraceně dobré a že vás po ránu nakopne na provozní teplotu? Já teda ano.

 

smoothie s hruškou a banánemSmoothie z podzimního ovoce

Kombinace chutí hrušky a banánu není nic nového - najdete ji i v řadě komerčních džusů nebo cukroví. Pozitivní ale je, když si toto ovoce může člověk smíchat sám bez chemie a zbytečného přidaného cukru.

Pro kýženou podzimní chuť můžeme potom experimentovat se skořicí a kakaem.

 

recept na smoothie s chia semínkySmoothie s Chia semínky a mangem

Dneska si do mixéru nasypeme jednu z nejznámějších "superpotravin" - chia semínka. Výsledkem bude smoothie s kokosovým mlékem, mangem a medem, čili slaďárna, takže při konzumaci myslete na figuru a dopřávejte si s rozumem.

Ok, pojďme na to. Jaro žádá vitamíny a minerály.


recept na smoothie se skořicíSmoothie z ovesných vloček se skořicí a rozinkami

Dnes si uděláme syté smoothie se základem v ovesných vločkách, které bude svojí chuťovou kombinací připomínat vánoční svátky, ale to samozřejmě neznamená, že bychom si nepochutnali i na jaře, nebo kdykoliv v průběhu roku.

 

smoothie z červené řepy, rebarbory, pomeranče a mangaSmoothie z červené řepy, manga a rebarbory

Dnes si uděláme zeleninovo - ovocené smoothie, kde bude spousta zdravé dužiny z červené řepy a rebarbory, ale které bude zároveň výborně chutnat díky pomeranči a mangu, takže nebude cítit ani kyselost, ani hořkost...

 

Pomerančové smoothie s banánem a ananasemPomerančové smoothie s banánem a ananasem

V zimním období v době chřipek a nachlazení je skvělým posilovačem imunity tento nápoj z pomeranče, banánu a ananasu. Na přípravu vám postačí běžně dostupné ovoce a konopná semínka. Samozřejmě se neobejdete bez stolního mixéru.

 

smoothie avokádo zelené jabkoSmoothie z avokáda, jablka a okurky

Podíváme se na přípravu výborného smoothie z domácích i exotických surovin. Chutná opravdu dobře a dodá tělu i potřebné živiny. Kromě vyjmenovaných surovin přirozeně budeme potřebovat spolehlivý stolní mixér.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Provozovatel

HOMEWARE s.r.o.
Syrovice 349
664 67 Syrovice

Tel.: +420 725390797
E-mail: obchod@homeware.cz
HOT-LINE

navštivte také eKitchenAid.cz

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail pro odběr novinek:

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.